-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 07 26

„Colours of Bubbles“ pristato naują grupės „Golden Parazyth“ dainos versiją

Kūrybos variacijoms neabejingi „Colours of Bubbles“ nariai, pernai pristatę kaip grupės dainos skamba pritariant orkestrui, o praėjusį mėnesį išleidę savo kūrinių remiksų albumą, šiandien pristato savaip perkurtą grupės „Golden Parazyth“ dainą.
„Colours of Bubbles“ ir „Scuared“
„Colours of Bubbles“ ir „Scuared“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

Pristatomas kūrinys – muzikinio projekto „Scuared“ grupei mesto iššūkio rezultatas. Dalyvauti projekte, kuriame Lietuvos muzikos kūrėjai kviečiami savaip perdaryti savo kolegų kūrinius, „Colours of Bubles“ pasirinko su daina „There’s No Past“.

„Mūsų Paulius yra ne tik multiinstrumentalistas, bet ir puikus aranžuočių kūrėjas. Po jo pristatytos pirmos demo versijos visi vienbalsiai nusprendėm, kad būtent ši interpretacija turi skambėti po mūsų grupės vėliava“, – dainos pasirinkimą aiškina Tomas Grubliauskis.

Šiandien pristatomas kūrinys – ne pirmas grupes siejantis projektas. Studijų metais užsimezgusi grupių narių draugystė juos suvedė ne viename bendrame projekte, o 2013 metais „Golden Parazyth“ remiksavo „Colours of Bubbles“ dainą „Phoenix“.

„Labai įdomu stebėti kaip „Golden Parazyth“ progresuoja, juda į priekį ir keičiasi, o jų kūryboje atsiranda vis naujų muzikos stilių detalių. Giedrius pradėjo kaip elektroninės muzikos solo kūrėjas, o dabar „Golden Parazyth“ yra pilnai sukomplektuota grupė, kurios muziką sunku įstatyti į kažkokius muzikinius rėmus. Tai, kad jie vis atranda kuo nustebinti savo klausytojus – labai žavi“, – teigia Paulius Trijonis.

„Colours of Bubbles“ nariai gerų žodžių negaili ir projekto „Scuared“ komandai.

„Tai – labai kokybiškas projektas, o idėja – superinė. Smagu dirbti su žmonėmis, kurie žino, ką daro ir dėl ko tai daro, neskaičiuoja įdėto darbo dėl maksimalaus rezultato. Džiaugiamės galėdami būti to dalimi“, – teigia Julijus Aleksovas.

Įvairiose Lietuvos erdvėse dainas atliekančias grupes fiksuojanti „Scuared“ komanda šiandien pristatomą „Colours of Bubbles“ perkūrinį užfiksavo istorinėje vietoje – prie Kaune, šalia IX forto muziejaus pastatyto skulptoriaus Alfonso Ambraziūno monumento, skirto nacizmo aukoms atminti.

IX forto muziejaus atstovų teigimu, pagrindinis šio, vaizdo klipe užfiksuoto monumento tikslas – kad pažvelgęs į jį žmogus, pajustų, jog atėjo į nepaprastą vietą, pamatytų griūnančio ir kylančio pasaulio simbolį.

„Paminklai atsiranda ten, kur yra žemės žaizdos. O IX fortas yra viena iš tragiškiausius Antrojo pasaulinio karo įvykiu menančių vietų Lietuvoje. Mums labai svarbu, jog emocinis šių baisių praeitis įvykių išlaikymas išliktų dabar gyvenančių ir ateities kartų sąmonėje“, – teigia jie.

Kviečiame įvertinti kūrinį:

VIDEO: Colours of Bubbles - There’s No Past (Golden Parazyth cover)

Palyginkite „Colours of Bubbles“ dainą su originalia versija:

VIDEO: Golden Parazyth - There's No Past (Live from the Botanical Garden)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius