Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 14

Baletas „Radio and Juliet“: „Radiohead“ muzika Lietuvoje dar taip neskambėjo

Jau vos už mėnesio į Vilniaus miesto širdį sugrįš vasaros festivalis „Midsummer Vilnius“, sostinės gyventojams ir svečiams paruošęs net 10 pasirodymų. Vienas iš jų – modernus choreografo Edwardo Clugo baletas „Radio and Juliet“, kuriame skamba vienos sėkmingiausių anglų roko ir elektroninės muzikos grupės „Radiohead“ muzika.
„Radio and Juliet“
„Radio and Juliet“ / Asmeninio albumo nuotr.

Liepos 17 d. LDK Valdovų rūmų kieme „Midsummer Vilnius“ festivalį iškilmingai atidarysiantis baletas „Radio and Juliet“ – vienas laukiamiausių festivalio pasirodymų. Modernaus baleto spektaklis pasaulio scenose tapo tikru hitu. Nors spektaklis buvo pastatytas 2005 m., jis vis dar renka pilnas žiūrovų sales ir dėl savo modernios koncepcijos yra itin mėgstamas jaunosios kartos.

Asmeninio albumo nuotr./„Radio and Juliet“
Asmeninio albumo nuotr./„Radio and Juliet“

Talentingi baleto šokėjai šiai laikui nepavaldžiai Romeo ir Džiuljetos istorijai, kupinai konfliktų, likimo ir meilės, pasirodyme suteikia naują gyvenimą, o choreografas Edwardo Clugo panaudodamas „Radiohead“ muzikos ritminę jėgą iškelia šokėjus į naujas emocines aukštumas.

Pirmą kartą į Lietuvą atvykstantis valandos trukmės baletas šokio mylėtojams taps neužmirštamu reginiu su ypatingais garsais – balete skamba net 11 anglų roko ir elektroninės muzikos grupės kūrinių. Daugiausia tai muzika iš „Radiohead“ albumų „Kid A“ ir „OK Computer“. Pastarojo albumo dainoje „Fitter Happier“ skambantis roboto balsas balete suskamba per Džiuljetos solo partiją, kuriai sustiprinti naudojama ir roboto judesius primenanti choreografija.

Asmeninio albumo nuotr./„Radio and Juliet“
Asmeninio albumo nuotr./„Radio and Juliet“
VIDEO: Radiohead - Fitter Happier

Kai kuriose scenose buvo atsižvelgta ir į dainos žodžius. Štai Merkucijaus mirties scenos metu skamba lyrinė „Bullet Proof (I Wish I Was)“ daina.

VIDEO: Radiohead - Bulletproof... I wish I was

Tačiau svarbiausia, kad spektaklio metu skambančios dainos sustiprintų spektaklio atmosferą ir žiūrovams kuo geriau perteiktų šokėjų emociją. Geriausiai tai atsispindi kovos scenose, kuriose E.Clugo choreografija ir šokėjų greitis susilieja su dainų ritmais, stipriomis emocijomis ir energija.

VIDEO: Idioteque - Radiohead

Anot E.Clugo, „yra akimirkų, kai dainos žodžiai atitinka istoriją, tačiau vis gi tai nėra svarbiausias momentas. Svarbiausia – muzikos sukuriama bendra emocija.”

VIDEO: Radiohead - How To Disappear Completely (BBC Session)

„Radio and Juliet“ balete skamba ir singlas „Exit Music (For a Film)“ iš „Radiohead“ albumo „OK Computer“. Daina buvo sukurta 1996 m. pasirodžiusiam rež. B. Luhrmann filmui „Romeo ir Džiuljeta“, kuriame pagrindinius vaidmenis atliko aktorius Leonardas DiCaprio ir Claire Danes. Tiesa, daina skambėjo rodant filmo pabaigos titrus.

VIDEO: Radiohead - Exit Music (For a Film)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius