Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 03 20

Dešimtą kartą vyksiantis festivalis „Devilstone“ atskleidžia pirmąsias 20 grupių

Liepos 12–15 dienomis Anykščių Dainuvos slėnyje dešimtą kartą vyks festivalis „Devilstone“ – muzikinis kurortas alternatyvos melomanams. Festivalis pristato pirmuosius 20 atlikėjų, kurių ketvirtadaliui teks kirsti Atlanto vandenyną.
Nyderlandų neopsichodelinio bliuzroko žvaigždės „DeWolff“
Nyderlandų neopsichodelinio bliuzroko žvaigždės „DeWolff“ / „Devilstone“ nuotr.

Pirmosios grupės reprezentuoja skirtingas ir aktualias instrumentinės muzikos kryptis. Dalis jų – pirmą kartą festivalio istorijoje.

Šiuolaikinio rokenrolo paletė

Vienas esminių šiųmetinio „Devilstone“ vardų – kanadiečiai „Preoccupations“, „post-punk“ ir art roką sluoksniuojantys su hipnotizuojančiais pop garsais ir industriniu šaižumu. Už kelių dienų naują albumą išleisianti grupė gyvuose pasirodymuose nevengia maksimaliai suintensyvinti rokenrolinį savo kūrinių pradą – kaip ir pridera kiekvienai save gerbiančiai „Devilstone“ grupei.

VIDEO: Preoccupations - Continental Shelf (Official Video)

Daugiau šviežių garsų festivalyje – psichodeliškos elektronikos, „darkwave“ ir „shoegaze“ kūrėjai „The KVB“ bei Nyderlandų neopsichodelinio bliuzroko žvaigždės „DeWolff“. Pastarieji atvyks su kūriniais iš būsimo albumo, kurio tikslas – parodyti, kaip vintažinis rokas skamba 2018-aisiais. Tarp „Devilstone“ atradimų – sodrus „space“ rokas, kuriamas švedų „Yuri Gagarin“, ir nesutramdomas, aršus, bet itin pozityvus pankrokas, atliekamas grupės „Tusky“ iš Nyderlandų.

VIDEO: DeWolff - Sugar Moon (Official)

Ekstremaliosios scenos varikliai

Nuo pat festivalio ištakų „Devilstone“ vardas yra neatsiejamas nuo kokybiškos ir įvairiapusiškos sunkiosios scenos. Klasikinės metalo mokyklos frontą šiemet laiko „black“ metalo legendos „Marduk“, dinamišką ir melodingą lydinį pateiks amerikiečiai „Skeletonwitch“, taip pat pasirodys vieni stipriausių šiandienos lietuviškos metalo scenos kūrėjų „Luctus“ ir nežmoniškai ekstremalūs ir gyvais pasirodymais iš kojų verčiantys vokiečiai „Implore“.

Tarp grupių, linkusių eksperimentuoti – amerikiečiai „SuBrosa“ ir su naujausiu albumu save pranokę „Tribulation“ – siaubo estetikos, vampyriškos romantikos ir panašiais epitetais apibūdinamos gotikinės muzikos kūrėjai.

VIDEO: TRIBULATION - The Lament (OFFICIAL VIDEO)

Nestandartinį sunkumą vertinantys išvys lietuvių grupės „Erdve“ festivalinį debiutą. Šiemet pirmąjį albumą su įrašų kompanija „Season of Mist“ išleidę muzikantai beveik akimirksniu tapo viena pagrindinių Lietuvos sunkiosios scenos vilčių.

Šiuo metu skelbiamos 20 festivalio grupių – tik dalis viso muzikinio ir meninio turinio, kurį numatoma pateikti 5 scenose. „Devilstone 2018“ organizatoriai apibendrina: „Į jubiliejinį dešimtą festivalį sudedame 10 metų kauptą patirtį ir siekiame Lietuvoje kurti aukštos kokybės alternatyvios muzikos festivalį, einantį su muzikinėmis naujovėmis, siūlantį čia ir dabar aktualią muziką“.

„Devilstone“ tradiciškai įvyks vidurvasarį, liepos 12–15 d. Anykščių Dainuvos slėnyje. Nuo 2009 m. vykstantis festivalis yra vienas ryškiausių alternatyviosios muzikos renginių po atviru dangumi Baltijos šalyse. Festivalio turinys išsiskiria žanrų įvairove, aktualiais muzikiniais vardais ir pozityvia, rokenroliška atmosfera. „Devilstone“ festivalis kasmet laukiamas dėl muzikinių atradimų, meniškos atmosferos ir originalių kūrybinių sprendimų.

VIDEO: Tusky - You Will Not Regret This (Please Hold Still)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius