-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 03 15

Grupė „Sirupas“ dalinasi kūriniu „Anapus kranto“: „Grožis slypi paprastume“

„Mes esame įvairūs. Mokame būti ir trankūs, ir švelnūs“, – sako naują kūrinį „Anapus kranto“ pristatantys grupės „Sirupas“ nariai. Muzikantai pripažįsta – kurti ir groti dabartinių įvykių fone nelengva.
Grupė „Sirupas“
Grupė „Sirupas“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

„Tu negali pasiduoti, kad ir tenka sustoti – neprarask vilties. Labai keista, nes kūrinį „Susprogdinti tiltai“ pristatėme kelios dienos iki Ukrainos įvykių. Šis kūrinys tapo tarsi pranašu, bet tikroji kūrinio idėja yra apie artėjantį pavasarį.

Sniegas ištirps ir medžiai prasiskleis, žmonės po žiemos kibs į pavasarinius darbus. Gyventi įkvepia knygos – toks autorius kaip Nyka Niliūnas, paskatinęs ne vieną žmogų į pasaulį pamatyti kitu kampu.

„Susprogdinti tiltai“ – tai kūrinys, skirtas judėti į priekį kad ir kas benutiktų“, – sako grupės „Sirupas“ lyderis ir dainų autorius Matas Stonkus.

„Sirupas“ – „Susprogdinti tiltai“:

VIDEO: Sirupas - Susprogdinti tiltai

„Kurti ir groti tokiems įvykiams vykstant tikrai labai nelengva ir jaučiasi didelis spaudimas. Sunku planuoti ateitį ir neįmanoma apsimesti, kad nieko nevyksta. Reikia domėtis, kas vyksta pasaulyje, bet per didelis kiekis informacijos sukelia nevaldomą nerimą.

Pristatyti savo kūrybą tokiais laikais taip pat didelis iššūkis. Labai tikiuosi, kad tai galų gale baigsis ir galėsim laisvai gyventi”, – savo išgyvenimais dalinasi grupės bosistas Evaldas Mockus.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Sirupas“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Sirupas“

Pasiilgusiems grupės muzikos ilgai laukti nebeteks – pirmieji naujojo albumo kūriniai „Anapus kranto“ ir „Susprogdinti tiltai“ jau pasiekė pagrindines muzikos platformas, juos klausytis galite „YouTube“ bei „Spotify“. Pirmasis grupės albumas „Kur nebeskraido gandrai“ buvo išleistas 2017-ais metais, grupė debiutavo „X faktoriuje“, taip pat LRT „Visu garsu“, rašoma pranešime spaudai.

Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Sirupas“
Asmeninio albumo nuotr./Grupė „Sirupas“

„Iš pat pradžių buvome labai jauni, nepatyrę, nesugadinti. Muzika tada dar skambėjo labai jaunai, maksimaliai, energingai, be jokių skaudulių. Gyvenimas juda į priekį su pakilimais ir nuosmukiais. Tenka patirti įvairiausių išgyvenimų, ne vien tik linksmų – gyvenime būna ir skausmo, bet juk taip mes augame ir formuojamės.

Dabar vis einu link to, kad nereikia vis daugiau akordų sugroti kūriniui, kad jis skambėtų. Grožis slypi paprastume. Nesame iš tų muzikantų, kurie groja viena nuotaika, mes esam įvairūs. Mokame būti ir trankūs, ir švelnūs.“

„Sirupas“ – „Anapus kranto“:

VIDEO: Sirupas - Anapus kranto

Gerbėjų tarpe pavadinti kaip „trys teisingai nuaugę žemaičiai“, „Sirupas“ save pristato kaip alternatyvios muzikos kūrėjus. Per neįtikėtinai trumpą laiką „užaugę“, nors ir saldžiai pasivadinę, tikrai nelimonadinės muzikos atlikėjai, į albumo pristatymo koncertą sostinės senamiestyje įsikūrusiame Jamaikos bare kvies balandžio pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius