-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 25

Choras iš Harlemo Vilniuje žadino šilčiausius jausmus (nuotraukos)

Pirmosios Kalėdų dienos vakarą Vilniaus VRM rūmų salę nuspalvino sodrūs ir skambūs „Harlem Gospel Choir“ dainininkų balsai.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jau daugiau kaip 5 metus iš eilės per Kalėdas į Vilnių užsukantys niujorkiečiai nuo pat pirmos koncerto akimirkos neleido salei sėdėti. Santūrūs lietuviai gal dėl šventinės dienos, gal  dėl jausmingų dainų į šalį metė šaltumą ir nesivaržydami demonstravo jausmus.

Tiesa, tik atėję koncerto lankytojai turėjo nemaloniai nustebti sužinoję, kad patalpos nešildomos. Rūbininkai geranoriškai patarė klausytojams į salę eiti apsirengus striukėmis. Choristai į sceną žengė pavėlavę tik 15 minučių. Juos pasitiko pilnutėlė salė, nors prieš tai kai kurie atvykusieji dėl didelio žmonių skaičiaus turėjo vargo ieškodami savo vietų.

„Harlem Gospel Choir“ iš karto užkrėtė susirinkusiuosius gera nuotaika – kaipmat pakėlė nuo kėdžių, o salė atsakydama prapliupo plojimais. Atlikę keletą savo kūrinių, dainininkai nusileido į salę – apsikabinę kai kuriuos klausytojus sveikino su Kalėdomis ir linkėjo geros kloties.

Choristai dainavo tokias dainas kaip „I Can Fly“, „Happy Day“ o specialiai švenčių proga ir tradicinę „Merry Christmas“. Jie ant scenos buvo pasikvietę ir keletą klausytojų – vienai teko choro įrašytų dainų albumas, o mamai, užlipusiai ant scenos su dukra, buvo įteiktas minkštas žaislas. Dovanodami šiltus žodžius apie gražius jausmus ir meilę Dievui, „Harlem Gospel Choir“ perėjo prie ilgai lauktų Michaelo Jacksono kūrinių. Šiemet choristai pristatė specialią legendiniam dainininkui atminti skirtą koncertinę programą „Concert Of Hope World Tour / Remembering Michael Jackson“.

Pusantros valandos trukęs koncertas publikai, akivaizdu, buvo per trumpas – atlikėjams išėjus klausytojai ne tik plojo, bet ir trypė. Choristai grįžo biso, bet atliko tik vieną kūrinį „You‘re Not Alone“. Daugelį žiūrovų nustebino tai, kad dalis dainininkų po paskutinio kūrinio dingo nuo scenos ir biso nebegrįžo. Tačiau, organizatorių teigimu, tai buvo koncerto dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius