2021 12 03

G&G Sindikato kultinis albumas po 20 metų gimė iš naujo

Šiemet legendinio savo albumo „Gatvės Lyga“ dvidešimtmetį švenčianti žinomiausia Lietuvos repo grupė G&G Sindikatas šią progą pasitinka ypatingai – išleisdama jo vinilinę plokštelę
G&G Sindikatas
G&G Sindikatas / Asmeninio albumo nuotr.

2001 metais pasirodžiusi „Gatvės Lyga“ akimirksniu iškėlė grupę į populiarumo aukštumas ir paskatino repo muzikos bei hiphopo kultūros judėjimą Lietuvoje. Tai – pirmasis Lietuvoje repo albumas, tapęs platininiu – iš viso buvo parduota beveik 30 tūkstančių albumo kopijų.

Minėdama šio, itin svarbaus savo istorijai albumo jubiliejų, grupė perleido jį dvigubos vinilinės plokštelės formatu.

Pasak grupės nario Artūro Matkevičiaus-DJ Mamanios, albumo jubiliejų norėjosi pažymėti, tinkamai jį įamžinant. „Plokštelė – tai formatas nuo kurio mūsų grupė, kaip ir dauguma mūsų kartos žmonių pradėjo klausyti muziką. Šiuo metu vinilinės plokštelės išgyvena savotišką renesansą, todėl kada jei ne dabar išleisti šį albumą vinile, ypač kai jam sukako tokia apvali data“, – sakė DJ Mamania.

Be to, didžiausiems savo fanams G&G Sindikatas parengė ypatingą staigmeną – limituoto kiekio specialią „Gatvės Lygos“ dvidešimtmečio dėžutę. Ją įsigijusieji gaus ne tik albumo dvigubą vinilinę plokštelę, jubiliejinius marškinėlius ir atvirukų rinkinį, bet ir „Gatvės Lyga Remixai“ kasetę. Joje – legendinio albumo kūrinių remiksai, kurių nebus galima išgirsti niekur kitur. Norintieji gauti šį kolekcinį rinkinį, turėtų suskubti – jų, simboliškai, bus tik 20.

Asmeninio albumo nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras
Asmeninio albumo nuotr./Gabrielius Liaudanskas-Svaras

„Dėžutė tai šis tas labai išskirtinio, kuom pasidžiaugs tik keletas laimingųjų. Tai dovana ir fanams, ir mums patiems. Retai turime progą išleisti kažką konceptualaus. Šįkart viskas simboliška – dvidešimties metų albumo sukaktis – 20 dėžučių, o jų kaina eurais, tokia pati, kaip ir mūsų paskutinio albumo pavadinimas – 99“, – pasakojo grupės DJ.

Penktadienį vakare vinilinę plokštelę bus galima įsigyti ir tiesiai iš grupės narių rankų – „Sindikato smogikai“ naujai atgimusio albumo sutiktuves paminės Vilniaus Senamiestyje esančiame bare „Istorijos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius