Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 29

Grupės 4FUN būgnininkas Laimonas Staniulionis triumfavo tarptautiniame perkusijos konkurse

Grupės 4FUN būgnininkas, prodiuseris ir vadybininkas Laimonas Staniulionis sulaukė sėkmės ispaniškos perkusijos cajon tarptautiniame konkurse „Golden Cajon Award“, kurį rengia žymi perkusinių instrumentų gamybos kompanija „Schlagwerk“.
Laimonas Staniulionis ir Julija Ritčik
Laimonas Staniulionis ir Julija Ritčik / Liudos Kočnovaitės nuotr.

Garbinga konkurso žiuri iš beveik 150 dalyvių video pasirodymų išrinko Laimono aranžuotą ir atliktą amerikiečių tradicinės dainos „Black Betty“ versiją ir paskelbė jį nugalėtoju nominacijoje „Cajon pasirodymas su grupe“.

Pasak organizatorių, pagrindiniai kriterijai šios kategorijos nugalėtojui nustatyti buvo kūrybiškumas, kokybė ir savarankiškumas. Žiuri narė Catrien Stremme taip pakomentavo Laimono pasirodymą: „Tikrai išsiskiriantis koveris. Labai nepriklausoma, kupina netikėtų momentų akustinė versija.“

 Tomo Staniulionio nuotr./Laimonas Staniulionis
Tomo Staniulionio nuotr./Laimonas Staniulionis

Muzikinį video filmavo, montavo ir visais perkusijos instrumentais įraše grojo pats Laimonas, vokalo partiją atliko 4FUN vokalistė Julija Ritčik.

Pats Laimonas Staniulionis laimėjimu labai džiaugiasi. Jam tai – itin svarbus įvertinimas.

„Ši pergalė man yra ypatinga. Būti išrinktam tarptautinio masto profesionalių perkusininkų bei perkusinių instrumentų specialistų komisijos iš beveik pusantro šimto įvairių pasaulio šalių atlikėjų – didelė garbė. Taip pat džiaugiuosi, kad apdovanojimą pelnėme kartu su Julija, nes „Black Betty“ – pirmas kūrinys, aranžuotas bei įrašytas tik mudviejų bendromis jėgomis. Jau seniai kalbėdavome, kad mano pomėgį egzotiškiems perkusiniams instrumentams bei visą sukauptą jų kolekciją verta panaudoti ypatingam projektui, kuris būtų tik mūsų su Julija kūrybos vaisius. Tikrai malonu, kad pats pirmas šio projekto kūrinys sulaukė tarptautinio pripažinimo.

Tai motyvuoja neatidėlioti kitų dainų ir iki metų pabaigos įrašyti bei išleisti mūsų dueto planuojamą trumpą EP formato albumą, kuriame skambės tik įvairi perkusija ir vokalas. Mes su Julija norime dar kartą nuoširdžiai padėkoti visiems gerbėjams ir draugams, balsavusiems už mūsų pasirodymą konkurse internetu“, – kalbėjo perkusininkas.

Konkurso pasirodymą „Black Betty“ galima pamatyti čia:

VIDEO: Black Betty (traditional) // Schlagwerk Golden Cajon Award 2017

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius