Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 28

Grupė „Arbata“ pristatė ketvirtajį savo albumą „Kiekvienas teisus“

12 metų gyvuojanti grupė „Arbata“ šeštadienio vakarą pristatė 4-ąjį savo albumą gana filosofišku pavadinimu – „Kiekvienas teisus“. Ilgai brandinto naujo albumo pristatymo koncerte dalyvavo ir grupei „Arbata“ scenoje talkino kviestinis svečias – Germanas Skoris iš grupės „Perfect Pill“.
Grupės „Arbata“ koncerto akimirka
Grupės „Arbata“ koncerto akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Naujo albumo pristatymo turas prasidėjo  „Brodvėjuje“. Pozityvus požiūris į chaotišką gyvenimą – ko gero, pagrindinė naujo albumo „Kiekvienas teisus“ ašis. Naujausia grupės kūryba jos gerbėjams pasakoja apie tai, kad žmogaus požiūris į kurį nors gyvenimo reiškinį yra be galo subjektyvus, nes priklauso nuo daugybės veiksnių.

„Kiekvienas teisus“ – albumo  pavadinimas kalba pats už save. Grupė dainomis ir muzika nesako, kas yra teisus, o kas klysta, nes iš tiesų viskas priklauso tik nuo to, iš kurios varpinės į viską žiūrima. Ir čia kiekvienas teisus, tegul kiekvienas eina kas sau – taip abstrakčiai „Arbata“ pristato naują albumą. Tiesa, šiame albume vietos atrado ir tokiu pačiu pavadinimu sukurta daina.

Germanas Skoris
Germanas Skoris

Prieš koncertą grupės vokalistas Andrius Zalieska sakė, kad kuriant albumą grupė turėjo siekį kuo įtaigiau perduoti pulsuojančią dainos būseną. Dėl šios priežasties naujo albumo muzika ramesnė, nors gerbėjai ir yra pratę klausytis pankiškos „Arbatos“ ritmų.

„Šis albumas savotiškas ėjimas „vidurio keliu“, bet jo tikslas išlieka tas pats – kad gyvenime būtų bent truputį šviesiau. Visiems klausytojams linkime truputį kantrybės ir pozityvumo žiūrint į kartais kiek apsiblaususį gyvenimą. Kelkit akis į viršų, nes „Dangus nemeluos“ ir savo tikslui tarkite „Aš tave rasiu“, – į šeštadienio koncertą „Brodvėjaus“ klube kvietė „Arbata“.

Grupės Arbata koncerto akimirka
Grupės „Arbata“ koncerto akimirka

Į apie porą valandų trukusį energingą grupės koncertą-albumo pristatymą susirinko visai nemenkas muzikuojančių vyrukų gerbėjų būrys. Tarp jų buvo žurnalistas Artūras Račas ir dainininkė Ieva Narkutė. Jie visi su pasimėgavimu gėrė dainas iš naujo „Arbatos“ albumo.

Grupės Arbata koncerto akimirka
Ieva Narkutė

Naujajame albume skambės net dešimt naujų dainų: „Negaliu neklausyt“, „Dangus nemeluos“, „31-sezonas“, „Pranešimas“, „Galbūt rytoj“, „Man visko“, „Išklotinė“, „Į tave“, „Žadėtas dangus“ ir „Aš tave rasiu“. Žinoma, jos koncerte skambėjo pirmosios. 

O po dešimties minučių pertraukos ištikimiausi grupės gerbėjai išgirdo ir senų gerų grupės gabalų „Nuo durų prie durų“, „Meilės jėga“, „Kaimynas Stepanas“, „Arkliai“, „Romantika“ ir kitos. Žinoma, sugrojus šias, visiems beveik mintinai žinomas dainas, muzikos klube nesiliovė aidėję plojimai, šūksniai ir pagyros. O pasibaigus programai, kaip ir reikėjo tikėtis,  grupė buvo iškviesta bisui ir savo klausytojams dovanojo dainą „Mūsų pavasaris“.

Trumpai apie grupę

Per dvylika veiklos metų „Arbata“ grojo vienoje scenoje su tokiais pasaulinio lygio atlikėjais kaip „Electric Light Orchestra“ ir rusų roko grandais „Mumiy Troll“. Grupė yra išleidusi tris albumus: 2006 metais „Linkėjimai tau”,  2008-aisiais „Molekulių džiaugsmui”  ir 2011-aisiais „SOS“. 

2009 metų „Radiocentro“ apdovanojimuose „Arbata“ su daina „Aguona“ nominuota geriausios dainos apdovanojimui. Grupė grojo įvairiuose festivaliuose:  „Be2gether“, „GaDi“, „Roko naktys“,  „A.LT“. Yra įrašiusi dainas su Alina Orlova ir Egle Sirvidyte.

Grupės Arbata koncerto akimirka
Grupės „Arbata“ koncerto akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius