-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 01

Ukrainos rokeriai „Okean Elzy“ pirmą sykį koncertuos savo gerbėjams Lietuvoje

Visą Rytų Europą savo muzika pakerėję ukrainiečiai„Okean Elzy“ pavasarį pagaliau apsilankys Vilniuje. Kovo 28 dieną Vilniaus Teatro arenoje pirmąjį koncertą mūsų šalyje surengs grupė, be ginčų pripažįstama geriausiu ir populiariausiu Ukrainos roko kolektyvu. Lietuvos publikai „Okean Elzy“ sugros šįmet išleisto albumo „Zemlia“ dainas, naujausius kūrinius ir per du karjeros dešimtmečius sukauptus hitus.
„Okean Elzy“
„Okean Elzy“ / Grupės archyvo nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Seniai norėjome aplankyti Lietuvą, bet vis nesusiklostydavo tinkamos aplinkybės. Esame groję Rygoje, Taline, o Vilniuje – ne. Iš jūsų šalies gauname daug gerbėjų laiškų. Džiaugiamės, kad pagaliau galėsime su visais jumis susitikti“, – sako „Okean Elzy“ lyderis Sviatoslavas Vakarčiukas.

Į Lietuvą grupė atvyks, tęsdama šįmet prasidėjusias tarptautines gastroles. Ypatingai smagu, kad pirmą kartą mūsų šalyje „Okean Elzy“ lankysis, minėdama svarbią sukaktį – 2014-aisiais sukanka 20 metų nuo grupės susibūrimo.

Kartais sakoma, kad ukrainiečiams „Okean Elzy“ reiškia tą patį, ką rusams – „Mumij Trol“, o latviams – populiarieji „Brainstorm“, dabar save vadinantys „Prata Vetra“. Kitaip tariant, tai – grupė, kurios įtaka ir talentu mažai kas drįsta abejoti.

Charizmatiškojo Sviatoslavo Vakarčiuko į priekį vedama grupė yra pripratusi prie didelių minių. Dar 1995-aisiais prie Lvovo operos teatro į „Okean Elzy“ pasirodymą susirinko apie 7 tūkstančius žiūrovų, dar prieš išleisdama pirmąjį singlą, jauna grupė jau koncertavo kartu su roko klasikais „Deep Purple“. Šiandien tai – bene vienintelė Ukrainos grupė, dėl kurios pasirodymų iš prestižinių Ukrainos salių yra išnešamos kėdės – kad tilptų kuo daugiau žiūrovų. Bet visi norintieji vis tiek netelpa.

Grupės išpopuliarėjimas praėjusio amžiaus pabaigoje buvo žaibiškas – filosofijos ir atradimų kupina „Okean Elzy“ muzika buvo tarsi gaivaus oro gūsis fonogramų nuvargintai publikai. Jau po pirmųjų poros karjeros metų grupė rengė pasirodymus dideliuose festivaliuose Prancūzijoje ir Vokietijoje. 1998-aisiais sukurtas „Okean Elzy“ vaizdo klipas „Tam, de nas nema“ prasiskynė kelią į muzikinį Prancūzijos kanalą MCM, o taip pat – į Rusijos MTV. Čia jis tapo pirmuoju kanalo „įsileistu“ klipu pagal dainą, atliekamą ukrainiečių kalba.

Kai 1999-aisiais grupė atvyko į vieną didžiausių Rusijos festivalių „Maxidrom“, jos nariai buvo apstulbę – publika atmintinai žinojo visas „Okean Elzy“ dainas. Grupės populiarumą Rusijoje ir visoje Rytų Europoje dar labiau įtvirtino kultinis kino filmas „Brat 2”, kurio garso takelyje skambėjo du „Okean Elzy“ kūriniai.

Grupės koncertų maršrutai greitai nusidriekė ne tik iki Londono ar Paryžiaus, bet ir iki Niujorko ir Čikagos. Į Kijevą persikėlęs kolektyvas šturmavo didžiausias sales – čia „Okean Elzy“ koncertai surenka keliolika tūkstančių žiūrovų. 2005-aisiais išleistas albumas „GLORIA“ pasižymėjo ir įspūdingu rekordu – vos per šešias valandas jis buvo išpirktas 100 tūkstančių egzempliorių tiražu ir per tokį trumpą laiką tapo „platininiu“.

2010-aisiais išleistą grupės albumą „Dolce Vita“ lydėjo per 100 koncertų – Ukrainoje, Rusijoje, daugelyje Vakarų Europos šalių, JAV ir Kanadoje. Po šio turo, kuris finišavo triumfo kupinu koncertu Kijeve, grupė paskelbė pertrauką savo karjeroje, tačiau šįmet vėl grįžo į sceną. Briuselyje su garsiųjų britų „Coldplay“ ir „Snow Patrol“ prodiuseriu Kenu Nelsonu grupė įrašė albumą „Zemlia“, kuris jau dabar vadinamas vienu geriausių „Okean Elzy“ karjeroje.

Grupės sudėtis ne vieną kartą keitėsi, tačiau „Okean Elzy“ variklis, kaip ir prieš du dešimtmečius, išlieka dainininkas Sviatoslavas Vakarčiukas.

Šio menininko pasiekimai ir pelnytas populiarumas neapsiriboja vien muzikos pasauliu. Fiziko ir ekonomisto diplomus turintis „Okean Elzy“ vokalistas – oficialus Ukrainos kultūros, o taip pat – Jungtinių Tautų Geros valios ambasadorius, nuolat dalyvaujantis įvairiose labdaros ir socialinėse akcijose.

Jis – aktyvus Ukrainos Oranžinės revoliucijos dalyvis, praėjusiame dešimtmetyje išrinktas į savo gimtosios šalies parlamentą. Tiesa, jame Sviatoslavas ištvėrė tik metus – nusivylęs politinių jėgų žaidimais, nusprendė verčiau visas jėgas skirti kūrybai.

„Manau, kad kurdamas muziką tiesiog galiu kur kas svariau prisidėti prie visuomenės gerovės“, – savo sprendimą tada pakomentavo dainininkas.

Šiais metais žurnalas „Korrespondent“ Sviatoslavą Vakarčiuką išrinko į įtakingiausių Ukrainos žmonių keturiasdešimtuką. Tačiau pačiam atlikėjui arčiau širdies yra muzikinio portalo „rock.ua“ įvertinimas – „Okean Elzy“ paskelbta geriausia Ukrainos roko grupe per 25-erius metus.

Kitaip nei daugelis Lietuvą aplankančių Rusijos roko atlikėjų, „Okean Elzy“ nemiega ant laurų ir nuolat eina į priekį – kiekvienas šios grupės albumas nustebina naujais skambesio elementais, grupės kūryba visada laiko ranką ant laikmečio pulso ir visada išlieka aktuali.

Šią vasarą Ukrainos stadionuose naująjį albumą pristačiusi grupė tapo ir didžiojo Rusijoje rengiamo festivalio „Našestvije“ pagrindinėmis žvaigždėmis. Pakeliui  į Lietuvą grupė aplankys ne tik didžiausius Rusijos miestus, bet ir Berlyną, Hamburgą, Prahą, Varšuvą.

Bilietai į vienintelį Lietuvoje „Okean Elzy“ koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt Bilietų kaina – nuo 70 litų.

„Okean Elzy“ koncertą Vilniuje pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „Live Nation Lietuva“, šiais metais žiūrovus pakviesiantis į Eltono Johno kalėdinį koncertą Kauno „Žalgirio“ arenoje, Turkijos šokėjų šou „Fire Of Anatolia“, grupės „Vaya Con Dios“ atsisveikinimo koncertą, legendinio dainininko Robertino Loreti gastroles su Šv. Kristoforo kameriniu orkestru, Italijos Giuseppe Verdi teatro kamerinio orkestro, Lenkijos scenos karalienės Marylos Rodowicz, Rusijos romansų žvaigždės Olego Pogudino, gitaros virtuozo Didiulios, vienos žymiausių JAV dainų autorių ir atlikėjų Suzanne Vegos, Rusijos repo lyderių „Kasta“, Glenno Millerio orkestro koncertus, cirko šou „Mother Africa“ ir daugybę kitų renginių.

Jūsų dėmesiui  – „Okean Elzy“ hitas „Ja tak hochiu do tebe“:

VIDEO: „Okean Elzy“ hitas „Ja tak hochiu do tebe“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius