2014 11 06

„GusGus“ apšildys „SOLO ansamblis“: „Nei prieš vieną koncertą taip nesijaudinome“

Jau mažiau nei po savaitės su senais bičiuliais Vilniuje sveikinsis Islandijos elektroninės muzikos pirmūnai „GusGus“. Naujausio grupės albumo „Mexico“ turui priartėjus prie Lietuvos muzikantai išsirinko ir lapkričio 12-osios vakarą „Teatro arenoje“ pradėsiantį kolektyvą. Tai – instrumentinę ir elektroninę muziką derinantis „SOLO ansamblis“.
„SOLO ansamblis“
„SOLO ansamblis“ / Grupės albumo nuotr.

Pirmieji „SOLO ansamblio“, garsai, pasigirdę 2011-aisiais buvo akustiniai, tačiau visi nuolat besitęsiančio alternatyvaus eksperimento nariai – Giedrius Kiela, Vytautas Leistrumas, Jonas Šarkus ir Sergejus Ivanovas – yra elektroninės muzikos mėgėjai.

Prieš kelis mėnesius grupė pristatė naują savo kūrybos etapą, kurį iliustruoja nostalgiškai ritmišku kūriniu „Dilgėlė“. Beje, kiek anksčiau šiemet, rugsėjį naują prieš trejetą metų įrašytos „SOLO ansamblio“ dainos „Užverk duris“ versiją pateikė Lietuvos indie viltis „ba.“.

VIDEO: Solo Ansamblis - Dilgele

Išgirdę, kad koncertą Vilniuje „apšildyti“ jo kaltininkai „GusGus“ iš didelio būrio elektroninės bei instrumentinės muzikos atlikėjų Lietuvoje kaip originalius ir naujai skambančius pasirinko „SOLO ansamblį“, visi grupės nariai buvo vienodai priblokšti. Su islandų kūryba gerai susipažinę lietuviai yra pastebėję, kad abu kolektyvus sieja įdomios detalės – jie į muziką atėjo iš teatro scenos, o „GusGus“ kadaise susibūrė kaip kino ir aktorių kompanija.

„Už pažintį su „GusGus“ turiu būti dėkingas savo sesei Ievai, kurį kažkada, labai seniai, parodė jų gabalą „Bambi“. Labai patiko. Vėliau išgirdau jų labiau „housiškesnius gabalus“ – tarp jų, žinoma, „David“.

Įsirašydavom jų muziką į CD, klausydavom ir šokdavom vidury dienos – ta muzika sukurdavo kažkokią gerą atmosferą!“, – komentuoja V.Leistrumas ir prideda, kad taip, kaip šįsyk, nesijaudino nei prieš vieną savo koncertą.

VIDEO: Gusgus - Over (Official Video) [HD]

„SOLO ansamblis“ pasitiks svečius „GusGus“ ateinantį trečiadienį. „Ticketpro“ kasose ir internete dar galima rasti bilietų į lapkričio 12-osios renginį „Teatro arenoje“.

VIDEO: Solo Ansamblis - Didelis Ir Grazus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius