Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 03 16

„G&G Sindikatas“ Kaune pradėjo grandiozinį koncertų turą „Uždegti šviesą“

Kovo 16-osios vakarą šalies hiphopo kumštis „G&G Sindikatas“ Kauno „Žalgirio“ arenoje pradėjo koncertų turą „Uždegti šviesą“. Tūkstančius gerbėjų pasitiko scenoje stūgsanti įspūdinga Gediminaičių stulpų instaliacija, naujos grupės dainos iš albumo „99“ ir laiko patikrinti hitai.
„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
„G&G Sindikato“ koncerto akimirka / Aliaus Koroliovo / 15min nuotr.

Pirmajame turo koncerte prieš vakaro šeimininkus „sindikato smogikus“ į sceną lipo „Mad Money“. Vyrukų duetas su lyderiu reperiu Gediminu Melniku priešakyje yra viena sparčiausiai populiarėjančių ir perspektyviausių šalies hiphopo grupių, galinti pasigirti daugiausiai sekėjų turinčiu kanalu ir didžiausiu peržiūrų skaičiumi „Youtube“ kanale tarp Lietuvos grupių ir atlikėjų. Iki šiol vaikinai jau yra išleidę 3 albumus.

Koncerto detales „G&G Sindikatas“ akylai slėpė net nuo koncertų organizatorių, tačiau penktadienio vakarą paslapties šydas buvo atskleistas.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka

Gerbėjus stebinti grupė pradėjo nuo scenografijos. Šiam koncertų turui „G&G Sindikato“ vyrai pasirinko neįprastą sceną – jis sudaryta iš kelių dalių ir priminė vieną svarbiausių Lietuvos valstybingumo simbolių – Gediminaičių stulpus.

„Praeito koncerto simbolis buvo baimė, šių yra šviesa. Kumštis yra mūsų grupės ir visų koncertų simbolis, o šiemet pasirinkta kitokia scenos forma yra viena visumos detalė“, – paaiškino grupės nariai. Šiemet arenoje stovėjo net kelios scenos, nes ant vienos grupė tiesiog nebeįsitenka...

Scenoje nuotaiką kūrė vaizdo ekranai, kurie, lyginant su pernai metais, užima daugiau nei dvigubai didesnį plotą. Nuo koncerto neatsiejamas apšvietimas, garsas, tačiau koncerte svarbiausia – ore tvyranti „uždeganti“ nuotaika ir energija.

„G&G Sindikatas“ stebino ir savo atliekama muzika. Kiek anksčiau grupė atskleidė, kad į koncertinę programą įtraukė net 8 kūrinius iš naujausio savo albumo „99“, tačiau atliko ir visiems puikiai žinomus ir laiko patikrintus hitus.

„Kiekviename koncerte stengiamės vis kitaip pateikti senesnes dainas. „Uždegti šviesą“ koncertai – ne išimtis. Keletui gerai žinomų kūrinių paruošėme visiškai naujas aranžuotes, kurios jiems suteikė naujų spalvų ir kampų“, – pasakojo hiphopo vėliavnešiai.

Šiųmečiuose koncertuose arenose grupei talkino nemažai naujų muzikantų. „Mūsų pačių sudėtis, be abejo, ta pati. Taip pat liko keletas pernai su mumis „Siemens“ arenoje pasirodžiusių muzikantų, tačiau nemaža dalis jų pasikeitė. Visiškai pakeitėme pučiamųjų sekciją.“

Kad „G&G Sindikato“ koncertuose didžiausiose šalies arenose bus karšta, bylojo ir bilietų į koncertus pardavimai. Kauno „Žalgirio“ arena buvo sausakimša, sparčiai tirpsta ir bilietai į koncertą Vilniaus „Siemens“ arenoje, kuris vyks kovo 24 d. Vilniuje atmosferą šildys improvizacijų šou kuriantis „Jama&W“ kolektyvas.

VIDEO: G&G SINDIKATAS koncerto "Uždegti šviesą” interviu
VIDEO: 15min studijoje — grupės „G&G Sindikatas nariai Svaras ir Kastetas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius