Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 02 22

„Despotin Fam“ naujus metus pradeda iššūkiais: pristato pirmąją savo vinilinę plokštelę

„Despotin Fam“ – Lietuvos hip hop senbuviai, įveikę daugiau nei dešimtmetį kūrybinio kelio, išgyvenę dvi lietuviško repo bangas ir įkvėpę visą kartą įvairaus žanro jaunų muzikantų, naujus metus pradeda iššūkiais. Grupė pristatys pirmąją savo vinilinę plokštelę.
Despotin Fam
Despotin Fam / Asmeninio albumo nuotr.

Ištikimą auditoriją reiklių ir politiškai aktyvių klausytojų rate randantys „Despotin Fam“ į pirmąją vinilinę plokštelę sutalpino 9 kūrinius. Šis albumas, konceptualiu pavadinimu „Toli-Gražu“, taps albumų trilogijos „Odiseja 49“ pabaiga.

Asmeninio albumo nuotr./Despotin Fam
Asmeninio albumo nuotr./Despotin Fam

Naujajame albume aštriai keliami šių dienų visuomenės paradoksai ir vidinės lyrinio herojaus prieštaros. Vinilo formatas albumui buvo pasirinktas dėl tik plokštelėms būdingo ypatingo klausymo proceso ir prikaustančio turinio, kuris atsiskleidžia aukščiausio pilotažo metaforų žaismu ir unikaliomis eilėdaros konstrukcijomis, būdingomis tik išskirtiniams Lietuvos reperiams.

„Norėdami palikti savo pačių komforto zoną ir sau bei savo klausytojams suteikti išties išskirtinę patirtį, ieškojome dar nepatikrintų dainų rašymo būdų, kompozicijų dėliojimo ir instrumentuočių. Iššūkių netrūko. Įrašinėdami albumą, gyvenome tarp Berlyno, Londono ir Brisbano, o Vilnių aplankydavome tik koncertų metu.

Įrašus privalėjome baigti namie, tad šis išsibarstymas po pasaulį leido mums dar kartą persvarstyti įžvalgas apie save ir tautinę kultūrą – ir iš šalies, ir šalies viduje“, – pasakoja grupės kūrybos direktorius Vitalijus Vaiper. Jam pritaria ir grupės garso inžinierius bei tekstų autorius Paulius Shmekla.

Naujausią savo albumą ir pirmąją vinilinę plokštelę „Despotin Fam“ pristatys Vilniaus knygų mugės metu, Muzikos salėje šeštadienį vyksiančiame koncerte-diskusijoje. Pristatymo metu „Despotin Fam“ visus susidomėjusius kvies įsitraukti į pokalbį, kurio metu jie pasakos apie kūrybą, vieni kitiems kels klausimus ir į diskusiją įtrauks netikėtus svečius, taip siekdami sukelti debatus visiems seniai rūpimais klausimais, ypač aštriai vėl skambančiais artėjančių prezidento rinkimų akivaizdoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius