Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02

Grupė „Siela“ 30-ąjį jubiliejų švęs pagal geriausias tradicijas: ant scenos užlips ir buvę nariai

Kovo 1-oji yra oficialus grupės „Siela“ gimtadienis, nes tądien Lietuvos radijas pirmą kartą transliavo Utenos rokerių kūrinį „Rudenio dievas“. Tai įvyko 1990-aisiais – lygiai prieš 30 metų. Tačiau vakar didelės puotos rokeriai nerengė – kultinės grupės jubiliejinis koncertas įvyks rudenį.
Grupė „Siela“
Grupė „Siela“ / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Šiais metais švenčiamą išdidžią sukaktį „Siela“ įprasmins įspūdingu koncertu Vilniaus menų fabrike „Loftas“, kuris įvyks laikantis tradicijų – lapkričio 13-ąją. Kaip tik tokią dieną grupė šventė ir savo 20-metį.

Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Siela“
Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Siela“

Lietuvos gotikinio roko tėvams simboliai visuomet buvo svarbūs. Jais kalbama uiversalumo kodą išlaikančiose grupės dainose, su kuriomis užaugo jau ne viena karta. Todėl ir šios datos pasirinkimas nėra atsitiktinis: penktadienis, 13-ta, klampus ruduo… Nesugalvosi geresnio laiko sugroti kultinį „Rudenio dievą“, prisiminti „Paskutinį herojų“, užversti galvą į juodą dangų, klausantis 1995-aisiais gimusio hito „Vėjas. Žvaigždė“.

VIDEO: SIELA - VĖJAS.ŽVAIGŽDĖ (1995) (Remastered)

„Specialiai pasirinkome tokią datą. Visada taip elgiamės: jei yra galimybė rinktis 13-ą dieną, tai ir grojam 13-ą. Gotikinis rokas atspindi tamsesnę muzikos pusę, kuri yra paremta ir mistika, ir įvairiais simboliais, pentagramomis, – šypteli „Sielos“ lyderis Aurelijus Sirgedas. – Tekstuose minima ir mirtis, ir visi kiti dalykai, kuriuos žmonės turi giliai viduje ir jų bijo – ar dėl kažkokių įsitikinimų, ar prietarų. Bet mes tikrai neisime į kitą gatvės pusę, jei keliu perbėgs juoda katė. Nesame iš tų, kam 13-a diena asocijuojasi su blogiu. Tai – tik prietarai.“

Vytauto Dranginio nuotr./Grupė „Siela“
Vytauto Dranginio nuotr./Grupė „Siela“

Jubiliejiniame „Sielos“ koncerte be visų didžiųjų, monstriškų hitų, skambės ir pastarųjų laikų kūryba: kas 3 metus išleidžiantys albumą rokeriai 30-metį pasitiko jau su 14-uoju albumu „Vėtroje“. Be to, visą savo muzikinį archyvą jie sukėlė į populiariausias muzikos pasiklausymo platformas.

VIDEO: SIELA - Tamsus vandenynas (2019)

Renginys vyks ypatingame atmosferiniame lauke, nes „Siela“ pasirodys gerbėjams ne tik šių dienų sąstatu. „Užlips ant scenos ir tie, kas anksčiau grojo „Sieloje“ – žmonės, susiję su „Siela“ įvairias kūrybiniais laikotarpiais. Buvo nemažai žmonių, įnešusių savo indėlį į grupę“, – kalba A.Sirgedas.

Koncerte grupės muzika bus apvilkta specialiomis vaizdo projekcijomis iš archyvinės medžiagos, kuri tobulai tiks industrinei „Lofto“ erdvei, gimusiai buvusioje magnetofonų gamykloje.

Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Siela“
Asmeninio archyvo nuotr./Grupė „Siela“

Tai – dar vienas simbolinis „Sielos“ tiltas į dabar jau istorines repeticijas Utenos pieno kombinate ir ten gimusius pirmuosius buitinius įrašus magnetofono juostoje, kurią A.Sirgedas vežė į radiją Vilniuje, pakeliui karštligiškai galvodamas grupės pavadinimą...

VIDEO: SIELA - Rudenio dievas / Tavęs man reikėjo (1997)

„Mūsų 30-mečio koncertas bus įdomi kelionė laiku, – įsitikinęs „Sielos“ lyderis. – Puikiai pamenu žiauriai gerą 10-mečio koncertą, kurį sugrojome milžiniškai gerbėjų miniai. Labai fainas buvo ir 20-mečio koncertas, kuriame prie mūsų prisijungė kiti atlikėjai, scenos bičiuliai. Padarysime, kad ir 30-mečio renginys būtų išskirtinis, įsimintinas ir tiesiog labai geras.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius