Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 18

Debiutinį albumą įrašinėjanti Ieva Narkutė: „Albumo reikia nusipelnyti“

Jau dešimt metų dainas kurianti Ieva Narkutė iki filmo „Tadas Blinda. Pradžia“ premjeros buvo žinoma tik siauram ratui dainuojamosios poezijos gerbėjų. Suskambus dainai „Raudoni vakarai“ apie dainininkę sužinojo ir ją pamilo visa Lietuva. Jau greit I.Narkutės talento mylėtojai gražiausias dainas galės rasti debiutiniame atlikėjos albume „Vienas“.
Ieva Narkutė
Ieva Narkutė / „Promostar“ nuotr.

„Albumas labai lauktas, išlauktas ir subrandintas. Dainas rašau dešimt metų ir, atrodo, su debiutiniu albumu labai uždelsiau. Tačiau nebūtinai. Dabar galvoju, jog albumo reikia nusipelnyti. Ne klausytojui, ne publikai, o pačiam atlikėjui“, – sako dainininkė.

Pasak I.Narkutės, per dešimtmetį prirašyta labai daug dainų, kurios vienu ar kitu metu jai patiko daugiau arba mažiau, tačiau albume bus daugiausia pastaruoju metu sukurtų kūrinių: „Yra daug tokių, kurios nuėjo į užmarštį, jų nebeatlieku ir labai abejoju, ar kada dar dainuosiu. Šis albumas – ne praeities dinozaurų rinkinys, o mano šiandienos veidrodis. Ir nors kai kurios dainos išlaikė laiko ir savikritiškumo egzaminą, visgi daugiausia albume bus per pastaruosius trejetą metų sukurtų kūrinių.“  

Mergina albumą apibūdina kaip labai žmogišką, švelnų, lyrišką. Jis apie tai, kaip būna pačiai I.Narkutei, kaip būna kitiems, daugumai mūsų.

„Dainos kartais ironiškai šypteli, tačiau nesikvatoja. Ta ironiško šypsnio būsena turbūt dažniausiai lydi mano kūrybą. Dar šitas albumas – su viltimi. Vien pavadinimas pasako, jog tai – šuolio pradžia, atspirties taškas. Viltis ir tam, kuris jo klausys: gal apie kitokius santykius, apie kitokį save, apie kitokias vietas ir veiklas. O jeigu besiklausant kyla noras įsivaizduoti, pasižiūrėti į savo gyvenimą iš šono, atrasti naujų iki tol nepastebėtų briaunų, tada jau viskas – mano tikslas pasiektas, man laimė ir džiaugsmas. Džiaugsmas, kad klausėte ir džiaugsmas, kad sulaukėt“, – sako dainininkė.

VIDEO: Ieva Narkutė – „Metų laikai“

Debiutinį I.Narkutės albumą pirmieji galės įsigyti tie, kurie apsilankys šiltuose atlikėjos koncertuose Kaune, Šiauliuose, Panevėžyje, Vilniuje, Klaipėdoje bei Marijampolėje.

Koncertai vyks: kovo 9 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje, kovo 20 d. Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre; kovo 21 d. Vilniaus Kongresų rūmuose; kovo 23 d. Klaipėdos koncertų salėje; kovo 28 d. Marijampolės kultūros centre.

Juose atlikėja pasirengusi atiduoti visą save, todėl gerbėjai išgirs pačius geriausius ir jau klausytojų pamėgtus I.Narkutės kūrinius. „Pažadu nustebinti ir dainomis sušildyti visus susirinkusius“, – kviečia dainininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius