Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24

„Gregorian“ grįžta į Lietuvą su viduramžio magijos prisodrintu šou „Holy Chants“

Paslaptingumo aura apsupta grigališkojo choralo trupė „Gregorian“ grįžta į Lietuvą su nauja programa, kuri lapkričio mėnesį bus parodyta 3 miestuose: Vilniuje, Kaune ir Palangoje. „Holy Chants Tour 2018“ metu žinomiausias pasaulyje grigališkojo choralo kolektyvas pristatys kompozicijas iš savo naujausio albumo bei parodys žiūrovams dar nematytą šou.
„Gregorian“
„Gregorian“ / „Bravo Events“ nuotr.

Beveik prieš du dešimtmečius įkurta trupė tapo vienu sėkmingiausių ir unikaliausių XXI a. muzikiniu projektu su savitu ir su niekuo nesupainiojamu skambesiu bei stiliumi.

Vienuolių drabužius dėvintys grupės nariai grigališkojo choralo stiliumi atlieka žinomiausius roko ir populiariosios muzikos hitus, kuriuos lydi techniškai sudėtingas ir nuostabą keliantis šviesų bei lazerių šou. Jų repertuare yra daugiau nei 250 kompozicijų: nuo Eltono Johno, Eriko Claptano ir Stingo meilės baladžių iki „Depeche mode“, „Metallica“, „AC/DC“ kompozicijų.

„Bravo Events“ nuotr./„Gregorian“
„Bravo Events“ nuotr./„Gregorian“
„Bravo Events“ nuotr./„Gregorian“
„Bravo Events“ nuotr./„Gregorian“

„Gregorian“ – tai tarsi muzikinis tiltas laiku, kuris sujungia viduramžiams būdingą grigališkojo choralo skambesį ir šiuolaikinius roko bei populiariosios muzikos kūrinius. Grupės prodiuserio Franko Petersono teigimu, tikrai ne kiekviena daina tinka „Gregorian“ repertuarui: „Kūriniai turi būti parenkami labai kruopščiai, tam reikia stiprios nuojautos ir kūrybiškumo.“

Per savo veiklos dešimtmečius trupė apkeliavo kone visą pasaulį ir išleido 17 albumų daugiau nei 10 milijonų tiražu. 24-iose šalyse jos albumai įgijo auksinio ir platininio diskų statusus. Debiutinis albumas „Masters of Chant – Chapter I“, išleistas 1991 m., pateko į geriausių tais metais išleistų albumų dešimtuką ir pelnė trupei pasaulinį pripažinimą. Po to sekę darbai irgi sulaukė ne mažesnio populiarumo, o kolektyvo gastrolės jau kelis dešimtmečius suplanuotos metams į priekį. 2017 m. pabaigoje choristai įrašė naują albumą „Holy Chants“, kurį sudaro 12 kompozicijų, o šiais metais leidžiasi į turą po Europą, į kurį įtraukė ir Lietuvą.

Naujausia šou programa žiūrovų laukia lapkričio 22 d. Kaune, Žalgirio arenoje, lapkričio 23 d. Palangos koncertų salėje, o gastrolės po Lietuvą baigsis Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“, lapkričio 24 d. Bilietus platina „Bilietai.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius