-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 03 08

Gyčio Paškevičiaus romansai pravirkdė Klaipėdos publiką

Penktadienį Klaipėdoje įvyko pirmasis Gyčio Paškevičiaus turo „Romansai“ koncertas. Gausiai susirinkusiai publikai buvo pristatyta naujausia G.Paškevičiaus rusiškų romansų programa, kurią atlikėjas parengė su folkloro kolektyvu „Arinuška“, Vytauto Lukočiaus vadovaujamu orkestru „Vilnius Sinfonietta“, ritmo grupe ir gitaristu Aleksandru Tenu. Koncerte buvo atskleistos įvairios romansų skambėjimo formos – nuo betarpiško Gyčio Paškevičiaus ir „Arinuškos“ dialogo, iki roko stiliumi atliktų romansų.
Gytis Paškevičius
Gytis Paškevičius / Andriaus Prelgausko nuotr.

„Kas yra romansas? Tai visų pirma tekstai ir jų prasmė. Nepaisant to, kad tie tekstai parašyti labai seniai, jie ir šiandien veikia žmogų. Kad ir kur bedainuočiau rusiškas balades ar romansus, nė vienas žmogus neišeina abejingas. Tai yra vieno žmogaus ir kartu šimtų žmonių istorijos, kurių kiekvieną galima pritaikyti ir sau“ – koncertų turo pristatymo konferencijoje kalbėjo Gytis Paškevičius.

Koncerto Klaipėdoje metu sujaudinti ir ašarą braukiantys žiūrovai neleido suabejoti dainininko įtaiga ir paveikiu romansų atlikimu. Dviejų dalių koncerte nuskambėjo ir meilės, ir karo tema. Įspūdį sustiprino ir papildė ne tik į praeitą šimtmetį nukeliančios scenos dekoracijos, bet ir vaizdo projekcijos, kuriose buvo galima pamatyti ir sukrečiančių vaizdų iš karo lauko.

„Meilė, karas, tėvynė, tikėjimas – tai temos, kurios yra bendros visiems žmonėms, visoms tautoms. Džiaugiuosi, kad viskas pavyko gerai ir romansų sukeltos emocijos suvienijo ir mus, atlikėjus, ir salėje susirinkusius žiūrovus“ – po koncerto mintimis dalinosi G.Paškevičius.

Šeštadienį turo koncertas įvyks atlikėjo gimtojo Šiaulių miesto arenoje, o kovo 15 d. romansų programa suskambės Pramogų arenoje Vilniuje.

Andriaus Prelgausko nuotr./Koncerto akimirka
Andriaus Prelgausko nuotr./Koncerto akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius