-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 04

George'as Ezra koncertavo „Granatos Live“: dainos iš sielos gelmių virpino festivalininkų širdis

Šeštadienio vakarą į festivalio „Granatos Live“ didžiąją sceną vienas po kito lipo muzikos žvaigždės. Vienas ryškiausių vakaro atlikėjų – britas George'as Ezra buvo sutiktas ovacijomis.
George'o Ezra koncerto akimirkos
George Ezra koncerto akimirkos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Daugiau nei 20 tūkstančių festivalininkų turėjo galimybę išgirsti garsiausius šiuolaikinio folk roko, bliuzo ir folk pop muzikos žvaigždės hitus.

Britų atlikėjo pasirodymas išsiskyrė iš kitų vakaro koncertų. Ezra dainuoja taip, jog sunku patikėti, kad vaikinui vos 24-eri – atrodo, lyg jo gilus, emocionalus, rezonansinis balsas sklistų iš daug gyvenime mačiusios sielos gilumos.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos

Publiką G.Ezra užvedė pasigirdus jau pirmiesiems dainos „Cassy O'“ akordams – priedainį skandavo kartu su visa minia.

„Labas, Granatos, kaip jūs?“, – pasisveikinęs su publika G.Ezra užtikrino, kad jis taip pat laikosi puikiai. Atlikėjas pasakojo, kad jo koncerte bus tiek senų, tiek naujų, bet jau hitusiais tapusių dainų. Ir savo pažadą jis išpildė.

G.Ezra su publika ryšį kūrė ne tik dainuodamas – daugelio G.Ezros kūrinių atsiradimo priežastys vertos istorijų, todėl atlikėjas nevengė papasakoti, kaip gimė viena ar kita daina.

Jausmingame koncerte publika atsidavė muzikai – dainos apie meilę sukūrė intymią atmosferą, susikibę už rankų klausytojai pasinėrė į G.Ezros kūrybą. Antroje pasirodymo dalyje muzika pagyvėjo – festivalininkai energinai lingavo į taktą, o pasigirdus žvaigždės hitams pradėjo ošti.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./George Ezra koncerto akimirkos

Labiausiai publika pašėlo pasigirdus G.Ezros singlui „Budapest“ – ši meilės daina tokia sėkminga, kad pateko į muzikos topus ne tik jo gimtojoje šalyje, bet ir visame pasaulyje. Ne ką mažiau šiltai buvo sutikti ir kiti atlikėjo hitai – „Blame It on Me“, „Paradise“ kausytojai dainavo kartu su britų žvaigžde.

Tam, kad iš niekam nežinomo virtualaus pasaulio atlikėjo taptų vienu geidžiamiausių muzikos pasaulio naujokų, G.Ezrai prireikė vos pusantrų metų. Dar prieš kelerius metus jis apšildydavo „Bastille“, Tom'o Odell'io ar Sam'o Smith'o koncertus, o šiandien George'as Ezra – viena ryškiausių britų muzikos žvaigždžių, kurio vokalas vadinamas vienu įdomiausių ir galingiausių tarp populiarių mūsų dienų atlikėjų.

Pasibaigus koncertui klausytojai niekur skirstytis nenorėjo – įnirtingai skandavo „pakartoti“, tačiau atėjo eilė kitai vakaro žvaigždei – po G.Ezros koncerto į sceną žengė Andrius Mamontovas.

Žiūrėkite galerijas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius