-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 01

Džordanos Butkutės koncertiniam turui ruošiamas gigantiškas piešinys

Jau spalio 18-ąją prasidės dainininkės Džordanos Butkutės ir gyvos muzikos grupės didysis koncertinis turas „Nesudeginta ant laužo“, kuris aplankys didžiausias šalies arenas Klaipėdoje, Vilniuje, Šiauliuose, Kaune ir Panevėžyje. Milžiniškas tempas, trumpos miego valandos, atsakingas požiūris į menkiausias detales ir grandiozinių užmojų įgyvendinimas – toks šiuo metu Džordanos sutuoktinio ir jos turo prodiuserio Elegijaus Strasevičiaus gyvenimo ritmas.
Džordana Butkutė
Džordanos Butkutės pasiruošimo koncertiniam turui akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

„Dabar toks tempas – visiškai išprotėjęs – kai telefonas skamba visą dieną, kompiuteris niekada nebeišjungiamas, o šešios miego valandos – prabanga, – šypsodamasis sako E.Strasevičius. – Džordanai daugiau tenka pamiegoti, jos pagrindinė užduotis – repeticijos, o visas kitas galvos skausmas nuimtas nuo jos pečių, tai mano rūpestis. Tačiau svarbiausia žinoti, dėl ko visa tai darai. Stipri motyvacija leidžia nenukristi nuo kojų. Nors už pinigus tokio darbo tikrai nedirbčiau, net ir už didelius.“

Pasak Elegijaus, Džordana pašėlusį pasiruošimą didžiausiam jos gyvenime koncertiniam turui priima labai natūraliai, kadangi jos karjeroje nestigo pasirodymų didelėse erdvėse, atlikėja mačiusi anšlaginius žiūrovų susibūrimus. „Džordanai nebaisus turo mastelis. Jai tiesiog smalsu, kaip viskas atrodys, o atrodys fantastiškai“, – žada prodiuseris.

Jis atskleidžia, kad Dž.Butkutės koncertinio turo scenografijai nepasirinko lengviausio kelio – populiariųjų LED ekranų. „Galbūt kitados tai palikdavo įspūdį, bet dabar kelia nuobodulį. Be to, mano įsitikinimu, mirgantys LED ekranai užgožia veiksmą scenoje. Ryškios šviesos labiau tinkamos diskotekinio pobūdžio koncertams, o Džordanos muzika skambės visai kitaip. Todėl mums labiau norėjosi akcentuoti klasikinį apšvietimą, bet kad jis būtų įgyvendintas pagal originalų užmanymą. Šviesos dailininkams pasakėme, kad tai – vienas retų atvejų, kai jie gali įgyvendinti savo beprotiškiausias fantazijas“, – kalba E.Strasevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Džordana Butkutė
Asmeninio albumo nuotr./Džordana Butkutė

Užmanymams, atrodo, išties nėra lygių. „To, ko mums reikia, išsinuomoti tiesiog neįmanoma, nes tie dalykai paprasčiausiai neegzistuoja ne tik Lietuvoje, bet išvis – gamtoje. Todėl viską gaminamės patys“, – intriguoja Elegijus.

Vienas pavyzdžių – kone 300 kv. metrų piešinys, kuris atsiras scenos gilumoje. Tai patikėta sukurti pripažintam jaunos kartos menininkui Viliui Petrauskui, kuris yra atlikęs ne vieną įspūdingą vizualinį istorinio mūšio atkūrimą pagal muziejų užsakymus.

„Tai bus gigantiškas paveikslas, kurį ne tik reikia nupiešti, bet dar ir atspausdinti. Tai visiškai originali idėja, mes pasitikrinome, ar įmanoma ją atlikti fiziškai, ir dabar dedame visas pastangas, kad pavyktų patys didžiausi užmojai.  Į visą šį reikalą įvelta apie 70 žmonių, neskaičiuojant tų, kurie montuos, kabins, derins dekoracijas. Bent su 50 žmonių kasdien tenka dirbti labai artimai, kartu priiminėti sprendimus“, – pasakoja Elegijus.

Asmeninio albumo nuotr./Elegijus Strasevičius
Asmeninio albumo nuotr./Elegijus Strasevičius

Visų laikų didžiausias ir įspūdingiausias Džordanos Butkutės koncertinis turas aplankys 5 miestus: Klaipėdos „Švyturio“ arenoje dainininkė su gyvos muzikos grupe koncertuos spalio 18 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje – spalio 25 d., Šiaulių arenoje – lapkričio 8 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje – lapkričio 15 d., Panevėžio „Cido“ arenoje – lapkričio 22 d. Bilietus platina „Tiketa“, Bilietai.lt, Ticketmarket.lt.

VIDEO: 2014 10 01

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius