Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 25

Eglė Sirvydytė perdainavo garsųjį José Gonzálezo kūrinį „Crosses“: įvertinkite

Dainų autorė ir atlikėja Eglė Sirvydytė viena iš šiltos muzikos skleidėjų – ji savaip perdainavo į Vilnių jau vasario 2 d. atvykstančio švedų muzikos grynuolio José Gonzálezo hitą „Crosses“ ir šį įrašą paviešino internete.
Eglė Sirvydytė
Eglė Sirvydytė / Stop kadras

Kūrybinių industrijų centro „Pakrantė“ erdvė, specialiai parašyta aranžuotė, išskirtiniai vokaliniai sugebėjimai ir styginių kvarteto skambesys – štai tokią netikėtą „Crosses“ versiją švedo gerbėjams Lietuvoje pasiūlė Eglė Sirvydytė ir kompanija.

Nieko nuostabaus – juk pats koncerto herojus savo muzikos kataloge turi ne vieną kitų autorių kūrinį. „Heartbeats“, „Teardrop“, „This Is How We Walk On The Moon“, „Hand On Your Heart“, „Love Will Tear Us Apart“ ir kitų muzikos šviesuolių darbai José Gonzálezo lūpomis skamba visiškai kitaip. Keletas šių kūrinių net populiaresni už originalias jų versijas.

Šis gyvai Valakampiuose įrašytas kūrinys – Eglės Sirvydytės duoklė José Gonzálezui ir dar vienas priminimas apie artėjantį švedo koncertą Lietuvoje. Graži koverių tradicijos tąsa ir dar vienas šviesus turinio projektas.

Eglės Sirvydytės perdainuota José Gonzálezo daina „Crosses“:

VIDEO: Eglė Sirvydytė - Crosses (José González Cover)

„Pasaulyje yra tokios muzikos, su kuria palaikau pagarbų atstumą. Ji stulbinamai graži ir neįtikėtinai jautri. Jos tekstų ir melodijų stengiuosi neįsiminti. Tam, kad kiekvieną kartą klausydama patirčiau tą pirmą tikrą jausmą. Kaskart iš naujo. Kaskart vis kitaip. Nors esu perklausiusi jo dainas šimtus kartų, nemokėjau nei vienos būtent dėl tos pagarbios meilės José Gonzálezo kūrybai. Niekas kitas jo kūrinių neatliks nuostabiau nei jis pats. Sakau nuoširdžiai. „Crosses“ koordinatės absoliučiai vidinės ir dainuoti galiu tik užsimerkusi. Ir pamiršusi, kad kažkas manęs klausosi. Gal tik Dievas“, – sakė didelė jo talento gerbėja Eglė Sirvydytė.

 Malin Johansson nuotr./José Gonzálezas
Malin Johansson nuotr./José Gonzálezas

„Crosses“ aranžuotę styginiams parašė kompozitorius Albertas Navickas. Šio vaizdo klipo autorius – video menininkas Narvydas Naujalis ir jo komanda. Jam pavyko užfiksuoti mūsiškės atlikėjos jausmus, trapumą ir emocijas. Keturi muzikantai Lora Kmieliauskaitė, Arnas Kmieliauskas, Dainius Peseckas ir Mintautas Kriščiūnas padėjo išpildyti Eglės Sirvydytės viziją. Garso režisierius Jurgis Masiulionis pasirūpino geru garsu, o pats vaizdas tęsia gerą gyvų įrašų tradiciją.

José Gonzálezas gyvai atlieka dainą „Crosses“:

VIDEO: José González - Crosses (Live on KEXP)

Pats „Crosses“ – bene garsiausias švedų muzikos žvaigždės darbas ir autorinis kūrinys, įrašytas tik su akustine gitara. Tai debiutinio José Gonzálezo albumo „Veener“ singlas ir daina, kuri keičia pasaulį. „Crosses“ sufleruoja jo kūrybos prasmę, bendrą vardiklį ir formą. Vien „Spotify“ platformoje jis perklausytas beveik 40 milijonų kartų. Šis įrašas taip pat buvo panaudotas kompiuterinio žaidimo „Life is Strange“ garso takelyje. Net DJ Tiesto yra perdaręs šio kūrinio versiją, nors dauguma švedo gerbėjų tuo per daug nesidžiaugia.

Stop kadras/Eglė Sirvydytė
Stop kadras/Eglė Sirvydytė

Nors José Gonzálezas į Vilnių atvyks tik kitą savaitę, melomanai dar vakar turėjo galimybę dalyvauti jo koncerte. Tiesa, nuotoliniu būdu – švedas ir jį lydintis 22 muzikantų orkestras „The String Theory“ antradienio vakarą pasirodė prestižinėje „Royal Festival Hall“ koncertų salėje ir surengė vienintelį tokį didelį pasirodymą Londone. José Gonzálezo koncertui teko išskirtinis dėmesys. Pats koncertas buvo tiesiogiai transliuojamas internete ir jį galėjo pamatyti gyvai visi melomanai.

José Gonzálezo dainos „Crosses“ vaizdo klipas:

VIDEO: José González - Crosses (Official Music Video)

Tai buvo dar vienas išskirtinis net vienerius metus trunkančio kultūros, muzikos ir menų festivalio „Nordic Matters“ renginys. Londone vykstančiame festivalyje taip pat suplanuoti kitų Šiaurės šalių kūrėjų pasirodymai, parodos, įvairūs pristatymai, instaliacijos ir kiti kultūros renginiai. Puiki Skandinavijos kultūros integracija salose ir sistemingi jos mainai. Kaip jau tapo įprasta šiame koncertų ture, į šį José Gonzálezo ir orkestro pasirodymą netilpo visi norintys – visi bilietai buvo išparduoti per savaitę.

Asmeninio albumo nuotr./José Gonzálezas
Asmeninio albumo nuotr./José Gonzálezas

Pats José Gonzálezas toliau tęsia savo išskirtinį koncertų turą Europoje ir su orkestru jau aplankė net 8 miestus. Po vakarykščio pasirodymo Londone visa 38 žmonių komanda keliauja į Paryžių ir iki viešnagės Vilniuje dar užsuks į Ciurichą, Prahą, Vieną, Bratislavą, Miuncheną, Berlyną ir Gdanską.

Bilietais į švedų muzikos žvaigždės pasirodymą Lietuvoje prekiauja oficialus renginio bilietų platintojas „Bilietai LT“. Renginio organizatoriai ragina paskutiniais bilietais pasirūpinti iš anksto ir parodyti, kad Lietuva yra geriausia šalis tokiems koncertams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius