Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 06

Britai „The 1975“ – pirmąkart Lietuvoje: dainų apie D.Trumpą bei seksizmą klausėsi ir žinomi žmonės

Antradienio vakarą Vilniaus Vingio parke koncertavo šiuo metu viena populiariausių ir įtakingiausių grupių pasaulyje. Čia savo šou surengė ne vieną apdovanojimą pelnę, didžiausiuose pasaulio festivaliuose pasirodantys ir aktyviai socialiniais bei gamtosaugos klausimais pasisakantys britai „The 1975“.
Grupės „The 1975“ koncerto Vingio parke akimirkos
Grupės „The 1975“ koncerto Vingio parke akimirkos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip apšildančius atlikėjus Vilniaus Vingio parke „The 1975“ pasirinko vieną madingiausių šiuolaikinių Lietuvos grupių, psichodelinio roko atstovus „Flash Voyage“.

„The 1975“ mums yra pavyzdys to, ką mes norime daryti ir pateikti pasauliui. Jie spinduliuoja nepaprasta energija ir atiduoda žmonėms tai, ką jie jaučia ir išgyvena. Nepaprastai džiaugiamės galėdami apšildyti šią grupę Vilniuje. Tai bus nepaprasta patirtis tiek mums, tiek klausytojams“, – dar prieš koncertą sakė „Flash Voyage“ nariai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Flash Voyage“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Flash Voyage“

Netrukus po jų į sceną žengė ir grupės „The 1975“ nariai, kuriems šie metai – vieni sėkmingiausių per jų septynerių metų karjerą. Vokalistas Matty Healy, gitaristas Adam Hann, bosistas Ross MacDonald bei būgnininkas George Daniel jau buvo apdovanoti „Brit Awards“ už geriausią metų albumą ir kaip geriausia metų grupė. Įtakingiausias muzikos balsas „Pitchfork“ albumo „A Brief Inquiry into Online Relationships“ dainą „Love It if We Made It“ paskelbė geriausia metų daina.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka

Gegužės mėnesį „Ivor Novello“ apdovanojimuose grupės nariai buvo apdovanoti kaip geriausi metų dainų autoriai, jų albumas yra nominuotas „Mercury Prize“ muzikos apdovanojimuose.

Grupė visus metus keliauja po didžiausius pasaulio festivalius, džiugindama gerbėjus savo spalviškai ir emociškai energingais koncertais. Muzikos žurnalas „NME“ grupės vokalistą Matty Healy pavadino pačiu įdomiausiu grupės lyderiu dabartiniame muzikos pasaulyje, o visą grupę – geriausia ką mes dabar turime. Žodis „geriausias“ čia naudojamas daugiaprasmiškai.

Koncerto akimirkos – galerijoje:

Grupė ne tik laimi apdovanojimus, renka pilnas sales ir stadionus, groja pagrindiniuose pasaulio muzikos festivaliuose, bet ir išlieka aktyvūs įvairiais socialiniais, gamtosaugos, klimato kaitos klausimais. Albumo „A Brief Inquiry into Online Relationships“ kūriniai kvestionuoja šių dienų skaudulius – mūsų priklausomybę nuo interneto ir socialinių tinklų, narkotikus, rasizmą, klimato kaitą, seksizmą, Donaldo Trumpo nusišnekėjimus, socialinę nelygybę.

Neseniai buvo pristatytas naujausias grupės kūrinys iš rudenį pasirodysiančio albumo „Notes on a Conditional Form“. Kūrinys sukurtas kartu su šešiolikamete švede, žymiausia aplinkosaugos aktyviste pasaulyje Greta Thunberg.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Grupės „The 1975“ koncerto akimirka

Visas pasaulis klausėsi jos pranešimų apie klimato kaitą, dar penkiolikmetės, jos portretas buvo publikuotas ant žurnalo „Times“ viršelio, politikai ir naftos magnatai ją vadina didžiausiu šios industrijos priešu, todėl nekeista, kad grupė, vengianti ir kritikuojanti kolaboracijas tarp atlikėjų, nusprendė bendradarbiauti su Greta Thunberg. Neatskleista kieno tai buvo idėja, tačiau neabejotinai ji bus naudinga abiem pusėms.

Kaip pažymi „The Guardian“, G.Thunberg yra ne kas kitas, o mūsų laikų balsas, o „The 1975,“ nors kol kas ir nėra komerciškai sėkmingiausia grupė pasaulyje, tačiau dėl savo stilingos estetikos, nenudailinto, artimo ryšio su fanais, bei sėkmingos muzikos žanrų sanplaikos, yra viena labiausiai mėgdžiojamų grupių pasaulyje, ir neabejotinai G.Thunberg žinutė plačiai pasklis šiais tinklais. Būtent jaunimas ir yra šios žinios taikiniai bei būsimi platintojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius