Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 14

Geros naujienos roko gerbėjams – atgimsta grupė „Ramybės skveras“

Ilgitės legendomis tapusių hitų, kuriuos trokštate dainuoti drauge? Jūsų širdys tebeplaka sunkiojo roko ritmu?  Lietuvos sunkiojo roko grupė „Ramybės skveras“ sugrįžta su trenksmu drebinti savo gerbėjų sielas ir audrinti mintis.
Grupė „Ramybės skveras“
Grupė „Ramybės skveras“ / Ernesto Zarnadzės nuotr.
Temos: 3 Skveras Muzika Rokas

Į gerbėjų širdis – nepamirštamais hitais

Geras rokas nepavaldus laikui. „Grįžulo ratai“ vėl „sukasi“ ne vien roko gerbėjų atmintyje ar Youtube kanale, bet ir šalies scenose. Sausakimšus stadionus prieš daugiau kaip 30 metų suburdavusi hardroko grupė „Ramybės skveras“ atgimė džiuginti hardroko mylėtojus. Rokeriai senais hitais ir naujomis dainomis primena – Lietuvoje geras rokas nesensta.

„Kas sena – neišblėsta niekada“, – grupės atgimimą socialiniuose tinkluose vertina gerbėjai. Pernai Kėdainių arenoje savo 30-metį atšventęs „Ramybės skveras“ savo pasirodymu įtikino: žilstelėję rokeriai dar turi parako.

Atsinaujinęs „Ramybės skveras“ triūsia įrašų studijoje, įrašinėdamas pirmąjį studijinį albumą. Pagal grupės hitus artimiausiu metu vėl bus galima šėlti jų albumo pristatymo koncertuose. O jų galima laukti su muzika savo ausinukuose: gerbėjai gali susipažinti ir su nauju „Ramybės skvero“ kūriniu „Aš groju Rock'n'Roll“.

VIDEO: Ramybės Skveras - Aš groju "Rock 'n' Roll"

Kritikų liaupsės – ir po 30-mečio

Vargiai kas drįstų ginčytis, kad „Ramybes skveras“ niekada taip ir nebuvo pamiršta Lietuvos roko grupė. Hardroko mylėtojai tebealpėja dėl „Grįžulo ratų“ klipo, jų autorius lygindami su „Iron Maiden“, o apžvalgininkai vėl ir vėl prie jo grįžta. Muzikos kritikė ir albumų apžvalgininkė Emilija Visockaitė šį hitą viešai apibūdina kaip tebeskambantį itin šiuolaikiškai.

1986 m. susikūrusiai grupei pasiekti šlovės viršūnę tereikėjo vos metų. Grupės dainos skynėsi kelią tiek neformalioje, tiek oficialioje muzikinėje erdvėje. „Jaunimo estradai“ pirmąkart renkant geriausias metų dainas (1987 m., kai triumfavo „Kalėdinė eglutė“), 10-oje vietoje buvo „Ramybes Skveras“ su „Grįžulo ratais“. Apie „Ramybės skverą“ netrukus sužino sostinės ir kitų miestų sunkesnės muzikos gerbėjai – rokeriai koncertuoja Vilniaus roko klubo atidaryme, festivalyje „Lituanika“.

Ernesto Zarnadzės nuotr./Grupė „Ramybės skveras“
Ernesto Zarnadzės nuotr./Grupė „Ramybės skveras“

Grupės „Ramybės skveras“ ištakos siekia dar aštuntąjį praėjusio amžiaus dešimtmetį, kuomet Kėdainių jaunimas susibūrė į grupę „TUTTI QUANTI“. Tuomet kiemo „chebra“: Viačeslavas Čerenkovas (gitara), jo jaunesnysis brolis Robertas Čerenkovas (vokalas, gitara), Romualdas Juodeika (bosinė gitara) ir Ričardas Švilpa (būgnai) patyliukais, o po to jau ir garsiai pradėjo brazdinti instrumentais, rimuoti tekstus. Tekstus grupės dainoms kūrė R.Čerenkovas, pasitelktos J.Mačiukevičiaus, A.Bernoto eilės.

„Noras iššokti, išbėgti, atsiskleisti, atsiplėšti ir išrėkti – nepaprastai didelis. Tam buvo lyg užstumtos sienos, net pasąmonėje jauteisi uždarytas. Visos dainos turėjo būti aprobuotos Kultūros ministerijoje. Tai, ką mes darėme su grupe, prilygo pavojingam žaidimui. Mes nenuilstamai laužėme ledus“, – viską kaip šiandien pamena Robertas Čerenkovas.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Ramybės skveras“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Ramybės skveras“

Pilni stadionai gerbėjų

„Ramybės skvero“ koncertai traukte traukė sunkesnės muzikos gerbėjus. Stadionai suburdavo tūkstantines minias. Žmones traukė kvapą gniaužiantys šou, kurių galėtų pavydėti net tokie šou mėgėjai kaip SEL ar Donatas Montvydas. Drąsūs palyginimai? – Nė velnio. Greičiausiai taip atsakytų ne vienas „Ramybės skvero“ gerbėjas. Rokeriams neįprasta užmigti ant laurų.

„Didžiausia mano svajonė – apšildyti tokią grupę kaip AC/DC ar kitą pasaulinio garso lygio grupę“, – neslepia R.Čerenkovas. Kažkada tos svajonės atrodė ypatingai žemiškos.

„Ramybės skvero“ gyvavimo pradžioje svajota apie gitarą. Gitaros kaina tuo metu prilygo žigulio vertei. Mes net nesvarstėme rinktis instrumentą ar automobilį“, – prisimena R.Čerenkovas ir dabar kur kas mieliau besirenkantis dar vieną gitarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius