Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 07

Chriso Normano koncertas sudrebino Biržus: šėlo tūkstančiai iš Lietuvos ir Latvijos

Pirmą kartą Biržų krašto istorijoje, liepos 2-ąją, Kilučių pusiasalyje įvyko legendinio britų roko atlikėjo Chriso Normano pasaulinio lygio koncertas, į Kilučių pusiasalį sukvietęs tūkstančius žiūrovų ne tik iš Biržų, bet ir visos Lietuvos bei Latvijos. Nors iki koncerto legendinis atlikėjas neturėjo laiko ilgiau pasidairyti po Biržus, visgi pirmasis įspūdis jo nenuvylė – Biržų miestas jam pasirodė labai gražus ir jaukus.
Chriso Normano koncertas Biržuose
Chriso Normano koncertas Biržuose / G.Gražio nuotr.

Susirinko minios

Chriso Normano gerbėjai į Biržus pradėjo plūsti nuo penktadienio popietės. Miesto kavinės ir apgyvendinimo įstaigos savaitgalį buvo sausakimšos.

Kilučių pusiasalyje vykęs koncertas priviliojo tūkstančius žiūrovų. Prieš Chriso Normano pasirodymą ir po jo susirinkusius apšildė kultinė Lietuvos roko grupė „BIX“, reperiai IRONVYTAS ir Julian Verdee, Biržų muzikantai „Viga ir grupė“, „Lietuvos balso“ dalyvės – trio „Sound Modesty“, atlikėjas Igoris Jarmolenka.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Scenoje pasirodžius britų legendai, visi žiūrovai skubėjo arčiau scenos, kad vakaro žvaigždę pamatytų iš arčiau. Žmonės su pasigėrėjimu klausėsi Chriso Normano dainų ir jam pritarė patys dainuodami. Visi vienbalsiai pripažino – netgi tokiame mažame mieste gali vykti pasaulinio lygio renginys.

Tai akcentavo ir Chriso Normano komanda, sakiusi, kad labai sklandžiai dirbo visos festivalio tarnybos. Nors visame pasaulyje žinomas rokeris prieš pasirodymą buvo užsiėmęs, visgi maloniai sutiko prieš koncertą su „Biržiečių žodžiu“ trumpai pasidalinti savo muzikine patirtimi ir įspūdžiais apie Biržus.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Labai malonu ir neįtikėtina Jus matyti Biržuose. Koks buvo pirmasis įspūdis atvykus į šį miestą?

Lietuvoje esu koncertavęs keletą kartų, tačiau Biržai – man dar nepažįstama stotelė. Atvykau į Biržus penktadienio naktį, tad neteko daug pamatyti. Tačiau važiuodamas iš Sodeliškio sodybos, kur esame apsistoję, į Kilučius, pamačiau daugiau. Man šis miestas pasirodė gražus, ramus ir labai jaukus.

Turbūt Jūs nedažnai koncertuojate mažuose miestuose. Ar nebuvo abejonių prieš sutinkant koncertuoti Kilučiuose?

Anksčiau buvo planuota surengti koncertus trijose vietose Pabaltijo šalyse, tačiau dėl pandemijos planai pasikeitė. Kai gavau kvietimą atvykti pas jus, iš pradžių atrodė, kad dėl vieno koncerto vykti tolimą kelią būtų sudėtinga, nes įprastai organizuojame kelis koncertus skirtingose šalyse. Tačiau sutikau ir esu laimingas, nes matau, kad žmonės labai laimingi, matydami mane čia, o tai yra labai malonu.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Viena iš dainų, iki kraujo žinoma Jūsų gerbėjams, yra „Living next door to Alice“ („Gyvenant kaimynystėje su Alice“). Ką Jums reiškia ši daina?

Taip, aš šią dainą būtinai atliksiu. Tiesiog privalau. Kur tik koncertuoju, visada ją dainuoju, nes žmonės jos visada laukia. Ši daina – tarsi paukštis, tupintis ant mano peties, su manimi keliauja į visus koncertus.

Kas Jus įkvepia kurti ir kur semiatės entuziazmo atlikti tokius grandiozinius koncertus?

Muzika mane lydėjo nuo pat vaikystės, mano šeimoje muzika užėmė labai svarbią vietą. Kurti mane įkvėpė tokie atlikėjai kaip Elvis Preslis, grupė „The Beatles“ – tai buvo mano įkvėpėjai, kurių kūryba privertė mane patį pasinerti į muzikos pasaulį.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Kurį laiką buvote grupės „Smokie“ nariu, tačiau paskui nuo jos atsiskyrėte. Kodėl taip nutiko ir ar vis dar palaikote ryšius su grupės nariais?

Visada norėjau būti solo atlikėju, o ne tik gitaristu, kaip pageidavo grupės nariai. Todėl nusprendžiau atsiskirti ir pradėti solo karjerą. Žinoma, buvo laikotarpis, kai po išsiskyrimo su buvusiais grupės nariais nelabai sutarėme. Tačiau paskui viskas susitvarkė ir likome draugais.

Turite milijonus gerbėjų ir rengiate grandiozinius koncertus visame pasaulyje. Kiek pasirodymų surengiate per metus?

Tai priklauso nuo metų. Pastaraisiais metais pandemija buvo sustabdžiusi koncertus, tačiau pamažu sugrįžome į vėžes, vien šiais metais jau surengėme apie 25 koncertus.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Galbūt turite savo mėgstamiausią šalį, kurioje koncertuoti patinka labiausiai?
Kiekviena šalis turi savo privalumų ir trūkumų, tad mėgstamiausios negalėčiau išskirti. Patinka koncertuoti ten, kur publika mane priima, mėgsta ir laukia, nes kai malonu yra klausytojui, pasitenkinimą jaučiu ir aš, tai mane užveda.

O ką Jūs patartumėte jauniems žmonėms, kurie nori tapti garsiais atlikėjais, tačiau, galbūt, nežino nuo ko pradėti ir kokiu keliu eiti?

Pirmiausia, reikia suprasti, ar sugebi dainuoti. Nes kartais gali galvoti, kad esi geras muzikantas, nors iš tikrųjų taip nėra. Tą suprasti gali padėti žmonės, kuriais pasitiki ir kurie visada pasakys tiesą, kad ir kokia ji būtų. Reikia labai daug dirbti ir būti savo svajonei atsidavusiam, nes kitaip nieko nebus. Nesustoti vietoje, jei nepasiseka, o pradžia niekada nėra lengva. Kai jauti, kad turi pašaukimą, nereikia jo apleisti – jeigu tave lydės sėkmė, gali ir pasisekti. Kitas svarbus dalykas – mėgautis tuo, ką darai, nes jeigu nejauti malonumo dainuodamas žmonėms, nebus ir rezultato.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Rodos, kad šiais laikais dainininkų yra daugiau negu žiūrovų ir kai kurie iš jų žymiais tampa lengviau nei ankstesniais laikais – kartais užtenka pasirodyti televizijoje ar sudalyvauti muzikiniame projekte ir jau esi žvaigždė. Kokia Jūsų nuomonė apie tai?

Laikai pasikeitė. Taip, šiandien žmonės gali pasirodyti televizijos ekrane ir jau yra žinomi. Kai pradėjau karjerą, buvo kitaip, reikėjo daug dirbti, nes pradžia sunki, susiduri su daug sunkumų, kuriuos turi įveikti ir eiti pirmyn arba viskas baigsis. Džiaugiuosi, kad aš nepradėjau savo muzikinio kelio nuo kokio muzikinio projekto, nieko panašaus tada ir nebūdavo. Tačiau, jeigu ir būtų buvę, nemanau, kad būčiau dalyvavęs, nes man nėra priimtina, kad komisija nuspręstų mano likimą, sakydama man „taip“ arba „ne“.

G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose
G.Gražio nuotr. /Chriso Normano koncertas Biržuose

Kaip sakėte, muzika Jus lydi nuo pat mažens. Ką ji Jums reiškia?

Muzika visada buvo mano gyvenimo dalis. Jeigu nebūtų muzikos, nebūtų nieko. Tad man ji yra labai svarbi.

Ar sutinkate, kad muzika gydo?

Priklauso nuo žmogaus. Yra žmonių, kurie, pavyzdžiui, negali klausyti liūdnos muzikos, kai jiems yra liūdna. O kitiems – atvirkščiai, liūdna muzika padeda išgyventi ir išlaisvinti savo jausmus bei emocijas. Tad sunku pasakyti, kaip yra iš tikrųjų.

Fotogalerija:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius