Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 23

Grupės „Okata“ vaizdo klipe – netikėta lopšinės interpretacija: įvertinkite

„OKATA“ – unikali grupė, apjungusi lietuvių liaudies dainų grožį, elektroninę muziką ir „beatboxo“ ritmus. Šiuolaikiškas požiūris pristatomas naujajame vaizdo klipe „Lopšinė“.
„OKATA“
„OKATA“ / Dream Big Studios nuotr.
Temos: 1 Muzika

Vokalistės Kotryna Čereškevičiūtė, Kristina Mažeikaitė, Justė Kraujelytė bei beatbox looping atlikėjas Žygimantas Gudelis (GON) meistriškai interpretuodami tradicines dainas žaibiškai pelnė tiek klausytojų, tiek profesionalų simpatijas. Nesenai vykusiame „KlipVid“ konkurse pirmasis grupės vaizdo klipas „Dagilėlis“ komisijos buvo atrinktas į debiutantų kategorijos TOP trejetuką.

Pasak grupės narės Kotrynos, minėto konkurso rezultatai ir atsiradęs klausytojų dėmesys, paskatino kuo greičiau imtis darbų su svajonių komanda, kurią sudaro garso režisierius Jurgis Stasikėlis bei už video dalį atsakingi Gediminas Vaitiekūnas, Dalius Kalinauskas, Vaidas Ažubalis. Grupė labai laukė naujo kūrybinio proceso su kontrastinga daina.

VIDEO: OKATA - Lopšinė

„Klipo idėja kilo iš pačios dainos – lopšinės, kurioje tiek nerimo, jog ji panašesnė į nemigą“ – teigė video komandos atstovas Dalius. Kūrėjas pasakojo, kad veiksmas vyksta sapne, kuriame neracionaliai ieškoma to, kas jau prarasta. Tikslas buvo, išlaikant estetiką, sukelti jausmą, kad kažkas yra ne taip. Tam pasitelkta tamsa, pasikartojantys veiksmai su skirtingais pasirinkimais, sapno logika paremtas ėjimas užmirštant kur einama, laužytos vientisumo taisyklės.

Pagrindinė dainos „Lopšinė“ vokalistė bei vaizdo klipo veikėja Kristina pasakojo, kad kūrybinis procesas buvo ilgas, bet labai nuotaikingas. Rytai būdavo skirti pasiruošimui, filmuojama būdavo dienos bei nakties metu, aplankyta daugybė skirtingų lokacijų. Klipe atlikėja mato nuolatinį ieškojimą dalykų ir bėgimą per kasdienybę. Pasak jos, čia kiekvienas gali atrasti save bei sau aktualius klausimus.

Klipe pavaizduotos pasikartojančios veiksmų sekos artimiausios beatboxeriui GON. Pasak jo, dainos „Lopšinė“ ritminė dalis taip pat paremta garso kilpomis (angl. loops). „Kalbant apie nemigą – esu grupės rekordininkas. Dažnai juokaujame, jog miega tik silpni“ – juokėsi atlikėjas.

Vokalistė Justė įspūdžiais taip pat dalijosi su šypsena. „Man atrodo, kad mes visi patyrėm keistą būklę, kai jau “rovė stogą„. Po dviejų intensyvių dienų, filmavome bendrą sceną, šaltą naktį paskendus tarp dūmų. Nuostabu tai, kad su tokia komanda sunku susikaupti, nes nuolat norisi juoktis ir atsipalaiduoti“ – pasakojo atlikėja.

Šiuo vaizdo klipu „OKATA“ pasitinka artėjantį intensyvų vasaros laikotarpį. Grupė pakviesta koncertuoti įvairiuose festivaliuose bei ketina išleisti debiutinį albumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius