Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 18

Grupė „Kūjeliai“ kviečia į ketverių metų gimtadienį

Iš koncertinio turo Anglijoje grįžusi grupė „Kūjeliai“ kviečia į kūjeliškai pašėlusį ketvirtąjį savo gimtadienį. Kovo 22 dieną muzikos klube „Tamsta“ grupė žada užkurti tikras kūjeliškas linksmybes, o gimtadienio proga koncerte dalyvaus grupės bičiuliai „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, grupė „Arbata“, bei grupė „Baltos Varnos“.
„Kūjeliai“
„Kūjeliai“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Muzika

„Kūjeliai“ – muzikinė dviejų brolių ir dviejų bičiulių grupė, kurią sudaro Andrius ir Julius Vaicenavičiai, Julius Bakanauskas ir Tomas Urbanavičius. „Kūjeliai“ įsimena padūkusiu folkišku skambesiu ir energingais gyvais pasirodymais, kurie įvyksta ne tik koncertų salėse, bet ir Vilniaus autobusuose, kur „Kūjeliai“ dainuoja kontrolierėms, ar riedant dviračiais pavasarėjančiu Vilniumi. 

Vos prieš savaitę grupė grįžo iš pirmojo koncertinio turo Anglijoje. Čia „Kūjeliai“ paminėjo kovo 11 – ąją atveždami į Angliją lietuviškos folko dvasios muzikos.  Anglijoje „Kūjeliai“ aplankė keturis miestus ir koncertavo Oksfordo, Kembridžo, Vorviko ir Londono universitetų lietuvių bendrijoms ir studentams iš ktų šalių.

Asmeninio albumo nuotr./„Kūjelių“ koncerto akimirka
Asmeninio albumo nuotr./„Kūjelių“ koncerto akimirka

„Kūjeliai“ pasakoja, kad visi keturi koncertai buvo ganėtinai skirtingi: į koncertą Oksforde susirinko daugiau kaip šimtas žmonių, kurių dauguma buvo užsieniečiai. Grupę sužavėjo susirinkusiųjų palaikymas, jie ir šoko, ir drauge skandavo „Kontrolierė!“. „Londono koncertas buvo kiek ramesnis ir labai jaukus, girdėdavosi net ir patys subtiliausi garsai, kuriuos paprastai trankių koncertų šurmulys užgožia. Bet, aišku, viską baigėm fejerverkais, kai Andrius užšoko ant stalų ir lakstė grodamas“, – įspūdžiais dalinasi grupės narys Julius Vaicenavičius. 

„Po Londono pasirodymo žmonės mus pakvietė pavakarot kavinėje, kur labai smagiai bendravom. Besibaigiant kavinės darbo laikui darbuotojai mus draugiškai išprašė. Išėję į lauką nutarėm atsisveikinti, kadangi visiems reikėjo keliauti į skirtingas puses. Susikabinom visi į ratą ir Londono gatvių sankryžoje pradėjome giedoti Lietuvos himną. Kadangi buvo vakaras, iš kavinės išbėgo darbuotoja ir pradėjo šaukti, kad nustotume dainuoti. Aišku, ji nesuprato ką mes dainavom. Mums buvo likę tik: „Vardan tos Lietuvos / Vienybė težydi!“ Tad visi pilnais balsais užbaigėm giesmę iki galo.“- pasakoja Julius Vaicenavičius. 

Koncertai buvo puiki proga susiburti, o ir po koncertų niekas neskubėdavo skirstytis. „Kūjeliai“ pasakoja, kad bendravimas su geriausiuose Anglijos universitetuose studijuojančiais lietuviais labai įkvėpė. Buvo labai įdomu išgirsti ir apie akademinę veiklą, ir tiesiog šiltai, paprastai pabendrauti, pakalbėti, apie svetur besimokančiųjų ryšį su Lietuvą, namais.

Asmeninio albumo nuotr./„Kūjeliai“
Asmeninio albumo nuotr./„Kūjeliai“

Šiuo koncertiniu turu grupė paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kovo 11 – oji „Kūjeliams“ ypatinga ir dėl to, kad būtent šią dieną lygiai prieš ketverius metus grupė susibūrė draugėn ir pirmą kartą koncertavo. Na, o šį kartą, švesdami gimtadienį „Kūjeliai“ užkurs tikrą šėlsmą ir pasidalins įspūdžiais iš ką tik įvykusio turo Anglijoje!

„Kūjelių“ gimtadienio koncertas vyks Kovo 22 dieną muzikos klube „Tamsta“, Vilniuje.

VIDEO: Kūjeliai - Už tūkstančio durų (oficialus vaizdo klipas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius