Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 31

Ekvadore gyvenanti džiazo atlikėja iš Klaipėdos Viktorija Pilatovič ateityje tikisi garsinti Lietuvą

Ekvadore gyvenanti džiazo vokalistė iš Klaipėdos Viktorija Pilatovič (24), užsienyje išleidusi savo pirmąjį albumą ir sėkmingai profesoriaujanti „Berklee International Network School“, Lietuvoje lankosi retai. Sėkmingai muzikinės karjeros laiptais kopianti jauna atlikėja tikisi, kad laikui bėgant pavyks užmegzti stipresnius kontaktus su Lietuvos muzikinėmis organizacijomis ir garsinti Tėvynės vardą užsienyje.
Viktorija Pilatovič
Viktorija Pilatovič / Cveti Zabiela nuotr.
Temos: 2 Muzika Džiazas

„Viskas prasidėjo nuo Juozo Karoso muzikos mokyklos, į kurią mama nuvedė kai man buvo šešeri. Pradėjau mokytis groti fortepijonu, lankiau vaikų chorus, dainavau įvairiuose muzikiniuose ansambliuose. 2012 metais baigiau Bakalauro studijas Vilniuje, Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje ir „Prins Claus“ konservatorijoje, Olandijoje. Po baigimo gavau pilną stipendiją Magistro studijoms „Berklee College of Music“. Šiuo metu esu profesore „Berklee International Network School“, turiu 44 privačiai besimokančius studentus“, – savo muzikinį kelią portalui Žmonės.lt nupasakojo Viktorija.

Praėjusių metų lapkritį savo pirmąjį albumą „Nica's Blues“ išleidusi atlikėja džiaugiasi, kad visas jos gyvenimas – darbas ir laisvalaikis – susijęs su muzika. Ji prisipažino, kad ir savo muzikine karjera rūpinasi pati. „Randu laiko kurti, repetuoti, koncertuoti ir keliauti! Šiuo metu pati rūpinuosi koncertais, savo tinklapiais, planavimu“, – pasakojo optimizmu trykštanti Viktorija.

V.Pilatovič jau šešerius metus gyvena užsienyje – merginai teko pagyventi Olandijoje ir Ispanijoje, o šiuo metu ji įsikūrusi Ekvadore. Paklausta, ar muzikantui užsienyje įsitvirtinti lengviau, mergina teigė taip nemananti, tiesiog, anot jos kiekvienam kūrėjui verta apsilankyti ar pagyventi kitose šalyse dėl patirties, pažinčių, bendravimo įgūdžių tobulinimo.

„Muzikinė situacija Lietuvoje tikrai gerėja, tačiau visada verta nuvykti į kitas šalis. Būnant užsienyje didesnė tikimybė susipažinti su muzikantais, išmokti bendrauti muzikine kalba, susitarti dėl bendradarbiavimo. Pasaulyje džiazas tikrai populiarus, bet ir Lietuvoje turime nuostabių džiazo muzikantų bei festivalių, kuriais galime didžiuotis. 2012-aisiais su kvintetu iš Olandijos dalyvavome Vilnius Mama Jazz festivalyje, kuriame „apšildėme“ grupę „Chris Dave and The Drumhedz“, – pasakojo atlikėja.

Cveti Zabiela nuotr./Viktorija Pilatovič
Cveti Zabiela nuotr./Viktorija Pilatovič

Paklausta apie ateities planus V.Pilatovič teigė, kad visos mintys jai sukasi apie muziką, naujų kūrinių įrašus, koncertus. Atlikėja taip pat išreiškė viltį, kad ateityje jai pavyks daugiau bendradarbiauti su Lietuva ir kurti kažką bendro.

„Planuoju toliau kurti, įrašinėti dainas, koncertuoti, dirbti ir tiesiog džiaugtis gyvenimu. Labai norėčiau užmegzti stipresnį kontaktą su Lietuvos muzikinėmis organizacijomis, festivaliais, sukurti ką nors bendro garsinant Lietuvą“, – sentimentų gimtajai šaliai neslėpė perspektyvi džiazo vokalistė.

VIDEO: Gyvo garso pasirodymas su Viktorija Pilatovič
VIDEO: Viktorija Pilatovič – „Love For Sale“
VIDEO: Viktorijos Pilatovič albumo pristatymo pasirodymas


Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius