Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 16

Britų muzikos žvaigždei Stingui – ypatingas apdovanojimas iš Švedijos karaliaus rankų

Spalio mėnesį išskirtinį koncertą „Žalgirio“ arenoje Kaune surengsianti britų muzikos žvaigždė Stingas sulaukė ypatingo įvertinimo - ketvirtadienį Švedijos sostinėje Stokholme vykusioje iškilmingoje ceremonijoje jam įteiktas prestižinis „Polar Music Prize“ apdovanojimas.
Stingas ir Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas
Stingas ir Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas / „Scanpix“ nuotr.

Taip pat „Polar Music Prize“ apdovanojimas buvo įteiktas ir legendiniam džiazo muzikantui Wayne'ui Shorteriui.

Šį apdovanojimą įsteigė garsus muzikos verslininkas, dainų tekstų autorius ir populiariosios grupės „ABBA“ vadybininkas Stigas Andersonas. Laureatui ne tik atitenka prabangi statulėlė, bet ir 1 mln. švediškų kronų. Tradiciškai, prestižinį apdovanojimą, kuris vadinamas „muzikos Nobeliu“, Stingui įteikė Jo didenybė Švedijos karalius Carlas XVI Gustafas.

Stingui įteikiamas „Polar Music Prize“ apdovanojimas:

VIDEO: Sting receives the Polar Music Prize 2017

Stingą su nuostabiu įvertinimu sveikino garsūs muzikos atlikėjai: dainininkė Annie Lennox atliko Stingo dainą „Fragile“, talentingasis Gregory Porteris atliko Stingo ir Erico Claptono bendrą dainą „It‘s Probably Me“. Stingą taip pat sveikino „The Tallest Man On Earth“, Jose Feliciano ir daugelis kitų.

VIDEO: Gregory Porter performs It's Probably Me at the Polar Music Prize Ceremony 2017
VIDEO: Annie Lennox honours Sting at the Polar Music Prize 2017

„Tai labai daug reiškia. Aš esu nustebęs, dėkingas ir pagerbtas“, – sprendimą jam įteikti apdovanojimą komentavo Stingas.

Stingas, šiuo metu tęsiantis pasaulines gastroles, pristato savo dvyliktąjį studijinį albumą „57th & 9th“. Tai yra pirmas naujų dainų atlikėjo solo darbas šį dešimtmetį. Britų superžvaigždė, kurios tikrasis vardas Gordonas Sumneris, koncertuoja su savo grupe, kurioje groja gerai žinomi muzikantai: gitaristas Dominicas Milleris, būgnininkas Joshas Freese‘as ir gitaristas Rufusas Milleris.

Koncertą „Žalgirio“ arenoje Kaune pradės Stingo sūnus Joe Sumneris. Išskirtinių svečių teisėmis koncerte taip pat gros kvartetas iš Teksaso – „The Last Bandoleros“ – gitaristo ir prodiuserio Jerry Fuenteso ir Manhattano muzikos piligrimo, dainų autoriaus ir prodiuserio Dereko Jameso grupė.

VIDEO: The Tallest Man On Earth performs Roxanne at the Polar Music Prize Ceremony 2017

Kompozitorius, dainų autorius ir dainininkas, aktorius, rašytojas ir aktyvistas Stingas gimė Newcastle‘o mieste Anglijoje. 1977 m. jis persikėlė gyventi į Londoną, kur su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu subūrė grupę „The Police“. Viena populiariausių pop-roko muzikos grupių pasaulyje išleido penkis studijinius albumus, pelnė šešis „Grammy“, du „BRITs“ apdovanojimus ir 2003 m. buvo įtraukta į „Rock‘n‘roll šlovės muziejų“.

Pradėjęs solo karjerą, Stingas tapo vienu geriausių mūsų dienų muzikantų ir atlikėjų planetoje. Jo solinė kūryba yra įvertinta dešimčia „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo triskart pristatytas „Oscar“ ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams. Muzikantui prestižinį „Century“ apdovanojimą įteikė muzikos biblija vadinamas žurnalas „Billboard“, o 2004 m. „MusiCares“ ceremonijoje Stingas buvo paskelbtas „Metų persona“.

Stingui, kuris yra „Dainų autorių šlovės muziejaus“ narys, 2014 m. buvo įteiktas aukščiausias ir labiausiai prestižinis kultūros srities apdovanojimas Jungtinėse Amerikos Valstijose – „Kenedžio centro“ apdovanojimas. Per visą įspūdingą savo muzikinę karjerą Stingas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius