-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 05 20

Įvertinkite: Melomanų ausis užkariaujantis atlikėjas Benas Aleksandravičius pristatė savo dainos „Tai ne žmogus“ vaizdo klipą

Jo dainų žodžiai primena minčių srautą, o muzikoje susipina indie roko ir elektronikos garsai. Nors jis pats apie savo sėkmę nišinės muzikos scenoje pasakoja kukliai, geriau už jį patį kalba nuveikti darbai – jau išleistas pirmasis EP albumas „Raktas“, sukurtas vaizdo klipas ir vis gausėjantys koncertai. Kas gi tas paslaptingasis dainininkas, kuriam šitaip sekasi? Benas Aleksandravičius dar atsišaukia, kuomet jį kviečia tiesiog ba.
Benas Aleksandravičius-ba.
Benas Aleksandravičius-ba. / Asmeninio albumo nuotr.

O dabar, mažiau kalbų, daugiau skaitymo. Jūsų dėmesiui Žmonės.lt interviu su kylančia kokybiškos lietuviškos muzikos žvaigžde – Benu.

ba. – buvo vieno žmogaus, arba tavo, projektas. Kodėl nusprendei groti su grupe? Be to, kiek gi dabar jūsų yra po šiuo pavadinimu?

Tai ir yra mano projektas, tiesiog laikui bėgant supratau, kad groti gyvai vienam bus per sudėtinga, o groti su maža grupe ir gyvais instrumentais bus ir pačiam maloniau, ir žmonėms, kurie ateis į koncertus. Šiuo metu mūsų yra trys: aš, Jonas Butvydas (būgnai) ir Simonas Motiejūnas (gitara).

Kodėl ba., kaip ir akivaizdu (esi Benas Aleksandravičius), bet... kodėl ba.?

Kam reikia kažkokio išskirtinio pavadinimo, jeigu galima pasivadinti tiesiog savo inicialais? Nenorėjau galvoti kokio nors išskirtinio pavadinimo, nes po kiek laiko jis gali atrodyti atsibodęs arba manęs neatspindintis. Mažosios raidės simbolizuoja paprastumą, o jau kitiems rinktis, kaip rašyti ar ba. ar BA.

Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.
Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.
Pirmas jūsų gyvas pasirodymas buvo per šiųmečius T.Ė.T.Ė apdovanojimus, koncertą surengei dar ir praėjusią savaitę... Panašu, kad tavo populiarumas, bent jau tarp indie rock ir elektroninės muzikos gerbėjų, auga sparčiai. Kaip tau tai pavyko pasiekti per tokį gana trumpą laiką?

Nemanau, kad man įmanoma atsakyti į tokį klausimą. Reiktų klausti visų tų žmonių, kurie klauso mano muzikos ir tų, kurie atėjo ar ateis į koncertą. Apskritai nemanau, kad jau kažką pasiekiau išleisdamas EP, pristatęs klipą ir pasirodęs porą kartų ant scenos. Grįžtant prie klausimo, galiu tik spėlioti, kodėl žmonės klauso mano muzikos. Gal dėl to, kad pasiilgo lietuvišku tekstų? O gal dėl to, kad pasiilgo tokio stiliaus muzikos? Nežinau.

Kaip suprantu, tu dar ir mokaisi, dabar pradėjai intensyviau rengti koncertus, išleidai savo EP albumą – kaip viską spėji?

Nespėju. Prie muzikos praleidžiu daugiau laiko nei prie mokslų. Dėl to kyla problemų, bet bandau valdyt situaciją.

Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.
Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.

Kalbant apie EP... „Raktas“ gimė per pusmetį, ar tikėjaisi taip greitai paleisti savo pirmąjį elektroninį albumą?

Nemanau, kad pusė metų EP išleidimui yra greit. Gal čia man kol kas tik taip atrodo. Iš tiesų darbai su EP labai užsitęsė... Jis galėjo išeit dar žiemą. Dabar klausydamas džiaugiuosi, kad jis yra toks, koks yra, ir kad neskubėjau jo duoti žmonėms anksčiau laiko. Parsisiųsti, ba. EP albumą „Raktas“ galite spustelėję čia.

Informacijos apie jūsų grupę surasti nėra misija neįmanoma, bet tikrai gana sunku. Ar toks ir yra jūsų sumanymas? Kodėl?

Surasti ba. yra sunku dėl trumpo pavadinimo. Man atrodo yra lengviau mūsų internete ieškoti pagal mano vardą ir pavardę. Tikrai greičiau būtų, bet kartais pagalvoju, kad gal ir gerai, jog esam sunkiai pasiekiami. Tegul kalbos apie mus sklinda ne tik internete, bet dar ir iš lūpų į lūpas.

Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.
Asmeninio albumo nuotr./Benas Aleksandravičius-ba.

Pasirodė pirmas jūsų klipas „Tai ne žmogus“, kas sumanė jo idėją – tu ar „Twodicks“ komanda? Kaip susibūrėte – tu juos pasirinkai ar jie tave? Kodėl?

Domui nusiunčiau pirmą „Tai ne žmogus“ versiją ir jis pasakė, kad nori nufilmuot vaizdo klipą. Nuo to laiko sėdėdavome ir kartu galvodavome – kaip kas turėtų atrodyti.

Skaičiau, kad šis klipas – pirmoji trilogijos dalis. Kodėl nusprendei sukurti klipus trims dainoms iš penkių?

O kodėl ne? Šitie trys kūriniai yra EP pagrindas, todėl su „Twodicks“ ir nusprendėm padaryt jiems klipus. Nedažnai EP turi tris klipus. Nenoriu sakyt, kokios bus kitos dvi dainos, nes mėgstu daug ką nuslėpti ir šiaip žmonėms įdomiau vėliau bus.

Taigi, turi klipą, EP albumą – kas toliau?

O toliau „Lofto“ festivalis, laukia du klipai, „Tamstos“ festivalis, naujas singlas ir dar daug visko.

Jūsų dėmesiui, įvertinimui, kritikos strėlėms ir pagyroms – „Twodicks“ kurtas ba. dainos „Tai ne žmogus“ vaizdo klipas:

VIDEO: „Twodicks“ kurtas ba. dainos „Tai ne žmogus“ vaizdo klipas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius