-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 21

I.Juozapaitytė su mama E.Juozapaitiene Joninių proga virto žaviomis piemenaitėmis

Artėjant Rasų – vasaros saulėgrįžos – šventei jaunoji operos solistė Ieva Barbora Juozapaitytė su mama, dainininke, Vilniaus kolegijos docente Egle Juozapaitiene dovanoja nuotaikingą vaizdo klipą, kuriame, skambant vienai populiariausių lietuviškų dainų „Piemenaitė“, visu grožiu atskleidžiama žydinčių pievų ir laukų vasariška nuotaika.
Ieva Juozapaitytė, Eglė Juozapaitienė
Ieva Juozapaitytė, Eglė Juozapaitienė / Asmeninio albumo nuotr.

„Pirmą kartą šią dainą drauge su modernaus folkloro ansambliu „Čiutyta“ sudainavome prieš ketverius metus „Folkšoko“ koncerte Klaipėdos Teatro aikštėjė, kurį filmavo LRT televizija. Pamename, vos užgrojus muzikai, visa daugiatūkstantinė žiūrovų minia pradėjo dainuoti drauge su mumis“, – savo įspūdžiais dalinosi dainininkės Eglė ir Ieva. – Tad ši liaudies daina, sukurta Salomėjos Nėries dar 1926-siais parašyto eilėraščio „Jaunystė“ pagrindu, jungia kelias kartas – ją mielai dainuoja tiek mūsų tėveliai ir seneliai, tiek ir jaunoji karta, perimanti gražiausias tradicijas.“

Mama ir dukra, dvi atlikėjos, žiūrovus nuolatos stebina savo jaunatviška energija, išmone bei kūrybiškumu. Eglė ir Ieva, nusifilmavusios naujame vaizdo klipe, šiai dainai suteikė antrą kvėpavimą ir kitokį atspalvį, o tai leis žiūrovams ir klausytojams mėgiamą dainą atrasti iš naujo.

Kūrybinis duetas norėtų padėkoti vaizdo klipo kūrėjui Andriui Švitrai, taip pat aranžuotės autoriui, „Čiutytos“ vadovui Česlovui Kriščiūnui bei už garso įrašo suvedimą – Mariui Matulevičiui. Ypatinga padėką atlikėjos skiria „Folkšoko‘ 2017” vyriausiajai prodiuserei Jolantai Petronienei, muzikos prodiuseriams Justui Mamonotovui ir Sauliui Basijokui.

Vaizdo klipas:

VIDEO: Piemenaitė - Eglė ir Ieva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius