Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 18

Genialus lietuvių muzikantas pristato albumą, kuriuo galima sudominti pasaulį

Rimčiausių pasaulio perkusijos gamintojų vertinamas ir net jų kompanijų veidu laikomas lietuvių būgnininkas bei muzikos prodiuseris Adas Gecevičius išleido elektroninės muzikos albumą „Mikroritmika“. Pats pavadinimas atskleidžia, kad albumo gyvybė slypi mažose ritminėse detalėse, pasikeitimuose, pauzėse. Tai muzika, kuri gimė iš noro būti savimi ir tokiu būdu išsiryškinti braižą universaliame elektroninės muzikos kontekste.
 Adas Gecevičius
Adas Gecevičius / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzikos albumas

Talentingas instrumentalistas Adas Gecevičius, soliniame kelyje prisistatantis tiesiog kaip Adas, yra puikiai žinomas muzikos pasaulyje: jis yra grojęs su Alina Orlova, Jurga Šeduikyte, Petru Vyšniausku, A‘brokenleg, Petunija, koncertuoja su geriausiai eksportuojamu lietuvių projektu „Sheep Got Waxed“, yra „Vilniaus Energijos“ muzikos prodiuseris.

Su šiais kolektyvais Adas yra apšildęs „Ghostpoet“, „BadBadNotGood“, Kamasį Washingtoną, pagrojęs ne viename muzikos festivalyje užsienyje nuo Ispanijos iki Pietų Korėjos ar Taivano. Be to, jo kūriniai skamba ir pripažinimą pelniusio urbanistinio šokio teatro „Low Air“ programose.

Lygiagrečiai šiai veiklai, Adas suformavo savo solinį albumą ir gyvą elektroninį pasirodymą iš originalių kompozicijų, kuriomis nori pasidalinti su leftfield, beat ir idm muzikos fanais.

„Atsirado poreikis išleisti kūrybinę medžiagą, prie kurios dirbau 3 metus, o jos susikaupė labai daug – virš 200 kompozicijų. Rodžiau jas vieniems ir kitiems draugams, kolegoms, visi skatino tai išleisti. DJ setuose vis dažniau greta kitų autorių kūrinių pradėjau įterpinėti savuosius – o žmonės toliau šoka, jiems patinka. Tai paskatino imtis veiksmų. Taip gimė 20-ies kūrinių albumas. Norėjau padaryti subtiliau, nei įprastai tai daro prodiuseriai. Todėl albumas įgrotas gyvai, naudojant kontrolerius, semplerius, sintezatorius ir gyvus būgnus, o ne sukarpytas iš semplų. Norėjau, kad muzikoje liktų šiek tiek purvo, gerąja prasme“, – šypsosi Adas.

Vienam jo darbų – kūriniui „Nightbird“ nufilmuotas ir vaizdo klipas, kurio autorius – Ignas Jazerskis. Vaizdų ir muzikos sintezė sukuria tokią nuotaiką, kuri primena naktyje pasilikusius, besiblaškančius „paukščius“. Visi instrumentai yra įgroti ir sumiksuoti A.Gecevičiaus įrašų studijoje, garso suvedimui pasitelkta legendinė „Neve“ įranga ir Igno Juzoko bei Domo Strupinsko pagalba.

Adas Gecevičius – „Nightbird“:

VIDEO: ADAS - Nightbird

Muzikanto kūrybą vertinantis prodiuseris Lauras Lučiūnas sako, kad Ado kompozicijos puikiai skamba klubuose, o artimiausioje ateityje salės tik didės. „Adas yra nerealiai geras instrumentalistas. Su juo jau dirba didžiosios perkusijos kompanijos, norinčios šį muzikantą matyti savo veidu. Jam pagal individualų užsakymą gaminami specialūs instrumentai. Turime planų visa tai labai vizualiai parodyti ir didesnėse šalies salėse“, – atskleidžia L.Lučiūnas.

Šiandien albumas „Mikroritmika“ atsirado visose svarbiausiose muzikos platformose, juo taip pat bus prekiaujama Knygų mugės Muzikos salėje, „Creative Industries“ stende. O kovo 10 d. jis bus gyvai pristatytas Vilniaus naktinio gyvenimo širdyje – Islandijos gatvės šokių klube „Pamella“.

„Tai bus pilnas albumo pristatymas, gyvas elektronikos šou, kurį pastiprins ir specialios vizualizacijos, šviesos. Prieš mane DJ setą pagros Paulius Vaškas, po manęs – Ziggi Q, dar žinomas kaip Mesijus“, – pasakoja Adas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius