Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 05

Egidijus Dragūnas: „Į „Sel“ 20-mečio turą investavau 1,5 milijono litų“

Kai tik Egidijus Dragūnas paskelbė „Sel“ jubiliejinio turo tvarkaraštį, bilietus gerbėjai puolė graibstyti it pasiutę. Mat ne kartą „daug garso ir dar daugiau šviesų“ žadėjęs atlikėjas grupės 20-ojo jubiliejaus proga žada perspjauti pats save ir jau ruošiasi pakloti tūkstančius litų tam, kad jo koncertuose gerbėjai galėtų pasidžiaugti hologramomis.
Egidijus Dragūnas-Selas
Egidijus Dragūnas-Selas / Gretos Skaraitienės nuotr.

„Jubiliejinis koncertinis turas labai svarbus etapas mano gyvenime, būtent dabar aš turiu parodyti, kas esu ir ko pasiekiau per du dešimtmečius. „Sel“ gerbėjai žino, kad mes nežadam to, ko neišpildysime, o pasirodymai tampa tikru įvykiu Lietuvos muzikos padangėje. Grupės dvidešimtmetis mums – didžiulė šventė, todėl padarysime taip, kad jos dar ilgai nebūtų galima pamiršti“, – dar atostogaudamas Ispanijoje tikino E.Dragūnas.

Vilniuje tikisi sudainuoti su Andriumi Mamontovu

Vos pasirodęs „Eltos“ konferencijų salėje E.Dragūnas pripažino, kad jo spaudos atstovai kiek prašovė konferenciją surengę taip anksti, mat „visi dar miega, o ir jo galva dar gerai neveikia“. Tačiau ilgai nelaukęs savo kalbą pradėjo nuo padėkos žodžio savo komandos nariams.

„Šiandien mes pradedame masyvią reklaminę akciją. Pradedame reklamuoti savo 20-mečio turą, kuris įvyks 12-oje miestų, o prasidės jis Dubline. Prie viso šio projekto prisidėjo ne viena dešimtis žmonių. Trumpai tariant, didžiausi savo srities specialistai“, – konferenciją pradėjo Egidijus.

Nežinau, gal, pavyzdžiui, pasistatysiu Gedimino pilį ir į pasirodymą atjosiu apsižergęs karvę.

Atlikėjas patikslino, kokias staigmenas koncerto metu ruošia savo ištikimiesiems gerbėjams. Pasirodo, jubiliejiniame koncerte Vilniuje jis tikisi pasirodyti su Andriumi Mamontovu – muzikantu, prieš 20 metų atradusiu talentingąjį Egidijų.

„Mūsų ture ne tik didžėjai suks plokšteles, didžiąją dalį koncerto grosime gyvu band'u. Pakvietėme ir garsius muzikantus. Pavyzdžiui, aš pats norėčiau su Andriumi Mamontovu sudainuoti „Saulės miestą“. Žinoma, mes dar tik tariamės, bet jei jis nedainuos, už jį dainuos jo holograma, – juokavo Egidijus. – O šiaip būgnais gros grupės „Bix“ būgnininkas, gitara – grupės „Katedra“ gitaristas Romas Rainys. Be viso šito, mes pamėginsime panaudoti ir „Dolby“ sistemą. Viso turo metu mus lydės net trys garso režisieriai, o vienas jų padėjo ruošti Londono olimpinių žaidynių koncertą.“

Investavo 1,5 milijono litų

Nors visi rengiami koncertai – tiek Lietuvoje, tiek ir gastrolės užsienyje – Egidijui yra svarbūs ir reikšmingi, labiausiai jis laukia pasirodymo Vilniuje. Egidijus patikino, kad į savo koncertinio turo programą jau investavo pusantro milijono, tačiau pinigai jam – nė motais. Anot atlikėjo, jis neskaičiuoja pinigų, o skaičiuoja „žmones, su kuriais per 20 metų suartėjo“.

„1,5 milijono litų – tiek investavau į savo jubiliejinį turą. Žinote, kiek atsipirks ir ar išvis atsipirks sunku prognozuoti, nes visiems prisidėjusiems reikia atseikėti jiems priklausančią dalį. Ar skaičiavau pelną? Aš kažkaip dabar nuvažiavau, apie pliusą aš net nežinau. Aš įsivaizduoju, kad aš užsidirbsiu. Paskaičiavome, kad viskas atsipirks trigubai, gal keturgubai. Kaip pasiseks, – pasakojo atlikėjas. – Tiesa, bilietų mes pardavėme kol kas tik 14-ka tūkst. per visas šalis, manau, kad tai mažokai. Tačiau atsidaręs bilietų pardavimą reguliuojančią sistemą aš nežiūriu į eilutę „pinigai“, o žiūriu, kiek ateis žmonių. Mes juk suartėjome.“

Egidijus atskleidė, kad tiek Lietuvos miestuose, tiek ir užsienyje išdygsiančiose scenose planuojama sumontuoti ne tik įspūdingiausią šviesų bei garso sistemą, bet ir parodyti hologramas, kurių sukūrimas kainuoja ne vieną šimtą tūkstančių litų.

Hologramose šoks pats su savimi

Šią savaitę išplatintame pranešime E.Dragūnas-Selas tikino, kad savo gerbėjus stebins hologramomis. Nors per  spaudos konferenciją atlikėjas ir patvirtino šį faktą, tačiau kartu išsakė ir abejonę. Mat kol kas jis dar nenusprendė, ką norėtų atspindėti, o ir vienos hologramos pastatymas scenoje kainuoja žvėriškus pinigus.

„Šiuo metu mes deramės su viena Lietuvos bendrove, kuri tiek užsienyje, tiek ir čia dirba su visokiomis projekcijomis. Jau girdėjote, kad mes norime savo šou parodyti hologramas. Kol kas tik deramės, bet pirminė pasirodymo sąmata – 250 tūkst. litų. Man pačiam teko matyti, kaip atrodo holograma – ant mano rankos buvo padarę drugelį. Labai įdomu ir keista. Šį elementą apsunkina techninės detalės – viskas turi vykti išskirtinai tamsoje. Na, o jei viskas gerai pavyks, koncertų metu aš ketinu padainuoti ir pašokti su savimi. Nežinau, kaip tai atrodys, bet aš dalyvausiu pats su savimi ir nereiks jokių šokėjų“, – juokėsi dainininkas. 

Selas išdavė ir tai, kad jau kurį laiką ieško savo vinilinės plokštelės, kurioje būtų įrašyta daina „Svetimi“. Pasirodo, visos ribotu tiražu išleistos plokštelės, kuriose yra minėta daina, seniausiai tūno kolekcininkų ir gerbėjų fonotekose. „Aš pažadu už savo plokštelę sumokėti 500 litų, jei tik atsirastų žmogus, galintis man ją parduoti“, – visiškai rimtai dėstė atlikėjas.

Planuose – šimtatūkstantinis koncertas Vingio parke

Baigdamas dėstyti savo planus Egidijus prasitarė, kad po grandiozinio 20-ojo jubiliejaus jis jau planuojąs tolimesnius pasirodymus.

„Aš labai norėčiau kitą pavasarį ar vasarą surengti didžiausią koncertą Lietuvos istorijoje. Planuoju surinkti pilną Vingio parke esančią Vasaros estradą. Nežinau, gal, pavyzdžiui, pasistatysiu Gedimino pilį ir į pasirodymą atjosiu apsižergęs karvę“, – pašiepdamas Lady Gagos pasirodymą šmaikščiai pasakojo atlikėjas.

Grupės „Sel“ koncertinis turas prasidės šių metų spalio 19 dieną Dubline, o baigsis gruodžio 29-ąją Panevėžyje. Tuo tarpu Vilniuje gimtadienio koncertas vyks lapkričio 16 dieną. Be to, E.Dragūnas-Selas su grupe aplankys ne tik didžiausius Lietuvos miestus, bet ir Londoną, Niujorką, Čikagą, Oslą ir Bergeną.

VIDEO: SEL - Aš tikiu Tavim (oficialus)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius