-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 05

„G&G Sindikato“ gyvo garso koncertas „Unplugged“ – Valdovų rūmų kieme

Ši vasara „Midsummer Vilnius“ ypatinga – pirmą kartą festivalio metu Valdovų rūmų kiemą drebins hiphop'o muzikos ritmai apvilkti į kitokį, neįprasto skambesio „rūbą“. Išskirtinį koncertą surengs Lietuvos hiphop'o muzikos lyderiai „G&G Sindikatas“ su projektu „Unplugged“, kurio metu kartu scenoje pasirodys kelios dešimtys muzikantų, tarp kurių styginių kvartetas, pučiamieji, choras ir kiti.
„G&G Sindikatas“
„G&G Sindikatas“ / V.Dranginio nuotr.

Kultiniai „G&G Sindikato“ kūriniai perdaryti su specialiai šiam projektui Liutauro Janušaičio ir Jievaro Jasinskio sukurtomis aranžuotėmis bei prisijungusiais profesionalais muzikantais suskambės naujai. Tai visai kitoks įvaizdis „G&G Sindikato“ koncertinės veiklos istorijoje.

Kaip pasakoja patys grupės nariai, tai ne šiaip koncertas, o ypatingas skambesys, specialios aranžuotės, aplinka, sukurta tik tam vakarui. Naujas vaizdas ir garsas – vieninteliame tokiame šios vasaros koncerte.

2016 metų pabaigoje Rusų dramos teatre sugroję tris gyvo garso koncertus „Unplugged“, „G&G Sindikato“ nariai neabejojo, jog tai bus vieninteliai tokio formato pasirodymai. Tačiau pasitaikius unikaliai galimybei „Unplugged“ sugroti Gedimino kalno papėdėje, reperiai negalėjo pasakyti „ne“.

V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“
V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“

Kastytis Sarnickas-Kastetas sako, jog „Unplugged“ serija buvo įdomi ne tik „G&G Sindikato“ gerbėjams, bet ir patiems grupės nariams.

„Mes nežinojome ko laukti ir ko tikėtis. „Unplugged“ koncertų metu prie mūsų prisijungė virš 30 gyvai instrumentais grojančių muzikantų, tad toks skambesys buvo naujas ir klausytojams, ir grupei – po visko išleidome ir savo pirmąjį gyvai įrašytą albumą „Unplugged“. Tą kartą visus susodinome ir liepėme klausyti, o šį kartą koncertas bus stovimas, tad pagal „Unplugged“ formatą klausytojai galės ir pašokti,“ – apie būsimą koncertą šypsodamasis pasakojo Kastetas.

Koncerto „Unplugged“ metu kitaip suskambėjęs kūrinys „Kelias po žengiančio kojom“:

VIDEO: G&G Sindikatas - Kelias po žengiančio kojom (Unplugged)

Kaip pasakojo „Midsummer Vilnius“ organizatoriai, šiais metais didžiąją dalį festivalio programos sudarys geriausi ir įdomiausi Lietuvos atlikėjai, bei pasirodymai. „G&G Sindikatas“ neabejotinai yra visų laikų žymiausia, populiariausia ir įtakingiausia hiphop'o grupė Lietuvoje. Tai drąsi grupė, savo tekstais atkreipianti dėmesį į tai kas nutylima ar nepatogu.

V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“
V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“

„Midsummer Vilnius“ festivalis savo programoje visada siekia pristatyti išskirtines ir neįprastas išraiškas – toks yra ir projektas „G&G Sindikatas: Unplugged“ – klasikiniais instrumentais papildytas intelektualaus hiphop'o koncertas. Džiaugiamės galėdami pristatyti pirmą šio žanro koncertą savo festivalio programoje ir Valdovų rūmų kieme“, – apie būsimą koncertą pasakojo festivalio organizatorius ir sumanytojas Valdas Petreikis.

„Midsummer Vilnius“ festivalio metu Valdovų rūmų kieme vyksiantis koncertas, tai dar vienos netradicinės erdvės išbandymas grupės nariams. Sostinės širdyje, istorinių rūmų mūrais apsuptoje erdvėje hiphop'o ritmu skambės Lietuvos repo vėliavnešių tekstai, o jų muzika susilies su šilta vasaros vakaro gaiva.

Ne tokie romantiški ir cenzūros nenugludinti tekstai bandys pramušti akmenimis grįstą senamiesčio grindinį, tikriausiai nei vienas, nors kartą girdėjęs „G&G Sindikato“ muziką, nedrįstų suabejoti koncerto jėga ir energija. Įspūdingą rezultatą koncerto metu sukurs hiphop'o, netradicinės erdvės bei scenografijos derinys, skirtas specialiai šiam pasirodymui.

„Po praėjusių „Unplugged“ koncertų sulaukėme daugybės prašymų tokio formato koncertą pakartoti. Tiek jie, tiek mūsų pačių patirta emocija turėjo įtakos „Unplugged“ sugrįžimui. Dar džiugiau, jog tai galėsime padaryti pačioje Lietuvos širdyje – Valdovų rūmuose. Turime daug naujų kūrinių, bus įdomu juos pateikti neįprastu formatu,“ – pasakoja „G&G Sindikato“ narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Trečią kartą vyksiančio „Midsummer Vilnius“ organizatoriai jau paskelbė apie tokius šių metų festivalio pasirodymus kaip Andriaus Mamontovo koncertas su orkestru, švedų grupės „Little Dragon“ koncertas, Oskaro Koršunovo spektaklis „Hamletas“ ir „Opera po žvaigždėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius