-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 16

Elena Vaenga: „Koncertų metu jaučiu, kaip žmonės su manimi dalijasi savo energija“

Rusijoje, Murmansko apskrityje, gimusi dainininkė Elena Vaenga itin pageidaujama ne tik gimtinės, bet ir viso pasaulio scenose. Net be reklamos bilietai į jos koncertus graibstyte graibstomi ir kaskart vis didesnį publikos ratą paperka stiprus balsas, savitas atlikimas, emocinė įtampa, nuoširdumas ir tekstų gilumas. Įsitikinti neabejotinu Elenos Vaengos talentu Vilniuje klausytojai galės jau 2012-ųjų sausio 15 d.
Elena Vaenga
Elena Vaenga / Koncerto organizatorių nuotr.

Severomorske, Šiaurės jūrų laivyno sostinėje, pasaulį išvydusios E.Vaengos tikroji pavardė – Chruliova. Jau nuo mažų dienų mergaitė domėjosi muzika, o šiandien ji žavi tūkstančius savo dainomis. Kaip sako pati atlikėja, pasirodymai scenoje ją nuolat pakrauna teigiama energija, savo darbą ji labai myli. „Nuo jo tiesiog „veža“, o koncertų metu jaučiu, kaip žmonės su manimi dalijasi savo energija, ji tiesiog plūsta bangomis. Kiek save pamenu, visą gyvenimą negalėjau nustygti vietoje, taip yra ir šiandien“, – tikina labai įtemptu grafiku dirbanti 34-erių atlikėja.

Sau padeda rankų mostais

Teatro institute gautos pamokos taip pat nepraėjo veltui – tą pamatyti galima per kiekvieną E.Vaengos šou. Ir nors kai kuriems atrodo keistoka, kad dainininkė „dainuoja“ visu kūnu, pati ji tvirtina taip sau padedanti „Po penkerių metų baleto, klounados ir sceninio judesio mokslų, man net nereikia galvoti, į kurią pusę judėti ar kada pakelti ranką. Viskas vyksta savaime. Žinoma, tai suteikia šiokio tokio išskirtinumo – retas kuris taip moja rankomis kaip aš“, – šypteli moteris.

Sykį paklausta, kokia jos muzikos formulė, E.Vaenga neslėpė, kad tokia egzistuoja. „Muzika – tai matematika, apskaičiavimo nėra tik žodžiuose. Dainos tekstas nepasiduoda jokiam skaičiavimui, todėl kiekvienas žodis – sielos veidrodis. Manau, kad kaip kalbi, toks tu ir žmogus. Mes tarsi daugiabriaunės figūros: galime būti meilūs, įsiutę, galime bjauriai kalbėti, o vėliau sakyti tokius šiltus žodžius, kad patys stebėsimės. Tai žmogaus dvasios paletė. O muzika yra harmonija – tai gryna matematika“, – teigia dainininkė.

Griežta, bet teisinga

Šiuo metu Sankt Peterburge gyvenanti E.Vaenga teigia besistengianti džiaugtis mažais dalykais, tačiau nemėgstanti nepagarbos. „Kartą baigiau pasirodymą anksčiau nei planuota. Nebegalėjau tinkamai įsijausti į muziką, kai išgirdau vieno pusamžio vyro repliką pasirodymo metu. Jis pasakė „Dainuok užuot kalbėjusi“. Galbūt sakė tiesą, bet svarbu ne ką, o kaip pasakė. Juk aš – gyvas žmogus, kartais ir man sunku užsidėti kaukę ir apsimesti, kad viskas gerai“, – prisipažino atlikėja.

Šių metų vasarą E.Vaenga susilaukė daugybės klausytojų palaikymo po to, kai iš savo koncerto išprašė renginių organizatorių ir rusiško MTV laidų vedėją, kuris būdamas apsvaigęs kėlė triukšmą koncerto salėje.

Klausytis E.Vaengos reikia ne tik ausimis, bet ir širdimi – už tai ji atsilygina vidine jėga ir muzikos, charakterio romantika. Publika per pasirodymus verkia ir juokiasi, atrasdama dainas, suvirpinančias širdies stygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius