Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 21

„G&G Sindikato“ koncerte hiphopas maišysis su roku, bliuzu ir elektronika

Intensyvius ir nuotykių kupinus metus turėjusi hiphopo grupė „G&G Sindikatas“ lapkričio 23 d, „Lofte“ užbaigs metus koncertu „Šimtai veidų, šimtai vardų“. Tačiau šį kartą grupės pasirodymas bus visiškai kitoks, nei įpratę klausytojai – su reperiais ant scenos kartu lips ir žinomiems kūriniams naują skambesį suteiks būrys draugų – „Lilas ir Innomine“, „Happyendless“, „Freaks on Floor“ bei Domantas Razauskas.
Grupė „G&G Sindikatas“
Grupė „G&G Sindikatas“ / Vytauto Dranginio nuotr.

„Šie metai buvo pažymėti dvejomis arenomis, ypatingu pasirodymu Valdovų rūmuose, siautulingais vasaros festivaliais ir begale fantastiškų koncertų, – sako grupės narys Gabrielius Liaudanskas-Svaras. – Daug nuotykių ir prisiminimų, daug medžiagos ateičiai ir minčių naujai kūrybai. Už šiuos puikius metus norime padėkoti savo chebrai ir paskutinį kartą metuose susibėgti išvien.”

Koncertas „Lofte” – svarbi „G&G Sindikato“ tradicija, tačiau koncerte „Šimtai veidų, šimtai vardų“ grupė nusprendė leistis į netikėtą nuotykį ir keliems geriems bičiuliams pasiūlė kartu surasti naujus bei netikėtus žinomų kūrinių skambesius.

V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“
V.Dranginio nuotr. /„G&G Sindikatas“

„Turėjome nemažai koncertų, kuriuose į scena pasikviesdavome draugus muzikantus, tačiau dažniausiai atlikdavome jau įrašytus ir puikiai žinomus kūrinius, – pasakoja Artūras Matkevičius-Mamania. – Šį kartą norėjome pažvelgti giliau – groti ne tik savus, bet ir draugų kūrinius, ir juos kuo įdomiau supainioti tarpusavyje.“

Grupės narys pasakoja, jog susitikimų ir skambesio paieškų metu užgimė daug smagių idėjų ir puikių improvizacijų, kurios tapo savotišku nauju kūnu.

„Tai, ką girdime šiandien, labai patinka kiekvienam iš mūsų. Džiaugiamės, kad su kiekvienu atlikėju ir kolektyvu sukūrėme kažką unikalaus ir skirtingo. Mūsų koncertai yra didelis, smagus ir dinamiškas show – būtent to ir reikia tikėtis penktadienio koncerte“, – sako Mamania.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ koncerto akimirka

Elektroninės muzikos grupės „Happyendless“ narys Andrius Kauklys pripažįsta, kad pasiūlymas iš „G&G Sindikato“ buvo netikėtas, bet smagus – prieš repo klausytojų minią jiems stovėti dar neteko.

„Sutikom nedvejodami – mėgstam avantiūras, ypač kai kalbama apie elektronikos ir jai neįprasto žanro sujungimą, – pasakoja Andrius. – Elektronika yra sintetinis garsų atspindys, tad kūriniams suteikia naują erdvę ir naują gyvenimą. Koncertas bus įdomus ne tik klausytojams, bet ir mums patiems, nes tai, kas skambės šioje scenoje, niekada neskambėjo ir greičiausiai nebeskambės niekur kitur.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ pasirodymas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„G&G Sindikato“ pasirodymas

Justinas Jarutis, penktadienį ant scenos lipsiantis su savo grupe „Freaks on Floor“, su reperiais pažįstamas daugiau nei dešimt metų. Jis sako, kad jų grupėje didžiausias „G&G Sindikato” fanas yra būgnininkas Rokas, kuris moka bene visus „Gatvės Lygos“ žodžius.

„Tokie projektai, kaip šis, vienija Lietuvos muzikinį pasaulį, tad tikrai džiaugiamės turėdami galimybę prisijungti, – sako Justinas. – Nesinori atskleisti, kas tą vakarą vyks scenoje, bet esu įsitikinęs, kad žmonėms tai bus netikėta.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius