Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 23

Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“ švenčia 20 metų jubiliejų: Lietuvoje pristatys ypatingą programą

2,6 milijonų žiūrovų, 1200 koncertų, 31 šalis, penki pasirodymai per savaitę: sėkmingiausia pasaulyje grigališkojo choralo trupė „Gregorian“ kitąmet švęs savo veiklos dvidešimtmetį ir leisis į pasaulinį turą „Masters of Chant – The Highlights from 20 Years“. Jubiliejinėje programoje skambės garsiausios kompozicijos iš visų sagos „Masters Of Chant“ albumų.
Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“
Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“ / Organizatorių nuotr.

Daugiau nei dviejų valandų programoje „Gregorian“ nariai atliks svarbiausius kūrinius, kurie atnešė jiems pasaulinį populiarumą ir žiūrovų simpatiją: „Moments Of Peace“, „Nothing Else Matters“, „With Or Without You“ bei pastaraisiais metais įrašytus darbus.

Mūsų sėkmės paslaptį galima apibūdinti taip – tai žinomų dainų, šiuolaikinių technologijų ir grigališkojo skambesio derinys, kuris paverčia kiekvieną trupės pasirodymą vaizdingu ir kvapą gniaužančiu šou. Laikas, kruopštus darbas ir visos mūsų pastangos per kiekvieną koncertą yra su kaupu apdovanojamos žiūrovų ovacijomis“, – sako trupės „Gregorian“ įkūrėjas Frankas Petersonas.“

Organizatorių nuotr./Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“
Organizatorių nuotr./Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“

Būtent F.Petersonui po kelionės į Ispanijoje esantį vienuolyną kilo neįprasta idėja – populiarias šiuolaikinių atlikėjų dainas atlikti viduramžių vienuolių giedojimo stiliumi. Viduramžiais pastatytas vienuolynas ir pilis bei ausinėse skambančios šiuolaikinės muzikos kontrastas padiktavo F.Petersonui mintį, kurią jis kartu su Michael Cretu įgyvendino pasaulį pavergusiame projekte „Enigma“, o vėliau – ir „Gregorian“.

Per du dešimtmečius trupė apkeliavo daugelį pasaulio šalių ir išleido 18 albumų daugiau nei 10 milijonų tiražu, kurie 25-iose šalyse pelnė auksinio bei platininio albumų statusą. Debiutinis albumas „Masters of Chant – Chapter I“, išleistas 1991 m., pateko į geriausių tais metais išleistų albumų dešimtuką ir pelnė trupei pasaulinį pripažinimą. 2019 m. lapkričio 22 d. pasirodys naujausias „Gregorian“ albumas, į kurį įeis ne tik naujos kompozicijos, bet ir iš naujo įrašytos jau klasika tapusios trupės dainos.

Organizatorių nuotr./Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“
Organizatorių nuotr./Grigališkojo choralo trupė „Gregorian“

Paslaptingą ir įspūdingą atmosferą savo muzika, scenografija ir šviesos bei lazerių efektais scenoje kuriantys „Gregorian“ Lietuvoje surengs tris koncertus: vasario 27 d. Klaipėdos „Švyturio arenoje“, 28 d. – Vilniaus „COZY by Siemens arenoje“ ir vasario 29 d. Kauno „Žalgirio arenoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius