Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 16

Buvusi „Nightwish“ vokalistė Tarja Turunen koncerte negailėjo komplimentų Vilniaus publikai

Sekmadienį Vilniaus „Forum Palace“ rūmuose griaudėjo simfoninio metalo garsai. Po beveik trejų metų pertraukos čia koncertavo buvusi grupės „Nightwish“ vokalistė, suomė Tarja Turunen.
Tarjos turunen koncertas Vilniuje
Tarja Turunen / Martyno Siruso nuotr.

Prieš devynerius metus konfliktiškai dėl nesutarimų su jos nariais grupę palikusi atlikėja šiandien sėkmingai tęsia solinę karjerą. Keturis studijinius albumus jau spėjusi išleisti Tarja Vilniuje pristatė paskutinįjį – 2013 vasaros pabaigoje pasirodžiusį „Colours In The Road“. Šis jos koncertas Lietuvoje dedikuotas būtent jam ir yra vienas paskutinių šio pasaulinio turo pasirodymų jos gastrolių sąraše.

Po grupę „apšiliusių“ rusų metalistų „Crimson Blue“ pasirodymo į sceną žengė ir labiausiai laukta vakaro viešnia.

„Labai smagu čia sugrįžti. Apskritai viskas einasi tik geryn ir geryn. Ir taip yra tik dėl jūsų“, – žengdama į sceną su šypsena veide sakė Tarja. 

Iš nedidelio Kitės miestelio Suomijoje kilusi 37-erių atlikėja scenoje atrodė kaip tikra tamsos karalienė: varno juodumo plaukai, nėriniais dekoruota suknelė pro kurią švietė blizgi liemenėlė, ilgas juodas apsiaustas, sidabriniai ilgaauliai. Tamsi, niūri, paslaptinga, tačiau tuo pačiu – žavingai elegantiška.

Martyno siruso nuotr./Tarjos Turunen koncertas Vilniuje
Martyno Siruso nuotr./Tarjos Turunen koncertas Vilniuje

Vos suskambus pirmai dainai ji lietuviškai paragino susirinkusią publiką pakelti rankas į viršų. Šiltai suomę su grupe sutikusi publika, akivaizdu, žinojo kur eina. Buvo nesunku suprasti, kad daugelis jos gerbėjų nepraleido Tarjos koncerto sostinėje ir 2012 metų sausį.

Tuomet ji savo ištikimiems klausytojams Lietuvoje buvo paruošusi staigmeną – koncertui įpusėjus į sceną taip pat žengė ir jos muziką itin mėgstantis Jeronimas Milius. Numerį drauge pristatęs duetas tuomet kartu sudainavo Andrew Lloydo Webberio miuziklo „Operos fantomas“ ariją.

Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje
Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje

Šįkart J.Miliaus ant scenos nebuvo, o Tarjos gerbėjai visą savo dėmesį atidavė būtent jai. Koncerte Vilniuje skambėjo ne tik jau hitais tapę „In For A Kill“, „Little Lies“, „500 Letters“ ar „Falling Awake“. Suomė nepagailėjo ir senesnių, ankstesnio kūrybinio laikotarpio dainų.

Dviejų valandų koncerte buvo galima išgirsti ir jau kone vizitine muzikantės kortele spėjusį tapti kūrinį „I Walk Alone“. Šią dainą Tarja parašė dar savo solinės karjeros pradžioje 2006-aisiais, iškart išėjusi iš grupės. Mocarto kūrinio „Requiem“ įkvėpta suomė iki šiol šią dainą simboliškai vadina viena brangiausių. Tą pajuto ir jos klausytojai Vilniuje.

VIDEO: Tarja - I Walk Alone

Pirmoje scenos eilėje stovėję atlikėjos gerbėjai rankose laikė linkėjimus siunčiančius plakatus,  dovanojo pliušinius žaislus, raudonų rožių puokštes. Visas dovanas atlikėja priėmė su didžiausiu džiaugsmu, nuo scenos spaudė gerbėjams rankas, negailėjo šiltų komplimentų, ne kartą lietuviškai kartojo: „Ačiū labai.“

Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje
Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje

Koncerte Tarja prisiminė ir roko muzikos gigantą, Vilniaus „Siemens“ arenoje dar šių metų pavasarį koncertavusį Peterį Gabrielį. Jo kūrybą itin mėgstanti Tarja sudainavo jo dainą „Darkness“.

Skambant „I Wish I Had An Angel“, „Victim Of Ritual“ ir „Until My Last Breath“ publika kaip reikiant įsisiautėjo ir visi lyg vienas lingavo į taktą, kratė galvas, išsitraukė mobiliuosius telefonus bandydami įamžinti įsimintiniausias akimirkas.

VIDEO: TARJA "Victim Of Ritual" Official Music Video from "Colours in The Dark" OUT NOW!

Suomių žvaigždė koncerto metu ne kartą pakeitė drabužius: išsinėrusi iš juodos suknelės ji apsitempė raudonu odiniu sijonu, o vėliau vėl grįžo prie tamsaus įvaizdžio – tik šįkart vilkėdama ilgą švarką su gobtuvu.

Įspūdingas operinis Tarjos balsas ir griausmingas gitarų skambesys nepaliko abejingų. Su grupe koncertavusi atlikėja koncerto pabaigoje pristatė visus narius, tačiau užsiminė apie laikinai pakitusią muzikantų sudėtį. Grupės klavišininkas Christianas Kretschmaras visai neseniai papuolė į avariją, jo laukia operacija, todėl jis į Vilnių neatvyko.

Viena paskutiniųjų dainų Tarja pasirinko „I Feel Immortal“, tačiau vėliau dar grįžo bisui. Šiltų žodžių publikai negailėjusi atlikėja dėkojo už malonų sutikimą ir pažadėjo dar ne kartą čia sugrįžti.

Jau pirmadienį vakare Tarja koncertuos Taline, vėliau patrauks į gimtąją Suomiją – čia iki Kalėdų skirtinguose miestuose jo laukia keli paskutiniai koncertinio turo pasirodymai.

Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje
Martyno Siruso nuotr./Tarjos turunen koncertas Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius