-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 09 20

Gėjų klube – „Eurovizijos“ žvaigždė iš Rumunijos: „Muzika nepripažįsta nei lyties, nei orientacijos“

Ilinca – „Eurovizijos“ žvaigždė iš Rumunijos, prieš porą metų visą Europą pavergusi savo išskirtiniu dainavimo stiliumi – jodliavimu (tirolietišku dainavimu). Prieš savo gyvo garso debiutinį koncertą Lietuvos publikai atlikėja šiame interviu dalijasi mintimis apie tai, kodėl pirmą kartą Lietuvoje pasirodys būtent gėjų klube, savo tautiečių rumunų požiūrį į „Euroviziją“, LGBT klausimus ir, žinoma, jodliavimo paslaptis.
Ilinca
Ilinca / Asmeninio albumo nuotr.

– Sveika atvykusi į Lietuvą! Ką girdėjai apie mūsų šalį prieš atvykdama čia šį šaltoką rudenį?

– Pirmą kartą esu Lietuvoje ir kol kas man čia labai patinka! Juokinga smulkmena – pirmas dalykas, kurį išgirdau nusileidusi į Vilnių, buvo žodis „labas“ – žinau, kad lietuviškai tai yra pasisveikinimas, o rumunų kalba šis žodis reiškia kai ką nešvankaus (juokiasi, red. past.). Taigi, galima sakyti, gera pradžia – pusė darbo – juk visos geros istorijos prasideda kokiu nors nesusipratimu ar kvailu sutapimu.

Jei tęsiant, ką dar žinau apie Lietuvą, tai dar prieš dalyvaudama „Eurovizijoje“ žinojau jūsų atlikėją Donny Montell – man jo pasirodymas 2016 m. paliko didelį įspūdį; taip pat esu girdėjusi, kad lietuviai į „Euroviziją“ žiūri labai rimtai, kaip į nacionalinį sportą – Rumunijoje mums šis koncertas taip pat svarbus, bet gal ne tiek (šypsosi).

Asmeninio albumo nuotr./Ilinca
Asmeninio albumo nuotr./Ilinca

– Pirmas koncertas Lietuvoje ir jis vyks gėjų klube. Kodėl būtent čia?

– Na tai tikrai nėra mano pirmas pasirodymas gėjų klube apskritai, tiesą pasakius, tokiuose klubuose man bene labiausiai ir patinka koncertuoti! Prieš porą metų dainavau ir Amsterdamo „Gay Pride 2017“ koncerte – ten taip pat buvo labai smagu. Žinau, kad ir pas jus neseniai vyko Pride eitynės – džiaugiuosi, kad Europoje atsiranda vietos vis daugiau spalvų. Deja, mano pačios gimtinėje gėjų klubų – ar LGBT bendruomenei skirtų klubų – yra vos keli.

Asmeninio albumo nuotr./Ilinca
Asmeninio albumo nuotr./Ilinca

– Rumunija itin konservatyvi šalis?

– Taip, rumunai yra labai konservatyvi tauta. Tačiau, nepaisant to, LGBT bendruomenė mūsų šalyje yra girdima – organizuojame Pride eitynes tiek sostinėje Bukarešte, tiek mano gimtajame Klužo mieste.

Tos pačios lyties asmenų santuokos klausimas, kaip ir pas jus, vis dar yra atviras diskusijoms, deja, nemanau, kad greitu metu jis bus išspręstas palankiai LGBT žmonėms. Kalbėti apie muziką yra lengviau – muzika nepripažįsta nei lyties, nei seksualinės orientacijos. Didžiuojuosi būdama LGBT bendruomenės dalimi – mūsų šalyje nėra daug atlikėjų, kurie viešai kalbėtų tokiomis temomis.

Asmeninio albumo nuotr./Ilinca
Asmeninio albumo nuotr./Ilinca

– Ką išgirs, kokį pasirodymą šiandien išvys tavo gerbėjai ar tie, kurie tave matys pirmą kartą? Spėju, kad išgirsime ir jodliavimo elementų?

– Jodliavimo tikrai bus (juokiasi)! Pažadu uždegantį, energingą pasirodymą, puikių dainų, eurovizinių hitų ir, žinoma, linksmybių. Aš apskritai tikiu, kad juokas ir šypsena gali labai daug – nors prieš kiekvieną koncertą jaudinuosi, į viską žvelgiu su šypsena ir publika tai jaučia. Drąsiai sakau – ateikite šiandien į „Soho“ ir aš pažadu, kad tai bus geriausias penktadienis jūsų gyvenime!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius