Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 22

Elegantiškos roko baladės – iš Nikolajaus Noskovo lūpų (video)

„Tegu kalba mano muzika“, – mėgsta sakyti Rusijos dainininkas Nikolajus Noskovas, buvęs garsios roko grupės „Gorki Park“ solistas. Jo solinė karjera – ne mažiau spalvinga.
Nikolajus Noskovas
Nikolajus Noskovas / „Baltic concert“ nuotr.
Temos: 1 Rusija

Daug po pasaulį keliaujantis dainininkas iš kitų išsiskiria savo dainomis, kuriose nemaža etninių motyvų, originalios simfoninės aranžuotės ir ypatingi dainų tekstai. Lietuvos žiūrovams N.Noskovas Vilniaus Pramogų arenoje gegužės 20 dieną žada jaukų ir šiltą koncertą

„Aš – neformatas“, – mėgsta sakyti dainininkas N. Noskovas. Nors jis retai rodosi televizijos laidose, nemėgsta dalinti interviu bulvarinei spaudai, jo „neformatas“ vis dėlto surenka pilnutėles žiūrovų sales.

Pirmą kartą savo įtaką žiūrovams Nikolajus Noskovas pajuto gal devynerių. Kai jis dainavo, moterys salėje verkė. Supratimas, kad turi kažką tokio, kas priverčia žmones juoktis arba verkti, sako, neapleidžia iki šiol. „Tai stiprus psichologinis ginklas, – sako Nikolajus. – Turi atsargiai jį naudoti“.

Už savo karjerą dainininkas turi būti dėkingas grupei „Gorki Park“ . Su ja jis gastroliavo Jungtinėse Amerikos Valstijose, su ja Tarptautiniame Maskvos roko festivalyje 1989-aisais, įrašė duetus su John Bon Jovi ir Klaus Meine iš „Scorpions“. N.Noskovo sukurtos dainos karaliavo tarp Amerikos radijo geriausių, jo daina „Bang“ tapo Metų daina Skandinavijoje.

Kai „Gorki Park“ 1993 metais grįžo iš JAV, N.Noskovas pradėjo solo karjerą. Jis subūrė naują grupę „Nikolai“ ir kartu įrašė albumą “Mother Russia”. Tiesa, tai buvo jo paskutinis mėginimas dainuoti angliškai. „Rusijoje tave supras, žinoma, tačiau niekuomet nepamils, žmonės nori suprasti, skaityti tekstą“, – taip jis pasiaiškino savo gerbėjams, nustojo dainuoti angliškai ir nusisuko nuo hardroko.
Muziką savo dainoms N.Noskovas rašo pats. Dainų tekstus – Maskvos poetai Igoris Brusencevas ir Aleksejus Čiulanskis.

Vienintelis Nikolajaus Noskovo pasirodymas Lietuvoje įvyks gegužės 20 d. „Pramogų arenoje“, Vilniuje.

VIDEO: "Это здорово" - Николай Носков

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius