-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 14

Atskleisti Vilniuje koncertuosiančio Peterio Gabrielio pageidavimai

Gali būti, kad jau šį vakarą Vilniaus gatvėse pamatysite vaikščiojantį žymų britų dainininką Peterį Gabrielį. Vakar atlikėjas su grupe surengė koncertą Čekijos mieste Ostravoje. Kita jo Europos gastrolių stotelė – Vilniaus „Siemens“ arena, kurioje Peteris Gabrielis koncertuos jau šį penktadienį, gegužės 16-ąją.
Peteris Gabrielis
Peteris Gabrielis / Koncerto organizatorių nuotr.

Vieno labiausiai gerbiamų muzikos pasaulio atlikėjų atvykimo laikas – iki šiol paslaptis ir patiems koncerto rengėjams, tačiau sutikti Peterio Gabrielio komandą jau pasiruošta.

„Kol kas gavome informaciją, kad Peteris Gabrielis gali atvykti ir šiandien, ir rytoj, ir koncerto dieną. Viskas paruošta – ir 40 viešbučio kambarių, ir transportas, ir galimybės repetuoti „Siemens“ arenoje“, – sakė dainininką į Lietuvą pakvietusios agentūros „Live Nation Lietuva“ vadovas Deividas Afarjanc.

Artėjant kiekvieno geros muzikos gerbėjo laukiamam koncertui, paaiškėjo daugiau detalių apie Peterio Gabrielio viešnagę. Žinios atitinka ramų ir kultūringą dainininko įvaizdį – atlikėjo vadybininkų pateiktame pageidavimų sąraše nėra jokių keistenybių.

Peterio Gabrielio komanda į Lietuvą atsiveža visas dekoracijas, apšvietimo ir įgarsinimo aparatūrą – Vilniuje publika pamatys tokį patį „Back To Front“ turo šou, kokiu mėgavosi Londono, Paryžiaus ir kitų Europos didmiesčių publika.

Koncerto organizatorių nuotr./Peteris Gabrielis
Koncerto organizatorių nuotr./Peteris Gabrielis

„Siemens“ arenoje bus įrengti didžiuliai ekranai, spalvingi apšvietimo elementai, scenoje – keli gigantiški bokštai, kurie atlieka ir dekoracijų, ir šviesos efektų funkciją. Visa aparatūra į Lietuvą iš Čekijos gabenama septyniais dideliais vilkikais.

Peterio Gabrielio komanda net atsigabena dūmų efektams reikalingą anglies dvideginį. Jį paprastai prašoma pateikti koncerto rengėjų, tačiau koncerto rengėjams pranešta, kad muzikantas nusprendė nerizikuoti – mat vienoje aplankytų šalių koncertui buvo pateiktas netinkamas dvideginis, o norima, kad kiekvienas koncerto akcentas būtų nepriekaištingas.

VIDEO: Peter Gabriel - Come Talk To Me (Live in Fairfax 2012)

Dainininką lydi autobusais keliaujanti 55 žmonių komanda – muzikantai, apšvietimo ir įgarsinimo technikai, padėjėjai ir vadybininkai. Pasiruošti koncertui padės dar apie šimtą pagalbininkų iš Lietuvos.

Vilniuje dainininkas ir jo bendražygiai bus vežiojami trimis nedideliais mikroautobusais – pats Peteris Gabrielis, kitaip nei daugelis į Lietuvą užsukančių žvaigždžių, atskiro liukso klasės automobilio nepageidavo.

Kitas neįprastas dalykas – kartu su muzikantais nekeliauja virėjai ir virtuvės įranga. Peterio Gabrielio komanda pasitiki lietuvių sugebėjimais – arenos užkulisiuose valgys mūsų šalies virėjų pagamintus patiekalus.

„Scanpix“ nuotr./Peteris Gabrielis
„Scanpix“ nuotr./Peteris Gabrielis

Maistui nėra jokių ypatingų pageidavimų – muzikantams paprašyta tiesiog patiekti iš šviežių produktų pagamintų mėsos ir vegetariškų patiekalų, įvairių salotų, užkandžių. Maistas turi buti patiekiamas porceliano induose.

Į paties dainininko persirengimo kambarį turi būti patiekta vaisių, užkandžių, sulčių, vandens, riešutų, kelių rūšių arbatos, raudonojo ir baltojo vyno, taip pat alaus – pageidaujama, kad jis būtų vietinės gamybos. Labai svarbu, kad nebūtų patiekta jokių mėsos gaminių – Peteris Gabrielis yra vegetaras.

Be to, dainininko ir pritariančiųjų vokalisčių kambariuose būtini kilimai, jaukus apšvietimas, sienos turi būti išmuštos audeklu.

Koncerto rengėjų paprašyta pakviesti siuvėją, kuris galėtų iškilus reikalui pataisyti sceninius kostiumus, taip pat – fortepijono derintoją, kuris koncerto dieną instrumentą derins du sykius.

Ypatingas dėmesys skiriamas Peterio Gabrielio tradicijai – prieš kiekvieną koncertą atlikėjui daromas masažas. Pabrėžiama, kad masažistė turi būti moteris, masažas – atpalaiduojantis, o ne „griežtas“ sportinis, jis turi trukti valandą. Masažo kambaryje jokiu būdu negali būti smilkalų kvapo.

Prieš kiekvieną koncertą repeticiją surengiantis Peteris Gabrielis ją leidžia stebėti ir būreliui ištikimiausių gerbėjų – jie turi būti iš anksto įsigiję specialius bilietus oficialioje jo interneto svetainėje.

Atlikėjo arcyvo nuotr./Peteris Gabrielis
Atlikėjo arcyvo nuotr./Peteris Gabrielis

Iš Vilniaus Peteris Gabrielis išvyks šeštadienį – tą patį vakarą jo laukia pasirodymas Rygoje. Prieš išvykdamas jis tikisi aplankyti dalį gegužės 17-ąją Lietuvos sostinėje vyksiančios Gatvės muzikos dienos renginių.

Jau trečius metus vykstančiame koncertų ture „Back To Front“ Peteris Gabrielis atlieka visas dainas iš 1986-aisiais išleisto savo populiariausio albumo „So“, tarp jų – kiekvienam tikram melomanui žinomas dainas „Don't Give Up“, „Red Rain“, „Mercy Street“, „Sledgehammer“. Taip pat – populiariuosius savo hitus „Solsbury Hill“, „Digging In The Dirt“, „Shock The Monkey“ ir daugelį kitų dainų.

Savaitgalį neįvyko dainininko pasirodymas Kijeve – iki paskutinių dienų tikėjęsis, kad vis dėlto galės koncertuoti Ukrainoje, dainininkas priėmė sunkų sprendimą. Priežastis – nė viena Vakarų draudimo kompanija neapsiėmė apdrausti pasirodymui skirtos technikos, dainininkui vykstant koncertuoti į neramumų krečiamą šalį. Jokių kliūčių pasirodymui Vilniuje nėra.

Pirmadienį koncertų turas buvo pratęstas Lenkijos mieste Lodzėje – čia pilnutėlėje arenoje buvusio grupės „Genesis“ solisto koncertą stebėjo per 13 tūkstančių žiūrovų.

Trylikos MTV, šešių „Grammy“, trijų „Brit Awards“ ir daugybės kitų apdovanojimų laimėtojas Peteris Gabrielis šį penktadienį Lietuvoje koncertuos pirmą kartą. Britų muzikos žvaigždės vizitas neabejotinai taps vienu svarbiausių šių metų kultūros įvykių Lietuvoje.

Bilietai į Peterio Gabrielio pasirodymą platinami visose „Tiketos“ kasose ir internetu – www.tiketa.lt

VIDEO: Peter Gabriel - In Your Eyes (Back To Front)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius