Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 08 16

„Chorų karų“ dalyvės Airida ir Jorūnė pristato duetą „Amber“ ir naują dainą „Sudie“

Susitikusios „Chorų karuose“, vėliau talkinusios Edgarui Lubiui ir Sashai Song, Airida ir Jorūnė nusprendė – metas išmėginti savo jėgas. Merginų duetas „Amber“ debiutuoja su daina „Sudie“ ir jau brandina antrojo kūrinio bei jo vaizdo klipo idėjas, o jų dainą išklausęs Sasha Song sako, kad nustebtų, jei ji neskambėtų radijo stotyse, nes daina turi viską, ko tam reikia.
Grupės „Amber“ fotosesija
Grupės „Amber“ fotosesija / Gražinos Lomovskajos nuotr.
Temos: 1 Sasha Song

Dueto pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai: Airida ir Jorūnė susipažino projekte „Chorų karai“, kur dainavo E.Lubio komandoje – Klaipėdos „Gintariniame“ merginų chore. Gintaras žinomas kaip pajūrio akmuo, kūrybiškumo ir sėkmes simbolis, be to, Airida gimė ir augo Klaipėdoje, Jorūnė pajūryje mėgsta leisti vasaras.

Po projekto merginų keliai trumpam išsiskyrė. Airida talkino E.Lubiui kaip pritariantysis vokalas, Jorūnė užsiėmė atlikėjo Sasha Song vadyba bei renginių organizavimu. Tačiau merginos suprato – metas lįsti iš žinomų atlikėjų šešėlio ir pradėti savarankišką muzikinį kelią.

Gražinos Lomovskajos nuotr./Grupės „Amber“ fotosesija
Gražinos Lomovskajos nuotr./Grupės „Amber“ fotosesija

„Nors po projekto mūsų keliai išsiskyrė, jau „Chorų karuose“ puoselėjome idėją suburti grupę, nes supratome, kad muzikavimą kartu norėsime tęsti toliau. Aš tiksliai nebepamenu, bet Jorūnė prisimena, kad projekto metu užkulisiuose viena mūsų padainavo, prisijungė kita, ir išgirdome, kad mūsų balsai dera duetu. Galvojome apie gyvo garso poproko merginų grupę, tačiau neradus užtektinai merginų, grojančių įvairiais muzikos instrumentais, grįžome prie to, nuo ko pradėjome – dueto“, – pasakoja Airida.

Tiki, kad duetas suras savo klausytoją

Vienas pirmųjų dueto „Amber“ debiutinį kūrinį išgirdo atlikėjas Sasha Song. „Mano nuomone, daina yra įsimenanti, graži melodija, tai yra kokybiška komercinė pop daina. Būtų keista, jei radijo stotys jos neimtų groti. Manau, daina visiškai atitinka radijo formatą“, – mintimis dalijasi žinomas atlikėjas.

Pasak Sashos Song, žmonėms patinka įvairovė, jiems nuobodu klausytis tų pačių atlikėjų, tokio paties stiliaus muzikos, tad naujo dueto įsiliejimas į muzikos pasaulį turi daug šansų būti sėkmingas.

„Tam, kad atlikėjas turėtų savo klausytoją, nebūtina tam tikra dainų žanro kryptis. Aš jos neturiu, o į mano koncertus ateina žmonės nuo 16 iki 60 metų. Tam, kad turėtų savo klausytoją, atlikėjas turi mylėti ir gerbti tai, ką daro, gerbti žmones su kuriais dirba, nes Lietuvos rinka labai maža, tad labai lengva susigadinti savo reputaciją.

Taip pat reikia daug investicijų, kad pavyktų sukaupti gerų, kokybiškų dainų repertuarą, būtina samdyti gerą stilistą, kuris supranta ir žino mados tendencijas, investuoti į aprangą. Tad linkiu Jorūnei ir Airidai atrasti savo išskirtinį įvaizdį, nes išgarsėti yra lengva, bet išsilaikyti šiame versle yra labai sunku“, – naujam duetui patarimų negaili Sasha Song.

Muzika lydėjo nuo vaikystės

Airida savo muzikinį kelią pradėjo nuo mažumės gimtojoje Klaipėdoje, vėliau baigė muzikos pedagogikos bakalauro studijas Lietuvos edukologijos universitete, choro dirigavimo magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

„Muzika mane lydi visą gyvenimą – nuo vaikystės dainuoju choruose, ansambliuose, lankau individualias vokalo pamokas, dalyvauju įvairiuose muzikiniuose projektuose. Taip pat kuriu dainas ir netrukus rengiuosi išleisti savo kurtų dainelių vaikams knygą. Tačiau neapsiriboju dainelėmis vaikams. Antroji mūsų dueto daina, kurią ketiname pristatyti su vaizdo klipu, yra mano kūrinys“, – šypsosi Airida.

Mergina groja fortepijonu ir keletu kitų instrumentų, tad tikėtina, kad ateityje klausytojai galės išgirsti akustinių šio merginų dueto dainų versijų.

Jorūnės simpatija muzikai taip pat atsirado vaikystėje, dar lankant muzikos mokyklą: „Mama nuo mažų dienų skatino ir dėjo dideles pastangas, kad muzikuočiau, tačiau po muzikos mokyklos pritrūko drąsos ir užsispyrimo eiti muzikiniu keliu. Studijos, darbas ilgą laiką buvo niekuo nesusiję su muzika.

Žengti muzikiniu keliu mane įkvėpė atlikėjas Sasha Song. Abu lankėme vokalo pamokas pas tą pačią vokalo mokytoją, vėliau tapau jo vadybininke. Labai džiaugiuosi šia draugyste, nes būtent jis tapo mano įkvėpimo šaltiniu muzikuoti, jo padrąsinta ėmiausi dueto su Airida minties“, – pasakoja Jorūnė.

Tikisi atrasti savo klausytojus

Nors merginos įdėjo daug pastangų ir darbo, kad pirmoji jų daina išvystų dienos šviesą, didžiausi iššūkiai, jų manymu, laukia ateityje.

„Labai svarbu neišsisemti, nepritrūkti idėjų. Kuo daugiau kelio nueita, tuo daugiau iššūkių. Kol pirmoji daina išvydo dienos šviesą, dirbome daug ir netrumpai. Tiek visko galvota ir pergalvota... Nesinori daryti bet ko ir bet kaip. Mums neužtenka tik sudainuoti kūrinį. Norisi su juo subręsti, jį užauginti, išjausti“, – kalba Airida.

„Amber“ merginos pasakoja, kad pirmoji jų daina yra apie nelaimingą meilę, išsiskyrimą. „Kartais gali mylėti žmogų, tačiau tuo pačiu justi, kad jums – ne pakeliui. Ir tas blaškymasis tarp to, ko nori, ką myli ir ko, galbūt, iš tikrųjų reikia, blaškymasis tarp proto ir širdies, atsispindi šioje dainoje“, – sako Airida.

Duetas „Amber“ savo daina „Sudie“ atsisveikina su praeitimi ir pasitinka ateitį. Ateityje merginos tikisi eksperimentuoti su muzikos stiliais ir pasiūlyti dainų plačiam klausytojų ratui.

Įvertinkite:

VIDEO: AMBER - Sudie

„Labai tikimės, kad mūsų muzika patikės žmonės, kaip mumis patikėjo ir prie mūsų starto prisidėjo grimo ir vizažo meistrė Diana Rakickaja, plaukų stilistė Jelena Soboleva, fotografė Gražina Lomovskaja, „House of Kikimara“, klubas „Gimtadienis“ bei dainos „Sudie“ teksto autorė Vaida Kalkauskaitė, muzikos autorius Karolis Šliažas“, – pažymi merginos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius