Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 20

Keturi vyrai susibūrė G.Baikštytės jubiliejaus staigmenai: prisidėjo sutuoktinis

Šiandien legendinė aktorė, lietuviškojo grožio etalonas, elegancijos deivė Gražina Baikštytė švenčia jubiliejų: ta proga vyrai net iš trijų skirtingų šalių sugalvojo žinomai aktorei bei rašytojai padaryti staigmeną: įrašė kūrinį „Women in White“, pagal to paties pavadinimo filmą, kuriame suvaidinusi aktorė pelnė tarptautinę šlovę.
Gražina Baikštytė
Gražina Baikštytė / Asmeninio albumo nuotr.

Kūriniui sukurtas ir specialus vaizdo klipas, o jame – išskirtiniai kadrai iš kino filmų, kuriuose aktorė vaidino. Jais pasirūpino Gražinos sutuoktinis, kino operatorių legenda – Algimantas Mikutėnas.

Idėja sukurti ypatingą sveikinimą kilo dviem skirtingų kartų savo sričių profesionalams – gitaristams Dmitrijui Zaborskiui ir Giedriui Balčiūnui (Mr. Jumbo). Roko gitaristas Dmitrijus jau keletą metų gyvena Alikantės kurorte Ispanijoje, kur ir toliau užsiima mėgstama veikla: kuria įvairiausias kompozicijas, groja gitara, o kurdamas niekada nepamiršta gimtosios šalies ir čia gyvenančių bičiulių.

VIDEO: WOMAN IN WHITE - Dmitrij Zaborskij & Mr. Jumbo // 2021

Vienas stipriausių išlikusių saitų: būtent su Algimanto ir Gražinos šeima. Su ja supažindino ir savo bičiulį – Giedrių Balčiūną (Mr. Jumbo), todėl idėja pasveikinti visų mylimą ir gerbiamą aktorę Gražiną Baikštytę gražaus jubiliejaus proga dviem gitaristams gimė natūraliai.

Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė
Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė

„Gražina man yra moters grožio etalonas, ko gero, nuo vaikystės. Susipažinus gyvai su šia aktorės ir kinematografo pora, negalėjau atsigėrėti Gražinos elegancija, geraširdiška aura, o nuo jos sutuoktinio Algimanto, kurį bičiuliai draugiškai vadina Miku – roko muzikos gerbėjo dvasia”, – įspūdžiais dalijasi Giedrius Balčiūnas (Mr. Jumbo).

Dmitrijus Zaborskis savo ruožtu siunčia jubiliatei štai tokią žinutę:

„Miela Gražina. Daug metų atgal teko garbė pabendrauti su Juozu Erlicku. Jo pasakyti žodžiai įstrigo atmintyje: „Yra žmogus, yra ir kvapas”. O aš, žvelgdamas į Tave, sakau: „Yra žmogus, yra grožis, nuoširdumas ir talentas. Tu mus, muzikantus, įkvėpei parašyti ir padovanoti Tau kūrinį. Darbo įdėta nemažai, bet Tu to verta! Ačiū, kad esi su mumis. Sveikiname, mylime, gerbiame! Su gražiu jubiliejumi!”

Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė
Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė
Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė
Asmeninio albumo nuotr./Gražina Baikštytė

Kūrinio muzikiniame takelyje skamba būgnų partija, kurią įrašė būgnininkas Phil Sohka iš Maskvos, grojantis grupėje „Pushkin Community band”, o bosinės gitaros partijas įgrojo bosistas Dmitrij Kunin iš Sankt Peterburgo grupės „Splean”.

Legendinei kino aktorei Gražinai Baikštytei antradienį, liepos 20 d., sukanka 70 metų. Per savo karjerą ji yra sukūrusi per 40 vaidmenų skirtinguose Lietuvos bei užsienio autorių filmuose. Nuo 1983 m. yra Lietuvos kinematografininkų sąjungos narė, o nuo 1993 m. Rusijos kino aktorių gildijos narė. Dirba žurnalistinį darbą, yra parašiusi 3 knygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius