Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 12 19

Dominyko Vaitiekūno alter ego Vitalijus Špokaitis pristato klipą: idėja gimė beviltiškai įsimylėjus

Dvasinio influencerio Vitalijaus Špokaičio vardu prisistatantis aktorius ir dainininkas Dominykas Vaitiekūnas gerbėjams pateikė dovaną – kalėdinį Vitalijaus Špokaičio dainos vaizdo klipą, nufilmuotą automobilių plovykloje ir paskelbė savo debiutinio albumo pasirodymo datą. „Ta daina apie tai, kad per šventes mums visko pilna, bet jausmas toks, kad kažko trūksta. Dažniausiai meilės. Ir būna taip tuščia tuščia“, – teigė atlikėjas.  
Dominykas Vaitiekūnas-Vitalijus Špokaitis
Dominykas Vaitiekūnas-Vitalijus Špokaitis / Audriaus Solomino nuotr.

„Beldžiasi į vokus“ – taip vadinasi naujausia švenčių proga išleista Vitalijaus Špokaičio daina, kuriai atlikėjas nufilmavo ir specialų vaizdo klipą. Tiesa, dėl šios dainos garso įrašo, teko išmontuoti 120 metų amžiaus sulaukusį pianiną, kuriuo buvo įrašinėjama dainos įžanga. Mat atlikėjas kūrinyje norėjo skambančio autentiško garso, o mikrofonų nebuvo kaip į jį sudėti, todėl teko jį išmontuoti. O dėl dainos vaizdo klipo filmavimo teko keletą valandų praleisti automobilių plovykloje.

„Kai prodiuseris Artiomas Penkevičius atsiuntė man paklausyti pirminės dainos versijos, aš buvau beviltiškai ir nesėkmingai įsimylėjęs, artėjo Kalėdos, lijo ir aš iš ilgesio važinėdavau po miestą klausydamas muzikos. Vieną vakarą užsukau į degalinę nusiplauti automobilio, pasileidau šitą gabalą ir pastebėjau, kad plovykloje sumontuotas spalvotas apšvietimas. Tada pamaniau, kad man šita daina yra apie spalvotas miesto šviesas, kurias kartais sunku pamatyti pro aplytą langą ir sudrėsusias akis. Todėl pažadėjau sau, kad jeigu filmuosiu klipą – būtinai tai darysiu čia“, – apie savo naujausią kūrinį kalba Vitalijus.

VIDEO: Vitalijus Špokaitis - BELDŽIASI Į VOKUS (kalėdinė daina)

Mintis patiko ir kūrybinei komandai „Nepilkas Vilkas“, kurie mielai sutiko nufilmuoti klipą. Degalinės vadovė maloniai sutiko mums padėti, dar ir kava pasiūlė pasivaišinti. „Baigėme filmuoti 4h ryte ir išvažiavome filmuoti į Vilniaus gatves, kuriose Vitalijui ištryško ne viena melancholiška šventinė ašara. Taigi šventės artėja, o tu įsimylėjęs, bet nelaimingai. Tai sunku nebliaut. Kartais galima ir pabliaut. Reikia viską sau leisti ir savęs už tai nesmerkti“, – teigia santykio su savimi temas savo programoje apdainuojantis Vitalijus ir žada netrukus išleisti debiutinį albumą.

Kalėdinė daina „Beldžiasi į vokus“ yra lyriškiausia daina visos programoje, kuri vasario antroje pusėje pasirodys albumo pavidalu, o kovą bus pristatoma koncerte. Albumą jis vadina savipagalbos albumu, nes tai yra dainos, skirtos ironiškai pažvelgti į savo problemas, kartais iš savęs pasijuokti, save paguosti. Vitalijus įsivardino 12 problemų dėl kurių pats kenčia ir kiekvienai sukūrė po dainą. Problemų sąraše ne tik kalėdinė melancholija, bet ir laiko trūkumas, noras poruotis, savigrauža ir pasimetimas tarp savo ir kitų žmonių keliamų lūkesčių. Albumas vadinsis „Geras žmogus“, nes visa programa yra siekiama žmogų paskatinti tapti geresniu žmogumi, tik ne kitiems, o pačiam sau. Svarbu nepristoti prie savęs, geriau pristoti prie kitų. Apie tai kalba ir prieš mėnesį pasirodęs kūrinys „TU“.

VIDEO: Vitalijus Špokaitis - TU

Tai jau trečiasis kūrinys, išleistas singlo pavidalu. Visas dainas galima rasti čia.

Albumas, pavadinimu „Geras žmogus" elektroninėje erdvėje atsiras vasario 20 dieną, o albumo pristatymo koncertas su istorijomis iš Vitaljaus Špokaičio savęs paieškų - kovo 16 dieną gyvos muzikos klube „Tamsta".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius