Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 05

„Garbanotas Bosistas“ „Blusų festivaliui“ ruošia itin šoklią programą

Į birželio 28 d. Varėnos rajono Karpiškių kaimo apylinkėse vyksiančio „Blusų festivalio“ džiaugsmų katilą pabiro ir muzikiniai prieskoniai. „Į renginį pakvietėme daug jaunų talentų, kurie, tikime, ne tik sužavės, bet ir nustebins. Ne kiekvienas žino, kiek Lietuvoje kokybiškos, širdį šildančios muzikos!“, – apie trečią sykį vyksiančio festivalio muzikinę dalį kalba festivalio organizatorius Aivaras Žydelis.
„Garbanotas Bosistas“
„Garbanotas Bosistas“ / Monikos Daužickaitės nuotr.

Festivalyje veiks dvi muzikinės scenos. Dieną po turgelį vaikštantiems nuotaiką kurs ramesni, akustiniai garsai, o vakare didžiojoje scenoje pasirodysiantys muzikantai kvies ir pašokti, ir pašūkauti. 

Plaukų sruogas jau raitosi grupė „Garbanotas Bosistas“, į dzūkiškas pievas laiko mašina atvyksianti iš 7-ojo dešimtmečio pabaigos, kai pasaulis augino kasas ir krovėsi lagaminus į Vudstoką. Nuoširdumu užburti sieks lietuvio Martin Wall ir prancūzės Clotilde Rigaud duetas. Retro skambesiu pasidalins „Blusų festivaliui“ jau pažįstamos „Elle G“ merginos. 

Sugrįžta ir pozityvumu spinduliuojantys gamtos vaikai „Kūjeliai“, eksperimentinė post-folkloro grupė „Sen Svaja“. Ne ką mažiau festivalio lankytojų ausis turėtų lepinti į kelionę kviečiantys „Such a trip“, įspūdžiais apie Kolumbiją pasidalinsiantys „Parranda Polar“, poetiškas indie folk muzikos pranašas Šarūnas Petrutis ir kiti.

Monikos Daužickaitės nuotr./„Garbanotas Bosistas“
Monikos Daužickaitės nuotr./„Garbanotas Bosistas“

„Garbanotas Bosistas“ žada šoklų pasirodymą

Nuo 1960-ųjų psichodelikos iki šių dienų indie folk savo muzikoje laviruojantis „Garbanoto Bosisto“ kolektyvas ruošia, kaip ir dera „Blusų festivaliui“, ypač šoklią programą. „Blusa gali pašokti 18 centimetrų į viršų ir 33 centimetrus į tolį, ir atsižvelgiant į jos kūno dydį, tai viena geriausių šuolininkių pasaulyje“, – paklaustas, kas pastūmėjo dalyvauti šiame renginyje, teigia grupės gitaristas Mantas Joneikis. 

„Programoje mėginsime apjungti šuolio į tolį, šuolio į aukštį rungtis su įvairiausiais senais daiktais turinčiais, ką papasakoti apie senelį, o gal net prosenelį, bet vis dar tinkamais naudoti pagal paskirtį arba tiesiog pradžiuginti akį ir dieną“, – toliau intriguoja muzikantas. 

Asmeninio Monikos Daužickaitės nuotr./„Garbanotas Bosistas“
Asmeninio Monikos Daužickaitės nuotr./„Garbanotas Bosistas“

Nuo 2008-ųjų grojantys „Garbanotas Bosistas“ su savo muzika yra apkeliavę visą Lietuvą, o taip pat ne kartą groję Lenkijoje ir Latvijoje. Populiariausias vaizdo klipas dainai „I Thought“, nufilmuotas „Vilnius Temperature“, „YouTube.com“ svetainėje yra sulaukęs jau 111 tūkst. peržiūrų.

„Esame keturi vyrukai ir mergaitė su įvairiais, skirtingais pomėgiais, požiūriais ir problemomis. Bandome kažkaip susikalbėti, o vėliau žmonėms papasakoti kaip mums sekasi. Taip pat savo muzika bandome atkreipti žmonių dėmesį į Afrikos ir Indijos Dramblių Apsaugą (AIDA)“, – šypsosi M.Joneikis. 

Lietuvio ir prancūzės duetas įneš ramumos 

Multikultūrinės romantikos pilni pasaulinės muzikos garsai „Blusų festivalyje“ pasipils iš neįprasto dueto. Juos dovanos lietuvis Martynas Valius, geriau žinomas Martin Wall pseudonimu, bei iš Prancūzijos kilusi jo širdies draugė Clotilde Rigaud. 

Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka
Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka

Duetas gimė 2013-ųjų vasarą, kai keliaudami ir koncertuodami Šveicarijoje ir Italijoje muzikantai  suprato, kad nori groti drauge. Lietuvoje C.Rigaud gyvena jau penkerius metus. Prancūziškai, ispaniškai, itališkai, angliškai, jidiš bei romų kalbomis dainuojanti muzikantė, teatro ir kino aktorė bei fotomodelis Clotilde įrodo, kad meninė veikla neprivalo apsiriboti jokiais rėmais. 

Vilnietis Martin Wall savo kūrybos dainas atlieka akustine gitara, lūpine armonikėle ir vokalu. Kurti jį įkvepia vizualinė ir emocinė patirtis, žmonės ir jų santykiai, painios ir griežtos bei mažos ir žavios gyvenimiškos detalės. 

„Blusų festivalio“ svečius duetas supažindins su emocijomis apipinta laisvės muzika. Planuojame labiau išplėtoti meditatyvinį muzikos aspektą, bus ir prancūziškų kūrinių, koverių bei pačių muzikantų kūrybos dainų“, – teigė grupės vadybininkė Dovilė Berlinskaitė. 

Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka
Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka

„Elle G“ sugrįžta patobulėjusios

Festivalyje, kuriame seni, savo misiją vienuose namuose baigę daiktai perduodami į naujas rankas, praėjusių laikų melodijų nebus per daug. Į „Blusų festivalį“ su džiaugsmų sugrįžta „Elle G“ merginos – Giedrė ir Elena, savaip interpretuojančios ir perdainuojančios 3-8 dešimtmečių melodijas bei pamažu kuriančios savas. 

„Prieš porą metų, dar tik kuriantis „Elle G“ kolektyvui, „Blusų festivalis“ buvo pats pirmasis, į kurį išdrįsome nusiųsti laišką ir kuriame pagrojome. Labai smagu grįžti dar kartą, su gerokai patobulėjusia programa, debiutiniu albumu ir naujomis savo kūrybos dainomis“, – įsimintos vasaros dienos prieš dvejus metus nepamiršo atlikėjos. 

Merginos pažymi, jog ir pačios mėgsta senienas, yra išraususios net kelių žemynų sendaikčių turgus ir panašias vietas, tad iš „Blusų festivalio“ tikisi išvažiuoti ne tuščiomis. 
„Renginyje skambės dainos ne tik iš debiutinio albumo „Never ending story“, bet ir naujai prikeltos tarpukario Lietuvos melodijos, o taip pat šviežiausios Elenos ir Giedrės kūrybos dainos“, – pasakoja „Elle G“. 

Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka
Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka

Muzika – meilės išraiška

Nors atlikėjų sąrašas vis dar pildomas, didžioji dalis „Blusų festivalio“ muzikantų jau yra patvirtinta. ,,Blusų festivalis” – daugiau nei linksmas susibūrimas ar įdomus renginys, tai – gyvenimo ir mąstymo būdas. Siekiame sukurti gamtoje erdvę iš garsų, vaizdų ir jausmų – festivalį, kurį aplankę dar ilgai prisimins ir mintyse vis lankys“, – pažymi A.Žydelis. 

„Jau greitai „Blusų slėnis“ bus pilnas gražiausių garsų, tereikės tik stabtelti akimirkai ir įsiklausyti. Kas dar gražiau gali papuošti muzikinių garsų paletę, jei ne šia kalba kalbantys ir ją mylintys žmonės? Visiems grojantiems šiame festivalyje muzika yra tikroji meilės išraiška, juos visus sieja nenumaldomas noras per kūrybą šia meile dalintis su kitais“, – pridūrė organizatorius. 

Vakarinėje „Blusų festivalio“ dalyje išvysite: „Kūjeliai“, „Such a trip“, Šarūnas Petrutis, „Garbanotas Bosistas“, Parranda Polar“, „Sen Svaja“, „Elle G“. 

Dieninę dalį puoš: „Martin Wall ir Clotilde Rigaud, Ugas ir Dorotė, Algis Fediajevas bei Živilės ir Andriaus duetas iš grupės „Kūjeliai“.

Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka
Monikos Daužickaitės nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius