Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 23

Estijos superžvaigždė Noep naujoje dainoje skatina pasiduoti pagundoms: įvertinkite

Vienos didžiausių pasaulyje muzikos leidybos įmonių „Warner Music Group“ plėtrai Baltijos regione oficialų startą davė Estijos atlikėjas NOEP – jis kartu su britų dainininke ir dainų kūrėja CHINCHILLA išleido singlą „On My Way“. Kūrinyje porai pavyko nepriekaištingai sujungti house ir popmuzikos stilius, šią kompoziciją papildo išskirtiniai atlikėjų vokalai.
Noep
Noep / „Warner Music“ nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

NOEP savo intymioje ir drąsioje kūryboje jungia skirtingus Jameso Hersey, grupių „The Blaze“ ir „Rüfüs Du Sol“ skambesius. Būtent šis išskirtinis ir sunkiai apibūdinamas stilius atlikėją jau išgarsino gimtojoje Estijoje. NOEP debiutinis EP „Heads In The Clouds“ laimėjo geriausio popmuzikos albumo apdovanojimą Estijos muzikos apdovanojimuose. Šio albumo pagrindinis singlas „New Heights“ tapo grojamiausia metų daina šalies radijo stotyse.

„Warner Music“ nuotr./Noep
„Warner Music“ nuotr./Noep

Paklaustas apie tai, ką galvoja apie kūrybą ateityje, NOEP sako, kad jis nenori užsisėdėti vienoje vietoje su tuo pačiu skambesiu – tai, pasak atlikėjo, yra dažniausia priežastis kodėl atlikėjai nustoja augti ir tampa nebeįdomūs.

NOËP x CHINCHILLA – „On My Way”

VIDEO: NOËP x CHINCHILLA - On My Way

Būtent judėjimas į priekį ir užkoduotas naujoje esto dainoje „On My Way“. NOEP kūrinyje kalba apie pasidavimą pagundoms – poelgį, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo lengvabūdiškas, tačiau kartais gali būti ir naudingas. „Labai dažnai dėl visuomenėje įsivyravusių normų ir tabu esame priversti atsisakyti pačių gražiausių ir įdomiausių gyvenimo akimirkų“, – sako NOEP.

„Warner Music“ nuotr./Noep
„Warner Music“ nuotr./Noep

Per savo karjerą atlikėjas režisavo ne vieną savo klipą, televizijos reklamą, net filmą. Kaip ir dauguma iki tol išleistų dainų, „On My Way“ pasirodo su paties NOEP režisuotu vaizdo klipu, kuriame jis tyrinėja virtualią realybę – dainos žinutė atskleidžiama per dar vieną atlikėjo aistrą – kompiuterinius žaidimus.

„Jaučiu, kad mano muzikai labai didelę įtaką daro mano ankstesnis filmų režisieriaus darbas. Dainos istoriją pasakoju naudodamas specialią struktūrą, kurią dažniausiai įkvepia tam tikrų filmų scenarijai. Kiekvienas naujas kūrinys yra tarsi vis kitas virtualus pasaulis, nauja realybė“, – pasakoja atlikėjas. Kūrinio „On My Way“ vaizdo klipas, kuriame virtualios tradicinis žodžių klipo formatas susipina su virtualia realybe, pasirodys spalio 30-ąją.

„Warner Music“ nuotr./Noep
„Warner Music“ nuotr./Noep

Atlikėjas išgarsėjo su kūriniais „Move“, „Rooftop“ ir „New Heights“ – visus juos išleido „Sony Sweden“, vien „Spotify“ jie perklausyti daugiau kaip 20 mln. kartų. Atlikėjo tarptautinis populiarumas nuolatos auga, jis rengia pasirodymus įvairiausiose pasaulio vietose: nuo Beiruto, Paryžiaus Orsė muziejaus iki „The Great Escape“ festivalio Didžiojoje Britanijoje.

NOEP singlas „fk this up“, praėjusiais metais pasirodęs kartu su atlikėjo režisuotu vaizdo klipu buvo licencijuotas „Warner Music“ ir vos per kelias savaites pateko į populiariausių radijo dainų Italijoje penketuką. Kūrinys pateko į „Spotify“ „Viral Chart“ įvairiose Europos šalyse: Prancūzijoje, Belgijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Austrijoje, Didžiojoje Britanijoje ir kitur. Singlas perklausytas daugiau kaip 10 mln. kartų. „fk this up“ skamba kylančios Didžiosios Britanijos žvaigždės CHINCHILLA balsas, dainai remiksą sukūrė legendinis klubinės muzikos didžėjus Benny Benassi.

NOEP sako, kad įkvėpimo kūrybai ir tolimesniam augimui jam suteikia gamta – atlikėjas ateityje svajoja įkurti privatų gamtos rezervatą. Būtent šis prasmingas tikslas ir padėjo atlikėjui išgyventi sunkiausius karjeros etapus: depresiją ir nerimo sutrikimus. Be rūpinimosi planeta dainininkas laisvu laiku taip pat kuria medinius baldus ir žaidžia videožaidimus.

Atlikėjo nutrūktgalviškumą įrodo nebijojimas imtis išskirtinių ir kiek beprotiškų projektų – vienas tokių pavyzdžių koncertas 170 m aukštyje ant Talino televizijos bokšto per 2020-ųjų Pasaulio ralio čempionato atidarymo ceremoniją, NOEP taip pat yra aktyvus „World Cleanup Day“ kampanijos dalyvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius