-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 10 09

Kauniečiai pirmieji išvys Gyčio Ivanausko ir „Leon Somov & Jazzu“ improvizacijas

Savaitgalį Nacionaliniame Kauno Dramos Teatre pradedama rodyti naujausia Gyčio Ivanausko teatro premjera „Programa. Apie prabangą ir bejėgiškumą“.
Gytis Ivanauskas, Leonas Somovas, Justė Arlauskaitė-Jazzu
Gytis Ivanauskas, Leonas Somovas, Justė Arlauskaitė-Jazzu / Asmeninio albumo nuotr.

Premjeroje apsilankę žiūrovai scenoje išvys ne tik visiškai kitokį  teatro įkūrėją Gytį Ivanauską, bet ir gyvai išgirs dueto „Leon Somov & Jazzu“ improvizacijas. 

„Šiame spektaklyje dialogo su publika ieškoma muzikos pagalba. Muzika šiame spektaklyje – atliekama gyvai. Daug improvizacijos muzikine ir aktorine prasme. Nepaisant to, jog scenoje būsiu vienas, muzikinis duetas „Leon Somov & Jazzu“ bus visuomet šalia. Šis spektaklis – stipri, meile ir pasitikėjimu susieta improvizacija, prabangos ir bejėgiškumo tema“, – apie artėjančią premjerą sako G.Ivanauskas. 

Leonas Somovas ir justė Arlauskaitė-Jazzu ne tik kūrė šiam spektakliui muziką, bet ir dovanojo kūrinį „Tenai toli“, kurio šio dueto gerbėjai neras nė viename albume. 

„Kiekvienas projektas man yra labai svarbus, todėl šiai premjerai, kaip ir visiems savo projektams skiriu ypatingą reikšmę. Kurti muziką spektakliui yra labai jautrus dalykas. Šiame Gyčio Ivanausko teatro spektaklyje bandysime ieškoti naujų muzikos sprendimo formų, kur muzika yra vienintelis aktoriaus pašnekovas, kur muzika užpildo scenos veiksmą ir taip pat tampa kaip paties aktoriaus minčių ir jausmų atspindys“, – apie naująjį darbą sako Leon Somov.   

Pasak J.Arlauskaitės-Jazzu, kurti muziką šiam spektakliui buvo labai lengva, nes pjesė, jos tematika labai artima pačiai atlikėjai.

„Tai pati artimiausia mano sielai kada nors skaityta medžiaga. Joje kalbama apie dalykus, apie kuriuos galvoju kasdien. Skaitau ją ir atrodo, kad ji apie mane, mano požiūrį į pasaulį, rūpimus dalykus, tikrąsias vertybes... Apie mano pačios bejėgiškumą“, – tikina Jazzu.  
 
 „Programa. Apie prabangą ir bejėgiškumą“ – tai pirmasis Gyčio Ivanausko teatro monospektaklis, kurio atsiradimą įkvėpė Jeano Luco Lagarce‘o kūryba ir gyvenimas. Su juo spektaklio idėjos autorius turėjo progos susipažinti vaidindamas rež. G.Varno spektaklyje „Tolima Šalis“. 

Spektaklio dramaturgiją kūrė Akvilė Melkūnaitė, su kuria Gytis Ivanauskas bendradarbiavo kurdamas žiūrovų pamėgtą spektaklį „Marko. Kavolių kabaretas“. 

Ši naują Gyčio Ivanausko teatro pastatymą pirmą kartą žiūrovai galėjo įvertinti Dalios Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje šios savaitės pradžioje.

Spektaklio premjeros:

Spalio 12 d. 19 val.  Nacionalinis Kauno Dramos Teatras, Kaunas

Spalio 13 d. 19 val. Nacionalinis Kauno Dramos Teatras, Kaunas

Spalio 15 d. 19 val.  Menų Spaustuvė, Vilnius

Spalio 16 d. 19 val. Menų Spaustuvė, Vilnius

Lapkričio  16 d. 19 val. Nacionalinis Kauno Dramos Teatras, Kaunas

Lapkričio  17 d. 19 val. Menų Spaustuvė, Vilnius

Bilietus platina „Tiketa“.

Asmeninio albumo nuotr./Gytis Ivanauskas
Asmeninio albumo nuotr./Gytis Ivanauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius