Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 13

Grupės „Dar“ narė Indrė Grikšelytė svajoja apie solo karjerą: „Tikiuosi, ne tik popsas Lietuvoje gali būti populiarus“

Grupės „Dar“ atlikėja mėlynakė garbanė Indrė Grikšelytė (21) dainuoja nuo pat mažens, todėl džiaugiasi, kad prieš trejus metus sudainavusi su Arvydu Martinėnu-Vudžiu ir Algirdu Grudinskiu-Grūdu ji su kolege Kristina buvo priimta į grupę. Tai, anot jos, tapo tramplinu į platesnę muzikinę veiklą, todėl skatinama grupės kolegų ji kopia ir solinės karjeros laiptais.
Indrė Grikšelytė
Indrė Grikšelytė / Lino Masioko nuotr.
Temos: 2 „Dar“ Muzika

„Prieš kelis metus su „Dar“ grupe sudalyvavome „Eurovizijos“ atrankoje – kartu su Kristina buvome pritariantys vokalai. Taip ir prasidėjo mūsų muzikavimas kartu. Grupė „Dar“ man buvo tramplinas į žinomumą, nes popmuzika Lietuvoje yra labai populiari. Man labai džiugu, kad galiu ne tik tobulėti kaip solistė ir siekti solinės karjeros, bet ir būti kartu su grupe. Jie ne tik, kad neprieštarauja, o dar ir noriai man padeda“, – portalui Žmonės.lt sakė Indrė.

Šeštadienį naktiniame klube „Brodvėjus Pub“ mergina pristatys muzikinį projektą „Marilyn Monroe“, kurio metu atliks legenda tapusios kino žvaigždės dainas.

„Šis projektas gimė po ilgų svajonių ir apmąstymų, nes jau labai seniai domiuosi Marilyn Monroe. Ji man yra grožio, seksualumo, moteriškumo etalonas. Moku visas jos dainas, todėl šis projektas taip natūraliai ir atsirado – iš susidomėjimo bei noro“, – apie sprendimą dainuoti M.Monroe dainas sakė ji.

„Tikiuosi, kad Lietuvos klausytojams patiks, nes džiazas yra specifinė muzika, turinti savo auditoriją. Vakaro metu atliksiu Marilyn Monroe dainas ir dar keletą 50-ųjų dainų. Noriu supažindinti žmones su M.Monroe dainomis ir parodyti, kiek daug gražių, koketiškų kūrinių ji yra atlikusi“, – pridūrė Indrė, vildamasi, kad susirinkusiems klausytojams patiks jos performansas.

VIDEO: Indrė Grikšelytė muzikinio projekto „Marilyn Monroe“ anonsas

Dainuoja nuo vaikystės

Mergina pasakojo, kad dainavimas – neatsiejama jos gyvenimo dalis. Šiuo metu ji besidžiaugianti galimybe būti grupėje „Dar“ ir tikisi, kad klausytojai ją atras ir kaip solo dainininkę, mat nuo pat mažens ji žinojusi, kad ateitis bus susieta su muzika.

„Mano muzikinis kelias turbūt prasidėjo nuo pat gimimo – aš pirmiau pradėjau dainuoti negu vaikščioti (juokiasi). Augau muzikantų šeimoje, nes mano tėvai – mėgėjai muzikantai. Viskas prasidėjo nuo liaudies muzikos, nes su šeima turėjome kapelą. Vėliau mano poreikiai pradėjo augti, o tėvai, įžvelgę potencialą, nuo pirmos klasės laido lankyti ir vokalo pamokas“, – pačią pradžią atsiminė Indrė.

Lino Masioko nuotr./Indrė Grikšelytė
Lino Masioko nuotr./Indrė Grikšelytė

Dėl dainavimo, anot jos, įprastos vaikystės jai neteko išgyventi, mat nuolat būdavo repeticijose ar dalyvaudavo įvairiuose renginiuose. „Nuo mažens mėgdavau dainuoti džiazą, todėl to mokiausi aštuonerius metus. Esu dainavusi įvairiausiuose tarptautiniuose muzikiniuose konkursuose, turuose po Europą, festivalyje „Slavianskij bazar“. Galima sakyti, kad neturėjau tos įprastos vaikystės, nes gyvenau vien tik muzika.“

Kad ir neįsivaizduojanti savo gyvenimo be muzikos, mergina pasirinko Vilniaus universitete komunikacijos fakultete studijuoti informologiją. Tai anot jos, buvo racionalus sprendimas, mat ji norėjusi turėti rimtą specialybę ir žinojusi, kad dainavimo bet kokiu atveju neapleis, nors to ir nestudijuos.

„Būdama vienuoliktoje klasėje sulaukiau pasiūlymo studijuoti muzikos akademijoje Olandijoje, bet turbūt mano patriotiškumas privertė pasirinkti Lietuvą. Mokslai man sekėsi gerai, todėl ir nusprendžiau pasirinkti ne muzikines studijas, bet žinojau, kad visada tobulinsiu dainavimą ir be to negyvensiu“, – teigė I.Grikšelytė.

Lino Masioko nuotr./Indrė Grikšelytė
Lino Masioko nuotr./Indrė Grikšelytė
VIDEO: „Dar“ – „Take my far“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius