Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 14

Elektroninės muzikos estetai, sukluskite – Lietuvoje lankysis žymioji italė Silvia Kastel

Silvia Kastel drąsiai galima pavadinti dekonstrukcinės klubinės muzikos Alisa Stebuklų šalyje. Ši talentinga menininkė nuo pat savo karjeros pradžios nesiliauja stebinti visko mačiusius elektroninės muzikos profesionalus – drąsiai eksperimentuoja su įvairiais, iš pirmo žvilgsnio tarpusavyje nederančiais garsais bei muzikos stiliais, tamsiausius elektroninės muzikos kampelius sugeba nušviesti naujomis spalvomis, o savo klausytojams ilgą laiką pabrėždavo, jog tikrai nėra didžėjė.
Silvia Kastel
Silvia Kastel / Camille Blake nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

Debiutinis šiuo metu Berlyne reziduojančios menininkės solo albumas „Air Lows“, išleistas po „Black Ever Black“ vėliava, sulaukė didelio pripažinimo bei atkreipė tokių muzikos gigantų dėmesį, kaip „Resident Advisor“ ir „Dekmantel“. Pastarojo festivalyje Silvia Kastel pasirodys kaip muzikinio fokuso ribas liejanti didžėjė – būtent ši atlikėjos gyslelė išryškėjo jos dėmesį kaustančiuose NTS miksuose.

Silvija Kastel savo muzikinę karjerą pradėjo dar ankstyvoje paauglystėje. Kuklus žaidimas su brolių instrumentais netrukus peraugo į didžiulį susidomėjimą avangardu, free jazz, industrine muzika, triukšmu, garso menu, improvizacija, kurių ribos nejučia susiliejo besiformuojant autentiškai menininkės stilistikai. Kurį laiką savo kūrybos pradžioje mergina buvo dueto „Control Unit“ narė, kurioje menininkės balsas ir elektronika organiškai pynėsi į eksperimentus su Ninni Morgia valdomos gitaros garsais.

VIDEO: Silvia Kastel | Boiler Room: Bologna

Interviu „Resident advisor“ portale, kalbėdama apie stiprią meilę sintezatoriams ir muzikai, Silvia Kastel yra sakiusi, jog elektroninėje muzikoje plačiai paplitusi tamsi estetika jai nebėra tokia aktuali, kaip anksčiau:

„Man labiau patinka, kai šviesa ir šešėlis egzistuoja kartu. Kurdama nenoriu visiškai pasinerti į tamsą. Aš tai dariau daugelį metų. Daugybė kūrėjų vis dar tai daro, tačiau, mano nuomone, tai yra jau šiek tiek atgyvenusi koncepcija. Žinoma, tai gali būti atlikta kokybiškai, o komentuoti kitų darbą nėra mano reikalas, tačiau vadinamoji tamsa (elektroninėje muzikoje) gali tapti savotišku stabdžiu.“

Fredriko Altinellio nuotr./Silvia Kastel
Fredriko Altinellio nuotr./Silvia Kastel

Silvia Kastel Vilniuje pasirodys sausio 17 d. klube „Pamella“. Pridėkime garso menininką, prodiuserį ir taiklų selektorių G.G. Biberkopfą, kurį Vilniuje pastaruoju metu galima išvysti kur kas rečiau nei Amsterdame bei ne kartą toje pačioje klubinėje naktyje pasirodžiusį Despotin Beat Club bendrininką Bedim – ir turim pirmą, bet itin aukštų altitudžių Toons naktį. Tuo tarpu „Pamella“ baro erdvėje pakilimo takeliu rūpinsis Palanga Street Radio rezidentai Princes ir Mávros Skýlos.

Boiler Room, Delhi:
https://soundcloud.com/platform/silvia-kastel-boiler-room-delhi

https://www.facebook.com/events/2568663273369400/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius