-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 24

Grupė „shishi“ pristato pirmą lietuvišką dainą ir vaizdo klipą „Çavasara“

Iki vasaros likus kelioms dienoms grupė „shishi“ į pasaulį paleidžia vasarai dedikuotą, vienintelę savo lietuvišką dainą „Çavasara“. Kartu su ja merginos pristato ir dainą lydintį vaizdo klipą.
Grupė „shishi“
Grupė „shishi“ / Vytauto Draginio nuotr.
Temos: 2 „shishi“ Vasara

„Daina „Çavasara“ atsirado netyčia, gal praeitą vasarą. Žiauriai lijo ir ore tvyrojo daug neaiškumo, taip matyt ji ir gimė. Čia – nemažai ironijos, pasakojam apie Lietuvos klimato aktualijas, pirštu rodom į visiems žinomą faktą – kaip orai įtakoja žmonių jausmus, bet kartu – ant nieko nepykstam“, – apie pirmą lietuvišką savo kūrinį pasakoja Dominyka, Elena ir Giedrė.

Dainą pirmąkart pamatyti ir išgirsti gyvai jos kviečia gegužės 25 d., penktadienį, Kirtimų kultūros centre.

Grupė „shishi“ – viena iš nedaugelio merginų grupių Lietuvoje. Anksčiau scenoje matytos su „Ministry of Echology“, „Umiko“, „Kotori“, „Rok & Dom“, „Elle G“ grupėmis, pirmą koncertą po „shishi“ vardu trejetas sugrojo prieš metus.

Šiuo metu trys muzikantės – Dominyka Kriščiūnaitė (bosas, vokalas), Elena Neniškytė (būgnai, vokalas) ir Giedrė Nalivaikaitė (el.gitara, vokalas) jau tvarko savo debiutinio albumo įrašus. Jame – rap, trash, surf, soul stilių muzika, kurios ir pačios mėgsta klausyti.

„Çavasara“ – pirma daina iš debiutinio grupės albumo, įrašyta šaltą žiemą grupės studijoje, kartu su Paulium Buraku už garso režisieriaus pulto. Pasak „shishi“ prognozių, pilnas debiutinis albumas turėtų pasirodyti jau rugsėjį.

Kartu su daina interneto žiūrovams ir klausytojams nuo šiandien pasiekiamas ir Alano Gurino kurtas vaizdo klipas.

Vaizdo klipas „Çavasara“:

VIDEO: shishi - Çavasara

„Mums pasisekė, nes visam šitam procese dalyvavo ir mums padėjo Alanas Gurinas ir Paulius Janušonis, mūsų draugai iš jaunų kūrėjų „Kalimotxo House“ susibūrimo. Buvo sėdėta, tylėta, vėl sėdėta, kalbėta, kol gimė. Turėjom visai nedaug laiko, tačiau kalbos virto realybe“, – džiaugiasi muzikantės.

„shishi“ taip pat prisimena klipo kūrimo procesą: „filmavome tris dienas, šen bei ten. Su hidrokostiumais važiavom maudytis į Justiniškių fontaną, besifilmuodamos atidarėm vasaros sezoną ir įšokom į Balžio ežerą. Dar buvom Pašilaičiuose, pasinaudojom ir senamiesčio gatvėmis.“

„Nuotykių buvo – sunkiai sekėsi filmuoti šunis ir vaikus – jie baisiai nepriklausomi, todėl ir klipe jų beveik nepamatysite. Pakeliui į filmavimus išsikrovė mašinos akumuliatorius, o krokodilas sulankstė draugų mašinos stogą. Tai krokodilą išvežėm atgal į Kauną, kad nebedarytų gėdos“, – pasakoja „shishi“ merginos.

Kadras iš klipo/Grupė „shishi“
Kadras iš klipo/Grupė „shishi“

Artimiausias „shishi“ koncertas ir gyva dainos „Çavasara“ premjera – gegužės 25 d., penktadienį, Kirtimų kultūros centre. Čia jos pasirodys kartu grupe iš Baltarusijos „Weed & Dolphins“. „Koncerte nusimato daug dainų, blizgučių, o gal ir kokių juokingų / nejuokingų juokelių“, – pažada atlikėjos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius