-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 01

Festivalis „Bliuzo naktys“ ruošiasi 25-ajam jubiliejui

Varniuose vykstantis festivalis „Bliuzo naktys“, vadinamas lietuviškuoju Vudstoku dėl jame tvyrančios ypatingos dvasios, kitąmet švęs garbingą 25-ąjį jubiliejų. „Tokiai progai ruošiamės jau dabar“, – sako festivalio tėvas Algirdas Barniškis-Blėka.
Festivalis „Bliuzo naktys“
Festivalis „Bliuzo naktys“ / K.Šešelgio nuotr.

Prisimenant, kokios „Bliuzo naktys“ buvo prieš ketvirtį amžiaus ir gretinant su tuo, kas šiais laikais vyksta pirmąjį liepos savaitgalį prie Lūksto ežero, tampa akivaizdu, koks didelis ir charakteringas šiandien yra šis renginys, pelnytai vadinamas vienu populiariausių ir svarbiausių festivalių Lietuvoje.

Ne be reikalo unikalus Kanados gitaristas Brianas Coberis, užsienio žurnalistų klausiamas apie įsimintiniausius savo gyvenimo epizodus, taip pat išskiria šį festivalį, nors yra grojęs skersai išilgai Pietų Amerikos, keliavęs per Suomiją, Izraelį, Prancūziją, ne sykį išbandęs Montrealio ar Toronto džiazo festivalių scenas ir braukęs gitaros grifu kartu su tokiais laikmečio genijais, kaip Bo Diddley, King Bisquit Boy, Long John Baldry ir kitais.

K.Šešelgio nuotr./Festivalis „Bliuzo naktys“
K.Šešelgio nuotr./Festivalis „Bliuzo naktys“

„Įdomiausia laikotarpis – kai gyvenau prie Kensingtono turgaus ir Toronto senamiestyje 1990-aisiais. Tai nėra viena pigiausių vietų pasaulyje, bet tuo metu būsto nuoma dar buvo pigi, o muzika buvo viskas. Geriausias momentas? Kai grojau festivalyje „Bliuzo Naktys“ Lietuvoje, 2009-aisiais. Blogiausias epizodas? Kai vairavau 17 valandų, o mano koncertas „Hay River“ buvo atšauktas, nes organizatorius 5 dienas dvoklinėjo girtas... Tai vyko 1989-aisiais“, – užsienio spaudai pasakojo B.Coberis.

Ne jam vienam lietuvių festivalis iki šiol sukelia pačius gražiausius prisiminimus. Visą vasarą Europoje ir JAV gausiai koncertavęs bliuzmenas iš Kalifornijos, dviejų „Grammy“ apdovanojimų nominantas Earlas Thomas irgi Varnius amžinai atsimins su nostalgiška šiluma širdyje. „Aš tiesiog įsimylėjau Lietuvą visiems laikams“, – tvirtino charizmatiškasis atlikėjas.

K.Šešelgio nuotr./Earlas Thomas
K.Šešelgio nuotr./Earlas Thomas

„Taip nutinka visiems, kurie pas mus atvyksta, – šypsosi A.Barniškis-Blėka. – Žinote, būna vietų, kuriose tvyro kažkoks nepaaiškinamas pozityvios energijos kamuolys. Žmonės kaip žmonės – atvažiuoja ne iš kokio nors specifinio inkubatoriaus, – jie tokie kasdien gyvena šalia mūsų. Bet Varniuose visi tikėtai ar netikėtai tampa ypatingai malonūs, taikūs, draugiški, išradingi, linksmi. Tai yra festivalis, be kurio Lietuvoje būtų kur kas tamsiau ir nuobodžiau.“

Kitąmet Varniuose prie Lūksto ežero vėl laukia išskirtinis savaitgalis, kai „Bliuzo naktys“ švęs ypatingą – 25-erių metų jubiliejų. „Paleidome 1 tūkstantį pigiausių bilietų po 19,99 eurų. Šimtas dar liko. Taigi, šita vasara baigėsi, dabar reikia planuoti kitos vasaros renginius. Ir aš tikrai žinau, ką jūs veiksite kitą vasarą, nes mes ruošiame ypač galingą festivalį!“ – žadėjo Blėka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius