Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 05 17

Festivalis „Granatos Live“ pristato hiphopo scenos atlikėjus

Jau ne pirmus metus Lietuvos liaudies buities muziejuje vykstantis muzikos festivalis „Granatos Live“ suteikia atskirą erdvę hiphopo kultūros atstovams ir gerbėjams. Šiemet savo lokaciją pakeitusioje lnk.lt scenoje bus galima išgirsti „8 Kambario“, „Flying Saucer Gang“, „Mad Money“, „Despotin Fam“, Niko Bariso, „Šventinio Bankucheno“ ir kitų grupių bei atlikėjų ritmus ir rimus.
Mad Money
Mad Money / Asmeninio albumo nuotr.

Šiuolaikišką hiphopo skambesį puoselėjančią grupę „8 Kambarys“ sudaro du nariai: Karolis Talutis (Talaz) ir Deividas Alejūnas (Corsalis). 2018-ųjų metų pradžioje vaikinai pristatė albumą „Atlantida“, kurio kūriniai per metus įvairiose muzikos platformose buvo perklausyti milijonus kartų. Vien tik hitas „Ieškau“, įrašytas kartu su Niko Barisu, šiuo metu turi beveik 4 mln. peržiūrų „Youtube“. M.A.M.A. 2018 apdovanojimuose grupė buvo nominuota dviejose kategorijose: „Metų proveržis“ ir „Metų hiphopo grupė“. Aplankę didžiuosius Lietuvos miestus su turu #DEFEKTAS, „8 Kambarys“ šiuo metu dirba ties antruoju albumu, kuris turėtų pasirodyti šią vasarą.

Asmeninio albumo nuotr./„8 Kambarys“
Asmeninio albumo nuotr./„8 Kambarys“

Tik debiutavę Lietuvos muzikos scenoje „Flying Saucer Gang“ pasirodė praėjusių metų festivalyje „Granatos Live“, kur prie lnk.lt scenos sutraukė nesuskaičiuojamą žmonių minią. Naujosios kartos muzikos atstovai per pirmus gyvavimo metus surengė beveik pusę šimto koncertų, išleido du „mixteipus“ ir buvo įvertinti M.A.M.A. apdovanojimuose: dvi nominacijos („Metų proveržio“ bei „Metų hiphopo grupės“) ir pelnytas Publikos simpatijų prizas. Šiemet „Flying Saucer Gang“ žada, kad festivalyje bus dar beprotiškiau nei pernai.

Asmeninio albumo nuotr./„Flying Saucer Gang“
Asmeninio albumo nuotr./„Flying Saucer Gang“

„Mad Money“ – tai trijų asmenų grupė, kurianti šiuolaikinio hiphopo muziką. Viskas prasidėjo, kai grupės tekstų autorius ir pagrindinis vokalistas Gediminas (tuo metu MNFST) 2011 m. išleido debiutinį albumą „Progresas“ ir vėliau pakeitė slapyvardį į „Mad Money“. Po penkerių veiklos metų prie grupės prisijungė bendramintis JSK. „Mad Money“ tapo pirmąja Lietuvos grupe ar atlikėju, surinkusiu 100 000 sekėjų savo „Youtube“ kanale. Grupė yra išleidusi du studijinius albumus („Viskas arba nieko“ (2014), „Baltas varnas“ (2016)) ir EP „Nuoga(S)“ ir ne kartą nominuotą Lietuvos Hiphopo bei M.A.M.A. apdovanojimuose.

Asmeninio albumo nuotr./Mad Money
Asmeninio albumo nuotr./Mad Money

Muzikos prodiuserio ir reperio Niko Bariso vardas hiphopo pasaulyje išryškėjo pernai, kuomet jis kartu su grupe „8 Kambarys“ išleido hitą „Ieškau“. Ne mažesnės sėkmės sulaukė ir dvi atlikėjo solinės dainos „Butas, kuriame gyvenom“ ir „Taisyklės lieka mano“. 2019-uosius Niko pradėjo ypač stipriai – pasirodė M.A.M.A apdovanojimuose ir apšildė amerikiečių superžvaigždę Lil Xan. Kartu su „OpenPlay“ komanda jis išleido du didelio susidomėjimo susilaukusius singlus „Man Parodyk“ ir „Apie Tave Tiktai Aš“.

Asmeninio albumo nuotr./Niko Barisas
Asmeninio albumo nuotr./Niko Barisas

„Despotin Fam“ – tai Pasaulio piliečiai: prodiuseris ir aranžuotojas Vitalijus Vaiper Despotin, garso inžinierius ir tekstų kūrėjas Paulius Shmekla Sugintas, freestyle meistras Justas Liezhuvis Rudžianskas ir Australijoje gyvenantis Vytas Laikrodis Endriulaitis. Kolektyvas kartu yra išleidę keturis pilnus albumus ir keliolika singlų, o dainai „Nemiriau“ sukurtas vaizdo klipas tarptautiniame kino festivalyje „Kino pavasaris“ buvo apdovanotas pagrindiniu komisijos prizu.

Asmeninio albumo nuotr./„Despotin Fam“
Asmeninio albumo nuotr./„Despotin Fam“

Vienas populiariausių Lietuvos istorijos autorių „Šventinis bankuchenas“ festivalyje pasirodys nebe pirmą kartą. Visi daugiau ar mažiau žino ko tikėtis, todėl grupės atstovas Rolas (vadyba) atsisakė pateikti atstovaujamo atlikėjo aprašymą, motyvuodamas taip (kalba netaisyta):

„Aš ne tam, ta prasme, dirbu didmenoj, ne tam focus grupių tyrimus užsakinėju, kad man dabar reikėtų, supranti, aprašyme svaigt ten „140 metų scenoje“, „sukūrė publikai puikiai atpažįstamus 784 hitus“, „įspūdžių pilni mokasinai“, „dirba su švedų prodiuseriais“, „nedempinguoja muzikos rinkos“. Man šitoj vietoj yra balta, grynai rūkas elementariai. Dabar uždarom šitą klausimą, aš viską ką norėjau pasakiau“.

Asmeninio albumo nuotr./„Šventinis Bankuchenas“
Asmeninio albumo nuotr./„Šventinis Bankuchenas“

Cheri tituluojama viena ryškiausių moteriško repo atlikėjų Lietuvoje. TV projektuose ne vienam matyta mergina internetą sužavėjo 2012-aisais atlikusi klasikinio hiphopo skambesio dainą „One Love“. Vėliau jos keliai susikirto su studija „TeamDespotin“ – nuo tada Cheri nuosekliai dirba kurdama naują skambesį, talpinantį ir underground aršumą, ir pop blizgesį. 2017 m. ji kartu su atlikėju Free Finga įrašė singlą „Highlight“, o 2018 m. išleido mini albumą „Britney“.

Asmeninio albumo nuotr./Cheri
Asmeninio albumo nuotr./Cheri

Užpernai debiutavusi grupė „Willie Valo“ jau spėjo apšilti kojas didžiausiame šalies muzikos festivalių „Granatos Live“, patikrinti tokių muzikinių šventovių kaip „Loftas“, „Siemens“ arena ar „Kablys“ scenų grindis. Grupė išleido aibę singlų, sėkmingai skambėjusių radijo laidos „Gatvės Lyga“ tope. 2018 m. „Willie Valo“ pristatė klausytojams savo debiutinį albumą.

ponulisproduction nuotr./„Willie Valo“
ponulisproduction nuotr./„Willie Valo“

Tamsos valdovas. Liūdesio princas. Lietaus imperatorius. Nakties užkalbėtojas. Taip save pristato kontraversiškasis Micro One, išleidęs kelis albumus, ir koncertus pradedantis mistišku skaičiumi 326. Jis du kartus tituluotas „Metų MC“ Lietuvos Hiphopo Muzikos Apdovanojimuose.

Asmeninio albumo nuotr./Micro One
Asmeninio albumo nuotr./Micro One

Radvilas RA – atpažįstamas ir mėginamas dėl stipraus „raggamuffin“ balso tembro ir netradicinių hiphopo muzikai aranžuočių – nuo klasikos iki house ritmų. Radvilas, savo karjerą pradėjęs nuo stipraus dueto su rusakalbiu reperiu Slem ir griežtų Vilniaus mikrorajonų romantika kvepiančių tekstų, dabar rašo savo debiutinį albumą, netelpantį į stilių rėmus ir kuriantį savitą, romantiškai urbanistinę atmosferą.

Asmeninio albumo nuotr./Radvilas RA
Asmeninio albumo nuotr./Radvilas RA

Jaunieji pop repo stiliaus atstovai Sadboi – tai prodiuseris Artiomas Penkevičius ir kūrėjas, neseniai muzikos studijas Didžiojoje Britanijoje baigęs, Edgaras Koldaras. Artiomas ir Edgaras ruošiasi klausytojus supažindinti su emocinga savo pačių kurta muzika, kuri pasak paties dueto sukurta tam tikrai liūdesio būsenai.

Asmeninio albumo nuotr./„Sadboi“
Asmeninio albumo nuotr./„Sadboi“

Hiphopo atlikėjas RPTLE nebijo lenkti žanrų ir kasdien eksperimentuoja su įvairiais skambesiais. Muziką pradėjęs kurti prieš 11 metų kūriniuose jis perteikia savo vaizduotę. Pasak atlikėjo, kiekviena daina jam – tai spalva, todėl jis nuolat bando atrasti jų kuo daugiau.

Asmeninio albumo nuotr./RPTLE
Asmeninio albumo nuotr./RPTLE

Jau žinoma, kad rugpjūčio 2–4 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiančiame festivalyje pasirodys „Years and Years“, Robin Schulz, James Arthur, Tove Lo, „Gogol Bordello“, Dynoro, Andrius Mamontovas, Jazzu ir kiti lietuviškos muzikos atstovai. Bilietus į festivalį „Granatos Live“ galima įsigyti internetu granatos.live ir kakava.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius