-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 14

„BrassBastardz“ pakeitė pavadinimą – atsisakę angliškų keiksmažodžių jie tapo „KeyMono“

Netikėtai į „paskutinį“ savo koncertą gerbėjus pakvietusi grupė „BrassBastardz“ penktadienį prieš pasirodymą paaiškino, kad gerbėjams būgštauti nėra ko, mat nuo scenos jie trauktis neketina. Žengdamas į naują gyvavimo etapą kolektyvas nutarė pakeisti pavadinimą. Jau nuo spalio 14-osios į juos reikia kreiptis kitaip – „KeyMono“.
Grupė „KeyMono“ (iš kairės): Alvydas Mačiulskas, vadybininkas Ištvan Tomaš, Daiva Starinskaitė ir Aurimas Rimeikis
Grupė „KeyMono“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak grupės vokalistės Daivos Starinskaitės, už naująjį pavadinimą muzikantai nubalsavo kone vienbalsiai. „Pavadinimo reikšmė – raktas į vienybę, vienumą, vientisumą. Šiuo metu įrašinėjame trečią albumą, kaip visavertis grupės narys prie mūsų prisijungė būgnininkas Marijus Aleksa, apskritai labai pasikeitėme per visus tuos metus nuo susikūrimo“, – sakė ji.

Anot vieno iš „BrassBastardz“ pradininkų, saksofonininko Alvydo Mačiulsko, naujasis pavadinimas yra daugiaprasmis. „Domimės dvasios keliu, stengiamės į muziką pajungti gėrį, domimės Rytų filosofija“, – aiškino jis, teigdamas, kad pavadinimo „KeyMono“ ir japoniško drabužio kimono sąskambis nėra atsitiktinis.

Senasis vardas kliudė tarptautiniuose vandenyse

Kaip sakė kitas kolektyvo pradininkas, trimitininkas Aurimas Rimeikis, pavadinimą keisti nutarta ir dėl to, kad tokio raginimo grupė sulaukė iš įrašų kompanijų Didžiojoje Britanijoje. „Žodis „bastard“ anglų kalboje yra laikomas keiksmažodžiu, dėl savo pavadinimo negalėjome groti Londono džiazo festivalyje, dažnai nepakliūdavome į žiniasklaidą. Gavome keletą įrašų kompanijų pasiūlymų, bet jie patarė pavadinimą iš karto pasikeisti“, – teigė muzikantas.

„KeyMono“ narių teigimu, jų muzikos skambesys nuo senojo nesiskirs. Ketvertas dar iki Naujųjų metų ketina pristatyti naują albumą, kurio darbinis pavadinimas – „Animal Planet“. Šiuo metu grupė gyvena tarp Vilniaus ir Londono – trys grupės nariai A.Mačiulskas, D.Starinskaitė ir M.Aleksa nuolat gyvena Londone, o A.Rimeikis skraido į koncertus.

Jie teigė, kad net jei sudarytų sutartį su britų leidybos kompanija, Lietuvos publikos nepamirštų. „BrassBastardz“ lėliukė virto gražiu „KeyMono“ drugeliu“, – šypsojosi kolektyvas, kviesdamas gerbėjus šiltai sutikti naująjį jų vardą.

Beje, „KeyMono“ kol kas neturi savo logotipo, tad netrukus grupė ketina surengti konkursą, kurio metu muzikantų gerbėjai galės teikti savo pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius